Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape
Dyskusje o RuneScape - I znowu memb
Krzysiekosz0 - 2007-01-29, 17:57 Temat postu: I znowu membNo wiec znowu za kilka dni (3?) bede mial memba. Starsi uzytkownicy tego forum zapewne przpomna sobie moj dawny temat z ostatniego memba. No wiec teraz znowu mam kolejne pytania dotyczace memba:
1)Oplaca mi przechodzic z dargon longa na dragon scimmy? Monkey madnessa nie mam zrobionego. A jak sie oplaca to czy monkey madness jest dlugi trudny itd. Aha i czy dam rade?? (83 combat 67att,str i hp, 66 def, 53 ranged 55 magic 52 prayer).
2) Zapewne byl juz taki temat ale teraz pytanie dotyczace huntera. Prosze o wytlumaczenie mi jak go szybko wbic do 30 lvl?(cena nie gra roli i nie musze tez nic zarbaiac, po prostu szybki xp.) Aha i zeby nie bylo ze spamuje bo byl juz taki temat spamowalbym gdybym sie tylko o to pytal.
3) Mam 30 herblore. Herby i skladniki oplaca mi sie bardziej kupowac czy zdobywac samemu?
4) Oplaca sie siedziec na tej minigierce na karamji od agility? Mam 45 agility i biegac po barbarianie mi sie troche nie chce.
5) Do ktorego poziomu slayer mastera najabrdzziej mi sie oplca chodzic zeby zdobyc szybko slayer xp? (dropy nie sa wazne)
Jak na ta chwile to tyle ale spodziewajce sie kolejnych pytan. Pozdrawiam wszystkich. :D piecia93 - 2007-01-29, 18:06 LoL dash rade ;/ moj kolega ma 40 att 50 str i 1 def 40 ranged i 52 prayer i udalo mu sie bez problemu ;/Polacy4 - 2007-01-29, 19:13 1) lepiej scimy
4) tak
5)do kazdego slayer mastera dochodzisz od odpowiedniego poziomu jezeli masz problem z zadaniem od wrozki idzesz do pierwszego i dostajesz bardzo latwe np. 40 kurzcakow zamiast 10 bronze dragon Michalinho - 2007-01-29, 19:18
Krzysiekosz0 napisał/a:
1)Oplaca mi przechodzic z dargon longa na dragon scimmy? Monkey madnessa nie mam zrobionego. A jak sie oplaca to czy monkey madness jest dlugi trudny itd. Aha i czy dam rade?? (83 combat 67att,str i hp, 66 def, 53 ranged 55 magic 52 prayer).
Opłaca się i Monkey Madness wykonasz bez problemów.
Krzysiekosz0 napisał/a:
2) Zapewne byl juz taki temat ale teraz pytanie dotyczace huntera. Prosze o wytlumaczenie mi jak go szybko wbic do 30 lvl?(cena nie gra roli i nie musze tez nic zarbaiac, po prostu szybki xp.) Aha i zeby nie bylo ze spamuje bo byl juz taki temat spamowalbym gdybym sie tylko o to pytal.
Do 15lvl siedzieć na tych czerwonych ptakach, a potem iść łapać motylki.
Krzysiekosz0 napisał/a:
3) Mam 30 herblore. Herby i skladniki oplaca mi sie bardziej kupowac czy zdobywac samemu?
Samemu.
Krzysiekosz0 napisał/a:
4) Oplaca sie siedziec na tej minigierce na karamji od agility? Mam 45 agility i biegac po barbarianie mi sie troche nie chce.
Polecam Agility Training Arena w Brimhaven.
Krzysiekosz0 napisał/a:
5) Do ktorego poziomu slayer mastera najabrdzziej mi sie oplca chodzic zeby zdobyc szybko slayer xp? (dropy nie sa wazne)
Najlepiej do wróżki w Zanaris albo tego w Edgeville tam w podziemiach.pawlos10 - 2007-01-29, 19:42
Michalinho napisał/a:
Krzysiekosz0 napisał/a:
Polecam Agility Training Arena w Brimhaven.
odrazu widać że to jedno i to samo Krzysiekosz0 - 2007-01-29, 19:58 O tego huntera prosze o dobre wyhasnienie. Gdzie isc kupic potrzebne itemy, potem gdzie isc na te ptaki itd.pawlos10 - 2007-01-29, 20:09 idziesz do yanille i tam w chatce którejś (jest oznaczona) lubujesz bird lair czy snare już nie pamiętam i idziesz na plaze za feldip hills no i rozstawiasz pułapke i czekasz i jak ci sie złapie lub zepsuje pułapka to rozstawiasz ponownie Huk Buk - 2007-01-29, 23:29 w sprawie huntera to polecam ci cał czas na tych czerwonych do 11 ja tak nabijałem a później na białych ptaszkach które są na północ od kaldargim entrance i tam do 19 a później zpowroten na feldip hills i do 30 szybko doleci na tych tropikalnych ptaszkach ja tak robiłem i szybko zleciało
p.s. też mam pytanie w sprowie huntera jak można tresować lub polować na takie zwierzętak jak np: larupia przykrywałęm patykami dziure ale nic się niedziało niechciała larupia wpaść niewiem czemu?Krzysiekosz0 - 2007-01-30, 08:18 To ja mam kolejne pytanko/pytania:
6)Moglby ktos opisac tu o co chodzi na barbarian assault. Znaczy sie ogolne wiem ale nie rozumiem o co chodzi z tymi jajkami rogami itd. Jakby mogl ktos wytlumaczyc albo podac link gdzie jest wytlumaczone to bylbym wdzieczny.
7) Jest jakis quest co daje xpa do runecraftinga? Bo bym sobie chcial zrobic.
8)Mam 20 farming na czym trenowac dalej i skad wziasc nasiona bo nie mam. Jak przedtem bylem memb to okradalem jakis farmerow z ansionami ale teraz troche nie hcce mi sie w to bawic :D
9)Ile kosztuje ddp++ i czym sie rozni od zwyklego ddp??I czy sie oplaca go miec?pawlos10 - 2007-01-30, 15:02 7 ---> zobacz sobie na tip.it i tam masz jakie questy do czego dodają ... klikasz na umiejętność jakąś i patrzysz na sam dół ... 9 ---> zobacz na zybezie ile kosztuje to coś a czym sie różni od ddp chyba po mniej zatruwa jak sien iem yle Krzysiekosz0 - 2007-01-30, 15:50 Ok a co z tym barbarian assaultem? Bo z angielskiego za dobry nie jestem i nie kapuje wszystkiego na runescape.com. POtrzebuje polskiej wersji opisu.Polacy4 - 2007-01-30, 15:52 ddp++ kosztuje okolo 50k lecz lepiej kupic dds oba sa sztyletami i zatruwaja przeciwnika i ich obrazenia zatruciem dochodza do 6 :Dpawlos10 - 2007-01-30, 15:57
Polacy4 napisał/a:
ddp++ kosztuje okolo 50k lecz lepiej kupic dds oba sa sztyletami i zatruwaja przeciwnika i ich obrazenia zatruciem dochodza do 6
nom tak samo jest lepiej kupić d scimka niż d scimka jedno i to samo polak Krzysiekosz0 - 2007-01-30, 16:02 ej skoro dds jak mialem i zatruwal po 6 to po ile zatruwa ddp++ aha i co z tym barbarian assaultem nie potrzebuje dokladnych opisow tyylko o co chodzi z jakjakmi i rogami.pawlos10 - 2007-01-30, 16:05 barbarian assault to nawet tam nie byłem co do dds i ddp++ to to jest to samo ludzie czytajcie chociaż troche newsy rsa dds zmienili nazwe na ddp++ omg ... czyli hity ma takie same