To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Pytania - Pytania

Felis - 2008-04-29, 17:36
Temat postu: Pytania
Oto odrobina bardzo różniących się tematycznie pyta?...

• Jaka bro? jest najlepsza do trenowania defensywy?
  • Jakie buty, oprócz skórzanych i z SoS, może mieć gracz f2p?
  • Jak nazywa się taki specyficzny brązowy kapelusz z piórkiem i czarna czapka z czaszką? Jakie można mieć, oprócz kapelusza magów, można mieć nakrycia głowy, które nie zakrywają włosów?
  • Kwiaty - jak się nazywają i skąd się je bierze?
  • Ile muzyki może odblokować gracz f2p - mam 98 i nie wiem, czy jest jej więcej...
  • Ludzie i nie tylko na mapie mają różne kolory. Żółty to postać stworzona, biały to normalny gracz, zielony to przyjaciel czerwony to jakiś wyrzucony pzedmiot, a niebieski? Czy gracz ignorowany ma jakiś kolor?

To na razie wszystko, jeżeli coś mi się jeszcze przypomni - będę dodawała na bieżąco...

Barti108 - 2008-04-29, 18:04

1. Na f2p warriorem to według mnie uniwersalny rune scimi :-D
2. Z random'ów - np. mime boots, zombie boots itp. oraz z event'ów świątecznych - np. skeleton boots, chicken boots itp.
3. Brązowy kapelusz z piórkiem (zakładam, że chodzi ci o ten z randoma z f2p) jest częścią stroju lederhosen i nazywa się bodajże lederhoen hat.
4. A czarna maska z twarzą kościotrupa to skeleton hat chyba - z zeszłego roku z hellowen event.
5. Są nakrycia głowy, które nie zakrywają całkowicie włosów, np. wspomniana lederhosen hat itp.
6. Kwiaty sa only members i jak mi się dobrze wydaje to chyba z jakiegoś questa.
7. Nie mam pojęcia. :P Ale tu masz Music Guide są wszystkie nuty wymienione i pisze gdzie je można odblokować: http://tip.it/runescape/?page=music_locations.htm

Felis - 2008-04-29, 20:33

1. A czy może być adamant scimi, jeśli nie mam 40 lvl ataku, czy lepsza inna?
2. A czy są jakieś, które coś dodają (do def. czy ataku)?
3. A czy można go jakoś zdobyć (na GE czy gdzieś indziej)?
4. A czy da się zdobywać jakoś ubrania świąteczne?
5. A czy to itp. można by jakoś rozwinąć? :)
7. Aha, sprawdzam, dziękuję :)

Skicek - 2008-04-29, 21:25

adamat scim moze byc
ktore sa lepsze od sos nie
nie mozna
jesli nie grales kiedy byly tamte swieta to nie da siee.. jedynie mozesz czekac do nastepnych swiat i zdobyc to co tym razem dadza

Felis - 2008-04-30, 13:51

A jakiekolwiek buty, które nie dają minus do magii i do łucznictwa (inne od leather i SoS, dające cokolwiek?)
A kiedy już są święta, to jak je zdobyć? Bo grałam już, kiedy było ostanie Boże Narodzenie i Wielkanoc, a i tak niczego nie zdobyłam...

Skicek - 2008-04-30, 15:26

zawsze w newsach w rs pisze kazdy event zaczyna sie tydzien przed swietem i konczy sie tydzien po swiecie.
Barti108 - 2008-04-30, 18:55

Ehh... Główna wada większości polskich RS'owców: Nie czytają news'ów... A potem lezie za tobą ła?cuszek i "skad to wzieles?", "gdzie moge to zdobyc?", "to tylko dla membersow?" itp...

A co do butów to na f2p chyba raczej nie ma butów, które dodają bonusy do att, str albo def jednocześnie nie ujmując z magic.

BTW Tu masz fajny art o botkach :) http://runescape.wikia.com/wiki/Boots

Felis - 2008-05-04, 12:28

Racja, dzięki za artykuł. Czy ktoś odpowie na moje ost. pytanie?
Mycu - 2008-05-04, 13:02

Niebieska kropka znaczy że gracz jest w twoiej drużynie :P
Ma taką samoą peleryne jak ty :]

Felis - 2008-05-04, 14:06

Pelerynę... to znaczy, że zmieniając swoją pelerynę niektórzy biali ludzie zmieniają kolor na niebieski na danej mapce, tak? co to znaczy "w twojej drużynie"?
AndreeW - 2008-05-04, 14:13

Peleryna - czyli cape. Istnieją Team cape - pl - Peleryna drużyny Jeśli ją masz na mapie widzisz wszystkich którzy mają tą samą pelerynę (bo istnieją np team cape 23,24,25 itd) i się mówi " ten jest z twojej drużyny " bo ma taką samą pelerynę (cape) jak ty.
mattyzen - 2008-05-07, 16:44

Dlatego się też tak mówi bo po to jest stworzona, dodano ją specjalnie po to żeby np: gdy na wildzie jesteś w jakimś klanie a nie wszyscy jej członkowie są na liście kolegów, to nie bardzo wiesz kogo masz atakować.Jak wszyscy w klanie założą te sama cape będą dla siebie widoczni na niebiesko i już nie zaatakujesz swojego klanowicza ani kolegi z teamu.

Tych peleryn jest dużo co daje też większy wybór peleryny klanu ;-)

psymon2 - 2008-05-07, 16:46

:lol:
Skicek - 2008-05-07, 17:08

psymon warn za spam
pawlos10 - 2008-05-07, 21:51

na wszystkie pytania zostały udzielone odpowiedzi ;) zamykam