Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape
Pytania - Kupowanie
Damian93ns - 2008-12-25, 18:09 Temat postu: KupowanieWitam.
Jeśli kupuje się jakiś pancerz albo bro? to jak sprawdzić czy nie ma się lepszego.
Czyli jak sprawdzić jakość pancerza lub broni??Vego - 2008-12-25, 19:36 wszystkie bronie z tego samego stopu są jednakowej jakości, chyba że masz itemy z first of guthix, wtedy po czasie się niszczą i musisz je naprawićBarti108 - 2008-12-25, 22:08 Rodzaje broni/zbroi mają taką kolejność od najgorszego do najlepszego:
- bronze
- iron
- steel
- black
- mithril
- adamant
- rune
- dragon (p2p)
To są podstawowe typy, a w różnych minigrach, questach itp. (na p2p) można zdobyć rózne inne nierzadko atrakcyjniejsze.
BTW
vegossj napisał/a:
first of guthix
fist...Damian93ns - 2008-12-26, 12:13 dziękuję bardzo.
chciałbym jeszcze spyta? w którym mieście znajduje się najbliżej siebie kopalnia, piec na wypalanie minerałów i pomieszczenie do wykuwania??
i jeśli mam Silver Bar (takie sztabki) to czego nie mogę z nich nic wykuć??
wyskakuje mi napis: "Perhaps I should use this in a furnace instead."
W czym problem??
prosiłbym o odpowiedźMichalinho - 2008-12-26, 18:02
Damian93ns napisał/a:
i jeśli mam Silver Bar (takie sztabki) to czego nie mogę z nich nic wykuć??
wyskakuje mi napis: "Perhaps I should use this in a furnace instead."
W czym problem??
Bo z Silver nie da się zrobić zbroi żadnej, tylko biżuterię. A żeby ją zrobić to używa się na piecu (furnace).Vego - 2008-12-26, 18:17
Cytat:
chciałbym jeszcze spyta? w którym mieście znajduje się najbliżej siebie kopalnia, piec na wypalanie minerałów i pomieszczenie do wykuwania??
dla f2p jedynym miejscem gdzie są blisko kopalnia i piec jest AL Kharid, a jak już będziesz miał bar to idziesz np do Vorrock i tam masz kuźnie.
Michalinho napisał/a:
A żeby ją zrobić to używa się na piecu (furnace).
Zapomniałeś dodać że trzeba mieć jeszcze przy sobie formę ( mould ) danej birzuteri np tiary ( tiara mould ) Damian93ns - 2008-12-26, 20:14 jeszcze o jedną rzecz chciałem się spytać.
troche banalne ale dobra.
po jak np. na kogoś myszką "najeżdżam" to pokazuje w górnym lewym rogu imię poziom i chyba jeszcze coś.
Jak sprawdzić jaki się pa poziom, level
Bo jak się patrzy w skilach to tam nie ma.
i bije z miecza a skil:atak mi nie rośnie wtf, o co chodzi??slawex17 - 2008-12-26, 21:59
Damian93ns napisał/a:
i bije z miecza a skil:atak mi nie rośnie wtf, o co chodzi??
na samym dole masz takie dwa miecze skrzyżowane(po lewej stronie od statow, wykresów)
tam klikasz na rożne formy zadawania ciosów każda forma ciosów ex'pi icos innego tzn. strenght def attack.a combat masz wlasnie tam nad tymi formami ciosow:)
combat to jest ten lvl ktory wyskakuje jak najedziesz myszką na innego gracza Damian93ns - 2008-12-27, 15:52 dobra dzięki, ale ja jeszcze się pytałem jak można sprawdzić jaki się ma levelslawex17 - 2008-12-27, 17:18 czego lvl? lvle masz w prawym dolnym rogu, pod ikonką takich wykresów zaraz po skrzyżowanych mieczach Klucznik - 2008-12-27, 22:18 Jemu chodzi o combat nie wie gdzie to zobaczyć jaki się ma
A co do pytania jak klikasz na te mieczyki obok skili to nad rodzajami ataków widać combat czyli to co widzą przy tobie inni. Damian93ns - 2008-12-28, 12:16 a jak rośnie ten Combat??Klucznik - 2008-12-28, 12:27 Expisz takie skile jak: attack, defens ,strenght ,ranged magic ,prayer i na p2p summoningDamian93ns - 2008-12-29, 14:58 a gdzie można nabyć formę danej biżuterii??Vego - 2008-12-29, 15:26 na ge lub w AL Kharid ( sklep oznaczony igłą )