Pytania - Łucznik? Opłaca się?
kamil695 - 2009-01-19, 18:04 Temat postu: Łucznik? Opłaca się? Siema. Jestem łucznikiem znaczy zaczołem nim być. Mam 43 ranged.. Czy mi się opłaca być łucznikiem?? kto jest silniejszy kim sie najbardizej oplaca grać. ?? Dużo w ludzi będe walil?? Powiedzcie czy mi sie opłaca nim byc.. Czuy to dobra profa..
Bieniu - 2009-01-19, 18:35
Ja osobiście nienawidzę ranged, ale to bardzo przydatny skill. Świetny, na pvp, duel arenę, bounty hunter, jest też dobry na różnego rodzaju mocne potworki czy bossy (Armadyl, Aviansies, przeróżne dragons itp.). Jednak jeśli chcesz być łucznikiem to proponowałbym w przyszłości zostać p2p, bo na f2p za dużo się łukiem nie zrobi.
Lord Hagen70 - 2009-01-19, 18:51
najlepsza profesja do PVP, na bossy lepiej melee, mage to już w ogóle tylko do tele ;p
Bieniu - 2009-01-19, 19:01
Cytat: | na bossy lepiej melee |
Tia? A co z armadylem czy mith drags? Do pewnych bossów ranged się świetnie nadaje.
Cytat: | mage to już w ogóle tylko do tele |
A ice blitz, barrage czy vengeance to co? Mage też jest świetny do pvp, bez teleblock jest ciężko, blitz czy barrage są bardzo przydatne a vengeance może zaważyć na to czy się wygra czy przegra walkę.
Ashr Ishii - 2009-01-19, 19:11
Lord Hagen70 napisał/a: | najlepsza profesja do PVP, na bossy lepiej melee, mage to już w ogóle tylko do tele ;p |
Buty cię w pępek obtarły?? O.o Magic jest najlepszy do walki. Gdzie nie pójdziesz, gdzie się walczy, magowie radzą sobie tam najlepiej ze wszystkich.
Lord Hagen70 - 2009-01-19, 19:25
Ashr Ishii napisał/a: | Buty cię w pępek obtarły?? O.o Magic jest najlepszy do walki. Gdzie nie pójdziesz, gdzie się walczy, magowie radzą sobie tam najlepiej ze wszystkich. |
idź magiem na GWD, KBD, KQ, green red blue black dragi to się przekonasz o niesamowitej sile maga(poza tym najgorszy max hit na f2p jest z mage bo tylko 16...)
Bieniu - 2009-01-19, 20:16
Lord Hagen, odeprzyj może najpierw moje argumenty zamiast brać się za łatwiejsze?
Cytat: | poza tym najgorszy max hit na f2p jest z mage bo tylko 16... |
Na f2p wszystko ssie więc magic też. Rune scimmy jest do kitu, a walenie z maple shortbow i addy arrows też jest śmieszne.
Cytat: | idź magiem na GWD, KBD, KQ, green red blue black dragi to się przekonasz o niesamowitej sile maga |
A ty idź z łukiem na barrows i dagannoth rex to się przekonasz o wspaniałej sile łucznika. btw, próbowałeś kiedyś iść na dragi z magickiem? Skąd masz pewność że słabo na nie hity wchodzą? Na metal dragach też łuk nie przebija się zbyt wspaniale w porównaniu z magic. Po za tym magic lvl odpowiada za obronę przed magią, życzę szczęścia na mith dragu z 1 magic lvl, albo jakimkolwiek innym potworem atakującym magią.
Lord Hagen70 - 2009-01-19, 21:42
Bieniu napisał/a: | A ty idź z łukiem na barrows i dagannoth rex to się przekonasz o wspaniałej sile łucznika. btw, próbowałeś kiedyś iść na dragi z magickiem? Skąd masz pewność że słabo na nie hity wchodzą? Na metal dragach też łuk nie przebija się zbyt wspaniale w porównaniu z magic. Po za tym magic lvl odpowiada za obronę przed magią, życzę szczęścia na mith dragu z 1 magic lvl, albo jakimkolwiek innym potworem atakującym magią. |
oczywiście że próbowałem na "skórzane" dragony chodzić magiem ale to bez sensu, tak jak byś walił w d hide
co do argumentów to nie zauważyłem ich... ale teraz odpowiem
Bieniu napisał/a: | Cytat:
na bossy lepiej melee
Tia? A co z armadylem czy mith drags? Do pewnych bossów ranged się świetnie nadaje. |
oczywiście że tak, ale większość bosów lepiej killować z gsem niż z cbowem Bieniu napisał/a: | Cytat:
mage to już w ogóle tylko do tele
A ice blitz, barrage czy vengeance to co? Mage też jest świetny do pvp, bez teleblock jest ciężko, blitz czy barrage są bardzo przydatne a vengeance może zaważyć na to czy się wygra czy przegra walkę. |
jeśli chodzi o atak to tak jest dobry ale def na k0 z ddsa leci mag z pray for mele
pisząc to
"najlepsza profesja do PVP, na bossy lepiej melee, mage to już w ogóle tylko do tele"
sugerowałem się głównie f2p bo chyba o to się kolega pytał
Bieniu - 2009-01-19, 22:16
Cytat: | "najlepsza profesja do PVP, na bossy lepiej melee, mage to już w ogóle tylko do tele"
sugerowałem się głównie f2p bo chyba o to się kolega pytał |
No to na f2p nie ma bossów, a teleportów jest niedużo i to raczej słabych, niewymagających wysokiego poziomu. Czy ranged jest najlepszy do PvP? Tutaj możnaby długo dyskutować i każdy miałby jakieś swoje racje, a w zasadzie to nie ma jednej określonej profesji na pvp. na pvp mogą się równie dobrze sprawdzać magic, ranged i melee, zależnie od warunków bo każdy z nich ma swoje plusy i minusy. Z resztą na pvp najbardziej opłaca się elastyczność i łączenie sposobów walki jak np. ice blitz + ranged, czy melee + vengeance.
A ancient magic nie ma sobie równych na castle wars.
|
|
|