To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Uwagi i sugestie dotyczące portalu - Może ktoś się zajmnie przetłumaczaniem newsów z RS na polski

Skicek - 2006-03-28, 14:18
Temat postu: Może ktoś się zajmnie przetłumaczaniem newsów z RS na polski
No taka ładna robota może ktoś się skusi na nią??

tu już przetłumaczyłem kawałek dzisiejszego newsta

"Wiele podróżników wie, że życie pogromców smoków i ratowanie dziewic jest ciężkie. Dla niektórych smoki są ładne i agresywne. Więc mogą być przydatne do zbierania skór smoczych, poszukiwacze przygód wiedzą jak wykształcić swoje umniejętności tak by dostać się do gildi."

może ktos go doko?czy bo ja już czasu nie mam.

Dark Palady0 - 2006-03-28, 14:45

Ja moge :)
red angel - 2006-03-28, 15:03

daj link moze cos sklece
Dark Palady0 - 2006-03-28, 15:30

Cytat:
Jak wielu poszukiwaczy przygód wie, życie nie może być wypełnione tylko zabijaniem smoków i ratowanie dam w opałach. Dla jednych, smoki są ładne i większość dam świetnie sobie poradzi troszcząc się sobą tymi dniami. Więc, by być trochę pożytecznym i może zdobyć wynagrodzenie, doświadczeni poszukiwacze przygód wiedzą jak zmienić swe umiejętności w zysk, na przykład jako bycie przewodnikiem.

Od kiedy Burgh de Rott zniósł niedawny zakaz, główny skłąd zapełnił się surowcami, niektórzy wieśniacy poczuli się gotowi na wycieczkę do Paterdomus, świątyni Maści. Oczywiście, są tam jakieś błąhe niebezpiecze?stwa na które trzeba uważać, ale nic z czym dobrze przygotowany poszukiwacz przygód nie mógłby sobie poradzić.

Więc załaduj swojego towarzysza jedzeniem (tak na wypadek), odkurz swą wierną mapę i zmierzaj ku nowej mini grze : ?wiątyni Długiego Wędrowania

Posiada:

* 3 różne trasy do wyboru, każda z poziomem trudności
* 3 różne poziomy NPC do eskorty
* Słabsi NPC są wystawieni na trudną próbę do ochrony, ale za to oferują większe nagrody jeśli utrzymasz ich przy życiu
* Nagrody z podróży są wyrażane w przedmiotach złączonymi z danymi umiejętnościami i w tomach nauki - nowej drogi by podnieść twój poziom doświadczenia
* Staw czoła bagiennym wężom i ochro? twojego towarzysza wyprawy
* Zbieraj gigantyczne bagienne ślimaki i mackowate potwory!
* Rozwiąż potyczki ze skomlikowanymi łamigłówkami
* Użyj długie wędrowania po świątyni jako zabawy, bardziej interesującej drogi by wrócić do Misthalin.

Ta minigra została stworzona żeby być milsza i bardziej wymagająca w zdobywaniu pieniędzy i zdobywaniu punktów doświadczenia niż twoja normalna rutynowa gra w RuneScape, i by dać ci coś jeszcze by martwić się gdy kroczysz przez niebezpieczna bagna Morytanii.

Oczywiście, każdy poszukiwacz przygód lubi czuć się ważnym - więc co jest lepsze od pomocy wieśniakom w ucieczce z czeluści zła wampirzej hordy? Jeśli bardzo tęsknisz za damami w opałach możesz zawsze wrócić do nich...Ale weź najpierw kąpiel. Damy nienawidzą bagien.

UWAGA - Tylko gracze którzy uko?czyli quest z poprzedniego tygodnia (In Aid of the Myreque) mają możliwość grania w tę mini grę.

red angel - 2006-03-28, 16:19

skorygowalam powyzszy tekst i to otrzymalam ...

Jak wielu poszukiwaczy przygód wie, życie nie może być wypełnione tylko zabijaniem smoków i ratowanie dam z opresji. Dla jednych, smoki są ładne i większość dam świetnie sobie poradzi troszcząc się sobą tymi dniami. Więc, by być trochę pożytecznym i zdobyć wynagrodzenie, doświadczeni poszukiwacze przygód wiedzą jak zmienić swe umiejętności w zysk, na przykład jako bycie przewodnikiem.
Od kiedy Burgh de Rott zniósł niedawny zakaz, główny skład zapełnił się surowcami, niektórzy wieśniacy poczuli się gotowi na wyprawę do Paterdomus, świątyni Maści. Oczywiście, są tam błahe zagrożenia, na które trzeba uważać, ale nic, z czym dobrze przygotowany poszukiwacz przygód nie mógłby sobie poradzić.
Więc załaduj swojego towarzysza jedzeniem (tak na wypadek), odkurz swą wierną mapę i zmierzaj ku nowej mini-grze: ?wiątyni Długiego Wędrowania
Posiada ona:
* 3 różne trasy do wyboru, każda z innym poziomem trudności.
* 3 różne poziomy NPC do eskorty.
* Słabsi NPC są wystawieni na trudną próbę do ochrony, ale za to oferują większe nagrody, jeśli utrzymasz ich przy życiu.
* Nagrody z podróży są wyrażane w przedmiotach połączonych z danymi umiejętnościami i w tomach nauki - nowej drogi, by podnieść twój poziom doświadczenia.
* Staw czoła bagiennym wężom i ochro? twojego towarzysza wyprawy.
* Zbieraj gigantyczne bagienne ślimaki i mackowate potwory!
* Rozwiąż skomplikowane łamigłówki.
* Długie wędrowanie po świątyni potraktuj jako zabawę, formę bardziej interesującej drogi, by wrócić do Misthalin.
Ta mini-gra została stworzona, żeby umilić i urozmaicić zdobywanie pieniędzy i punktów doświadczenia, inaczej niż podczas Twojej normalnej, rutynowej gry w RuneScape, i by dać ci coś jeszcze, byś martwił się, podczas przeprawy przez niebezpieczne bagna Morytanii.
Oczywiście, każdy poszukiwacz przygód chce czuć się ważnym - więc co jest lepsze od pomocy wieśniakom w ucieczce z czeluści złej wampirzej hordy? Jeśli bardzo tęsknisz za damami w opresji, możesz zawsze wrócić do nich... Ale weź najpierw kąpiel. Damy nienawidzą bagien.

UWAGA - Tylko gracze, którzy uko?czyli quest z poprzedniego tygodnia (In Aid of the Myreque), mają możliwość grania w tę mini-grę.

poprawiona skladnia, interpunkcja

[ Dodano: 2006-03-28, 19:13 ]
skicek ladnie, ale w niektorych miejscach sa zgrzyty - moim zdaniem powinny byc inne spojniki, tresc bylaby bardziej jednoznaczna i przekonujaca, jednoczesnie mniej chaotyczna

Skicek - 2006-03-28, 18:37

ok to wrzucam na portal to

ps to kto chce tlumaczyc newsy? :)

red angel - 2006-03-28, 18:53

ja moge sprobowac:P pomimo ze moj english nie jest pierwsza klasa

[ Dodano: 2006-03-28, 19:53 ]
a co do portalu to tam tez przeprowadzilabym maly remont :P

Dark Palady0 - 2006-03-28, 19:08

Hmmm...ja moge z angielskiego na polski,a red angel bedzie to poprawiać :) Taka współpraca
red angel - 2006-03-28, 19:10

ok tylko zadnej obsuwy z terminami!!
ich hasse englisch!!!!!!!!

Dark Palady0 - 2006-03-28, 19:49

jawohl, und ich habe keine Lust :(
Skicek - 2006-03-28, 21:14

ok to od dzis tlumaczycie newsy
red angel - 2006-03-29, 19:08

a masz cos przeciwko zebym sie zajela poprawieniem pewnym szczegolow??
chodzi mi glownie o portal
cos mnie trafia jak czytam, ze nalezy "isc do wilderness"

Skicek - 2006-03-29, 20:05

jak masz czas?
znasz sie troche na php lub html?

red angel - 2006-03-29, 20:08

czas mam, problem ze znajomoscia:P chyab ze chcesz zebym ci do kazdego artykulu robila errate, ale to kiepski pomysl, bo cie cholera trafi
ostatnie moge sprobowac :P postaram sie niczego nie usunac

[ Dodano: 2006-03-29, 21:21 ]
chociaz htmlu uczylam sie w gimn, ale tylko mocno zawezone podstawy
cos tam jeszcze chyba pamietam

Skicek - 2006-03-29, 21:37

a ten mas konto na portalu?
dzis mi sie juz nie chce wiec jak co to jutro dam ci dostep do edycji portalu.
Jak bys miala problemy to napisz do mnie lub poprostu zobacz jak w danym arykule sa uzyte komendy