Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape
Muzyka - O Takie :)
Jaguarx18 - 2009-02-06, 21:45 Temat postu: O Takie :)1. Borixon - Trwam W Tym (3:13)
2. Fenomen - Ludzie przeciwko ludziom [MAZSA] (4:30)
3. Peja/Slums Attack - Szacunek Ludzi Ulicy (4:49)
4. Borixon - Fakty (3:16)
5. PIH i Fenomen - Waga Słowa (4:05)
6. Malolat & Ajron - W Tej Grze (3:35)
7. Trzeci Wymiar - Skamieniali (3:36)
8. K.A.S.T.A. - Peryferie (3:44)
9. Hemp Gru - To Jest To (3:50)
10. O.S.T.R - Kochana Polsko (3:03)
11. Fenomen + Endefis - Yelonky (5:39)
12. WWO - Sen (2:40)
13. Doniu - Przestrze? (3:52)
14. Molesta - Armagedon (3:01)
15. Ski Sklad - Klasyczna Fuzja (Casper Hauser) (3:49)
16. Peja/Slums Attack - SLU 3 Litery (4:37)
17. Fenomen - Ludzie przeciwko ludziom (4:31)
18. FU - Fuzja (Symfonia Solo) [radio Version] (4:36)
19. Peja - Kurewskie życie (4:33)
20. W Witrynach Odbicia - W Witrynach Odbicia (4:08)
21. Doniu - Za szeroko (4:06)
22. Borixon - Dedykacje (4:10)
23. DKA - Jakby to było (3:58)
24. Vienio I Pele - My Przeciwko Im (4:31)
25. WWO - W wyjatkowych okolicznosciach (5:12)
26. Zipera - Bez Cisnien (4:49)
27. Peja - Reprezentuję Biedę (4:31)
28. Trzeci Wymiar - Pietnastu Mc's (3:14)
29. W Witrynach Odbicia - Jeszcze Bedzie Czas (3:55)
30. Fenomen + Stefci - Teksty (4:11)
31. Pih - Pih / Daję Rap Muzykę 04 (3:47)
32. Peja/slums Attack - Co Cię Boli?! (Oryginał) (3:39)
33. Pezet-Noon - Szosty Zmysl (3:48)
34. Trzeci Wymiar - Dla Mnie Masz Stajla (3:58)
35. Doniu - Uciekaj (feat. 52 Dębiec) (4:00)
36. Hemp Gru - Życie warszawy (4:03)
37. Sweet Noise Feat. Peja - Jeden Taki Dzien (4:37)
38. Fenomen - Szansa (4:34)
39. Doniu - Nasi (feat. Liber, Kris) (4:34)
40. Ski Sklad - Dzien Zaglady (Feat. Fu) (4:27)
41. Fenomen - Sam na sam (4:03)
42. WWO - Różnica jest go�c. Pono (4:32)
43. W Witrynach Odbicia - Roznica Jest (Feat. Pono) (4:30)
44. Hemp Gru - 13 hemp gru - cudowny dzieciak (5:32)
45. Ski Sklad - Byc Nie Miec 2 (Feat. Knt) (4:30)
46. Ski Sklad Feat. Fu - Dzien Zaglady (PMX Remix) (4:31)
47. Fenomen - Zmiany (4:17)
48. 14.Borixon - Dla Eli (3:25)
49. Vienio I Pele - Tak Od Siedmiu Lat (4:22)
50. WWO - Krew ziemi sol (3:03)
51. Fu - Paradoks (4:58)
52. Doniu - Liber&Doniu&Kombi - Rendez-Vo (3:27)
53. WWO - Uwazaj jak tanczysz (ft. deka (5:06)
54. Peel Motyf - Nie Jest Tak �le (4:46)
55. Borixon - A mialo byc tak pięknie (3:21)
56. Fu - Gorzej Byc Nie Moze (5:43)
57. Trzeci Wymiar - Zapomnij O Tym (4:10)
58. WWO - Nie boj sie zmiany na lepsze (4:53)
59. Peja/slums Attack - Niech Nie Zdarzy Ci Się Feat. Hemp Gru '03 (6:41)
60. W Wyjatkowych Okolicznosciach - Zycie Depcze Wyobraznie (3:43)
61. Aro - Ken i Barbi (3:09)
62. fu - twoj problem (4:08)
63. WWO - Każdy Ponad Każdym (6:39)
64. Molesta - 08 Kto Jest Kto (4:03)
65. O.S.T.R - Łoj (2:35)
66. O.S.T.R. - Łoj (2:24)
67. OSTR - Poczštek... (2:54)
68. Stachu Stah - Kokaina (Lewuch & Zuhh) (2:55)
69. TeDe +V.E.T.O - Drin Za Drinem (4:12)
70. TeDe - Wy�cig Szczurów (4:02)
71. Wzgórze Ya - Pa 3 - Ja mam tak jak ty (6:10)
pare takich lipnych ale Skicek - 2009-02-06, 22:34 "Your message is too long. It can not be more than 65500 chars."
to jest cytat jak wypisywalem wlasne utwory no wiec lol pawlos10 - 2009-02-06, 22:57 no ale co w związku z tymi utworami Marcinie ? :D chciałeś się pochwalić jaką masz ubogą listę odtwarzania czy o co kaman z tym ? Jaguarx18 - 2009-02-07, 01:31 czekam na ocene pietji czy słucham hłamu czy good stafu Pietja - 2009-02-07, 11:04
Jaguarx18 napisał/a:
czekam na ocene pietji czy słucham hłamu czy good stafu
yyy... jeżeli to nie jest jakaś ironia to mogę Ci powiedzieć, że bardzo dobry HH... chyba kilka piosenek tylko stąd nie ma przekazu jaki powinien HH nieść ... I moje lista byłaby baaardzo podobna
Ale za to masz wieeelkiego plusa
Jaguarx18 napisał/a:
5. PIH i Fenomen - Waga Słowa (4:05)
Po prostu wspaniała piosenka... obecnie w mojej pierwszej piątce najlepszych hiphopowych piosenek w Polsce http://www.wrzuta.pl/audi...en_-_waga_slowa No po prostu ohhh ahh i ehhh Wspaniałe.... brak słów Słucham chyba tego codziennie
Swoją drogą... to czy poważnie Was denerwuje moje wypowiadanie się na temat muzyki -.- ? Jeżeli tak, to może napiszcie w tym temacie czemu... a prośbę szczególnie kieruję do Pawlosa Michalinho - 2009-02-07, 11:08 Pietja, nagraj coś swojego :D Chętnie bym posłuchał Pietja - 2009-02-07, 11:16 Michalinho, coś Ci napiszę... jak słowo daję, jakbyśmy żyli w innym kraju to omg... to bym nagrał -.- I nie pisze tego dla jaj czy coś... -.-
Ej popatrz na przekaz kawałków... no i powiedz co widzisz? Ja nic.. jajco, pustkę, ciemność, brak sensu, lans... -.-
Ej, czy Ty byś nie był w stanie napisać piosenki o takim przesłaniu jak np. nawija Paluch... ? No wybacz, ale jak powiesz, że nie to aż w Ciebie zwątpię To potrafi każdy... każdy potrafi nawinąć, że nie ma hajsu i mieszka w blokach, oraz że puka panienki i pali blanty... aaa! No i oczywiście pier*oli policję! Bez tego nie ma piosenki xD
I... i szczerze powiem, że jak mądrzy ludzie (a Ciebie za takiego uważam), słuchają czegoś, co jest hmmm... niczym? Co każdy może to nagrać i nazwać to hiphopem to troszkę przykro
Tylko jedno mnie dziwi... jak się ugadać w wydawnictwie, żeby taka płyta wyszła... nie wiem, nie będę wiedział... a co ciekawe to ja nie chcę wiedzieć...
Czy wystarczy napisać coś na kartkę, coś co człowiek o IQ powyżej 30 napisałby bez problemu i iść z tym do wytwórni... ? No ja niestety nie wiem, jak to działa -.-
Dlatego uwielbiam kawałki, które maja głębszy przekaz... można nawet nagrać kawałek o spodniach xD (OSTR nagrał) jednak nagrał to z sensem i z jajem...Michalinho - 2009-02-07, 11:22 To, że zwracam małą uwagę na przekaz, to mi chyba z techno zostało
Bo tam to nie ma żadnego xP Tylko jak fajnie muzyka leci to jest git.
Pietja napisał/a:
że jak mądrzy ludzie (a Ciebie za takiego uważam)
[ Dodano: 2009-02-07, 11:23 ]
A co do Twojego wypowiadania na temat hh, to każdy uważa co chce i te Twoje wszystkie wypowiedzi ja szanuję więc loozz Pietja - 2009-02-07, 11:23
Michalinho napisał/a:
Tylko jak fajnie muzyka leci to jest git
aaaaaa xD Ej no to sorry za najazd na Twoją muzykę w takim razie hehe
Ja też czasem słucham czegoś, żeby tylko muzyka fajnie leciała xD Ale się tym nie chwalę po prostu haha xD
Michalinho napisał/a:
:*
pawlos10 - 2009-02-07, 11:48
Pietja napisał/a:
a prośbę szczególnie kieruję do Pawlosa
denerwuje mnie to dlatego że... może nie rozumiem tego, może dlatego że większość znajomych słucha hh i tylko pieprzą bez sensu o tym a może tylko dlatego że zaśmiecasz sb miliardem linków na dzie? i do każdego coś napiszesz ja to już wiem że ty jesteś mądry, masz swoje zdanie (które szanuje jakie nie było) i wiem także że najważniejszy dla ciebie w muzyce jest przekaz ( gdyby nie "ukryta" treść tekstów to ja bym w ogóle muzyki nie słuchał... po co mi zwykłe rempolenie wolałbym sobie sam na garnkach pograć) i ja to już wszystko wiem nie musisz codziennie komentować każdego linku jaki wrzucisz na sb... co cię w nim urzeka a co po prostu śmieszy (a może to twoja podświadomość cię do tego pcha i chce podwyższyć sobie ego )
tak tak wiem nikt mnie nie rozumie... chyba zostanę emo Bieniu - 2009-02-07, 12:09 Jak dla mnie polskie hh sucks big time, z nielicznymi (na prawdę nielicznymi) wyjątkami. W większości polskie hh to pieprzenie jakie życie jest kur*wskie, jak to nie mamy kasy, żyjemy w getcie i uderzmy w puchara. Zazwyczaj przekazu jest zero, a muzyki tej słucha dużo dresów, co też świadczy przeciwko niej.Jaguarx18 - 2009-02-07, 13:44 a w angieslkim jest to samo tylko moze wiecej masz o gangach itd..... tylko ze jest tak ze sie nie rozumie połowe słow i o ja jaki fajny bit
[ Dodano: 2009-02-07, 13:49 ]
albo tak jak zagraniczny pop dajmy przykład Rajana I Jej Słynna Parasolka
niech ktos zaspiewa o parasolce po polsku to napewno bedzie top 10 XD swojego nie znacie a cudze chwalicie Bieniu - 2009-02-07, 14:04 Mówiłem o tym że polski hh, to chała, bo to jest chała. Zagranicznych kawałków więcej się znajdzie dobrych, chociażby dlatego że ogólnie jest ich o wieeele więcej. Teraz cała polska muzyka ssie, kiedyś mieliśmy dobrą muzykę, dobre zespoły, a kogo teraz mi dobrego pokażecie? Dodę? Gosię Andrzejewicz? Sokoła i Pono?Jaguarx18 - 2009-02-07, 14:57 bo a zagranicznego jakeigo mi podasz?? 50 centa? co smieje sie w piosence z ludzi ktorzy kupuja jego płyty i dzieki temu ma w h*j kasy albo eminema?? XD a w popie jak nie spiewaja o słoncu to o deszczu i parasolce... a skoro wolisz angielska muzyke od polskiej to znaczy ze twoj angielski jest ubogi wejs sobie jakies stare piosenki angielskie przetłumacz i posłuchaj polskich to zobaczysz roznice... a w tym momecie tylko jeszcze mii sie podoba francuski hip hop a czemu?? bo nie rozumiem co spiewaja i jakos wpada w ucho taka jest prawda.... a muzyke z hip hopu to wszyscy wydaja cały czas co są wymienien wyzej tylko halo? nie znajdziesz ich kawałkow w top 10 na esce....
[ Dodano: 2009-02-07, 15:02 ]
a dla porownania masz tu
[ Dodano: 2009-02-07, 15:07 ]
Yeah...
Uh huh
So Seductive
[Chorus: 50 Cent & Olivia]
[50 Cent]
I take you to the candy shop
I`ll let you lick the lollypop
Go `head girl, don`t you stop
Keep going `til you hit the spot (woah)
[Olivia]
I`ll take you to the candy shop
Boy one taste of what I got
I`ll have you spending all you got
[Verse 1: 50 Cent]
You can have it your way, how do you want it
You gon` back that thing up or should I push up
on it
Temperature rising, okay lets go to the next
level
Dance floor jam packed, hot as a teakettle
I`ll break it down for you now, baby it`s simple
If you be a nympho, I`ll be a nympho
In the hotel or in the back of the rental
On the beach or in the park, it`s whatever you
into
Got the magic stick, I`m the love doctor
Have your friends teasin you `bout how sprung I
gotcha
Wanna show me how you work it baby, no problem
Get on top then get to bouncing round like a low
rider
I`m a seasons vet when it come to this sh**
After you broke up a sweat you can play with the
stick
I`m tryin to explain baby the best way I can
I melt in your mouth girl, not in your hands (ha
ha)
[Chorus: 50 Cent & Olivia]
[50 Cent]
I take you to the ccandy shop
I`ll let you lick the lollypop
Go `head girl, don`t you stop
[Olivia]
I`ll take you to the candy shop
Boy one taste of what I got
I`ll have you spending all you got
[Bridge: 50 Cent & Olivia]
Girl what we do (what we do)
And where we do (and where we do)
The things we do (things we do)
Are just between me and you (oh yeah) <------- muhahaha słynny hip hopowiec XD Zabiore Cie Do Sklepu Z Cukierkami Kupie Ci żelki i chipsy XD
[ Dodano: 2009-02-07, 15:12 ]
Denzel - Put Your Hands Up In The Air <--- i masz cały czas rece w gore swpiewa a inni wykonawcy to znów spiewaja tyłki w góre.... naprawde jest na czym sobie zjechać
[ Dodano: 2009-02-07, 15:21 ]
Code Red - Kanikuły <----- wakacje? Halo? No Prosze Cie.... wejs zaspiewaj o wakacjach po polsku zobaczymy czy bedzie w top 10 a to było....Bieniu - 2009-02-07, 15:27 A czemu wymieniasz tylko największy chłam, którego słucha każdy dresowaty nastolatek z problemami w Polsce? Eminema, 50 centa, jakieś ichnie dody w rodzaju rihanny, britney spears czy jakiś innych wspaniałych "gwiazd" pop. A zza granicy są chociażby dobre zespoły rockowe i metalowe, pop też się jakiś sensowny znajdzie i nie móoię tu o jakiś gwiazdkach w rodzaju tokio hotel, avril lavigne czy madonny. Syf znajdzie się wszędzie, jak chcesz stronniczo podawać zagraniczne zespoły to znajdziesz tam takie "cude?ka" jak nasz feel czy ich troje.