To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Pytania - Memb

Terkov - 2009-10-14, 09:53
Temat postu: Memb
Witam. W RS'a gram już dość długo, kiedyś nawet miałem memba przez miesiąc. Teraz postanowiłem znowu kupić (tym razem na dłużej, ale to nie ma znaczenia).
Mój problem polega na tym, że zamawiałem PayByCash, przelewy24 i doszedłem do momentu kiedy mam okno które może być otwarte tylko 15 minut. Wszedłem przez nie na stronę banku, zrobiłem przelew, tak jak kazali wpisałem w tytule przelewu numer.
Wszystko wydawało by się dobrze, ale są 2 problemy:

1. Na tej stronie która może być otwarta tylko 15 min, obok numeru który miałem wpisać w tytule przelewu było też jakieś hasło - po co ono?

2. Pisało, żeby nie zamykać strony (tej 15 minutowej) i czekać na potwierdzenie wpłaty, problem w tym, że zanim przyszło jakieś potwierdzenie to sko?czył mi się ten czas i wyskoczył błąd, że jest "niekompletne". Olałem to, bo w ko?cu poszła kasa, mają napisany numer od kogo, więc powinno być... ale nie jestem tego jednak taki pewien :|

Proszę o pomoc - czy mam po prostu dalej czekać, czy coś powinienem zrobić? Dodam, że dostałem jedynie maila tego pierwszego, co się dostaje zaraz po wybraniu metody płatności.
Wszystko to było w poniedziałek ok. 16:00, dzisiaj jest środa 11:00, więc jeszcze jest czas, ale chciał bym wiedzieć czy powinienem się niepokoić :-P

Z góry dziękuję za pomoc.

Lord Hagen X - 2009-10-14, 10:37

Poczekaj jeszcze trochę, według mnie mimo wszystko PBC ma pewnie jakiś rejestr i poprawnie wysłany przelew powinien zostać zaakceptowany.
Skicek - 2009-10-14, 10:52

jesli chodzi o przelewy czy wysylanie kasy poczta to trzeba czekac pare dni do tygodnia nawet... PBC raczej przyjelo przelew i kasa zostala przelana... jak po tygodniu nie dostaniesz membersa to wtedy napisz do PBC
Polacy4 - 2009-10-15, 06:38

O ile się dobrze orientuje to w pewnym momencie jak zakładasz membera, to wpisuję się numer konta na jaki mają zostać pieniądze jeśli coś źle wyślesz.

Jeżeli nie rozumiesz, to zobacz na portal artykuł o zakłądaniu membera, tam jest taki krok.

Terkov - 2009-10-15, 10:53

W tym sposobie nie było wpisywania numeru. Poradniki wszystkie już przejrzałem ;-)
Wczoraj dzwoniłem do Przelewy24 i powiedziano mi, że poszło już dalej. Obawiałem się tylko problemów z tej strony, więc już chyba po wszystkim. Teraz tylko czekać :mrgreen:

Dziękuję wszystkim za pomoc.