Pomoc: Umiejętności - Farming
hartuu - 2010-07-19, 16:31 Temat postu: Farming Jak zasadzić nasiona drzewa? Mam doniczke, używam na nią nasionka ale nic się nie dzieje. Jakaś rada?
Skicek - 2010-07-19, 16:51
musisz miec jeszcze trovel czy jakos tak by zasadzisz nasionko do doniczki lecz pozniej musisz sadzone jak urosnie ci (pamietaj by podlac) zasadzic na odpowiednie poletko
beker32 - 2010-07-19, 16:53
musisz mieć gardening trowel (czy jakoś tak) w ekwipunku.
doniczka musi być z ziemią w środku, a jeśli juz uda ci się wsadzić nasionko do doniczki
to musisz je podlać. po chwili zmieni się w sadzonkę . używasz sadzonki na grządkę (najlepiej potraktowaną kompostem) i już. czekasz aż drzewko urośnie. jak już całkiem urośnie to klikasz na nie prawym przyciskiem myszy w dajesz "check health" i dostajesz XP
hartuu - 2010-07-19, 16:59
Skąd wziąć ziemie do doniczki?
Dzięki za odpowiedź:]
beker32 - 2010-07-19, 17:03
niezbyt wiem bo ja kupuje doniczki z ziemią (na GE oczywiście)
ale może ktoś wie jak napełnić doniczki ziemią
Skicek - 2010-07-19, 17:53
mysle ze gdzies nad yanille bylo poletko albo cos...ah w draynor manor jest miesjce z kad chyba mozna brac ziemie, sam nie uzywam tej metody zazwyczaj kupuje odrazu doniczki z ziemia ale na chlopski rozum to jak masz taki pojemnik z ziemia czarna to z tamtad mozna nasypac do doniczki, bo z biala ziemia to piasek i uzywa sie go do wytwarzania szkla
|
|
|