To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Pytania - Member - ranged, kilka pyta?

ranqer - 2010-08-03, 20:03
Temat postu: Member - ranged, kilka pyta?
Hej! To znowu ja :) Mam pytanie... Robię się na rangera, i chcę wiedzieć czy łatwiej jest wbić 70lvl ranged, na membie niż na fp2... Jakie staty powinien mieć dobry pk'er ranged (str, att, def, magic, hp),i na jakim lvl'u najbardziej opłaca się kupować memba... Głównie mi chodzi o szybki zarobek na zabijaniu innych (lol xD)... Więc chyba wiecie o co mi chodzi :) Na razie mam kase na jakieś 2-3 miesiące memba. I na jakim lvl jest dobrze pk'ować? No, wiecie, nie chce mi sie bić 120lvl cmb, lecz abym nie szedł na 40... I jeszcze pytanko, gdzie dobrze pk'ować ludzi, ale aby w tym miejscu był multi combat, i inne miejsce bez...

No... Mam nadzieję, że nie za dużo pyta? wam zadałem, i myślę, że dacie rade mi na nie odpowiedzieć...

~ ranqer

ranqer - 2010-08-04, 08:26

Dobra, sory, już zmieniam...

~ ranqer

Kylos - 2010-08-04, 09:28

no to tak :) Nieco znam sie na rangedzie bo spędziłem nad nim sporo czasu. Łatwiej oczywiscie można zdobyć 70 lvl rangeda na p2p jak i innych skilli które masz zamiar wbijać (att,str). Optymalnym rozwiązaniem byłby 80-90 ranged 70-80 str ii 60 att. Myślisz ze to trudne? Wcale takie nie jest :) Ranged mozna wbijac na kilka sposobów zaczynając od chinchompasów (bardzo duzy wydatek) poprzez dartsy knivesy ko?cząc na zwykłych łukach. Najlepszym sposobem bedzie uzywanie darts/knives bo szybko sie strzela. Mozesz zuywac ich na Fire giantach po ukonczeniu Waterfall quest. Jest to bardzo dobra miejscówka bo jest dużo safe spotów a i zarobek jest niemały (trip to ok 200-300k).
Co do miejsca do pkowania Edgeville wydaje sie być odpowiednim na takie coś. Na p2p łatwiej zarobić na pk, ponieważ mogą Ci wypasc lepsze itemy ii statuetki :> Ogolnie uwazam ze p2p to cos bardzo pozytecznego dla pekrów jak i normalnych graczy.

[ Dodano: 2010-08-04, 10:30 ]
na multi to mozesz isc z jakims teamem gdzieś dalej np często widywane teamy są koło SC (Stealing Creations)

ranqer - 2010-08-04, 09:54

A od jakiego lvl'u moge iść na fire gianty? mam 43 cmb, 51 ranged, lecz zanim kupie memba to z 65 ranged będzie... Lecz aby wbić 80-90 ranged i 70-80 str to będzie mały problem... Gram sporo w rs'a, ale zawsze dla przyjemnośći, a nigdy nie miałem memba na poważnie (pk, exp itp)... Jak mówisz, że najlepiej walczyć darts/knifes, to co jest lepsze? Ta?sze? Da się jakoś je porównać, co do siły itp? Bo zanim kupie memba to chce wiedzieć co i jak, aby potem nie musieć spędzać połowy wykupionego czasu na naukę... Proszę o odpowiedź :)

~ ranqer

Skicek - 2010-08-04, 14:43

z 65 ranged na fire gianty mozesz isc... a wg mnie jak juz chcesz wybierac pomiedzy dartami a knifami to iron knife, sam kiedys na tym cwiczylem nawet chyba jeszcze mam troche
ranqer - 2010-08-05, 14:44

Ok, dzięki... A na jakim cmb i z jakimi skillami opłaca się kupować memba? Bo np. na 40 ranged nie, bo to samo dam rade wbić na f2p...

I czym walczyć na pvp? kuszą czy łukiem? Jakimi strzałami/bełtami najlepiej? Bo zrozumiałem, że do expa iron knifesami:) Proszę o odpowiedź.

~ ranqer

iOskar - 2010-08-05, 18:08

Najlepiej wbij sobie ranged do 60 lub 65 i potem kup memba bo moim skromnym zdaniem nie opłaca się płacić za coś co możesz wbić nie płacą, wolniej ale można :) A czym,jak,kiedy i gdzie to się mnie nie pytaj bo nigdy membem nie byłem:) Odpowiedziałem ci na jedno pytanie ponieważ wziąłem je na logikę :mrgreen: A co do PvP to ci raczej nie pomogę :roll:
Kylos - 2010-08-05, 18:41

hmmm mozna robic tak ze atakujesz kuszą z dragon boltami (e) i jjesli dobry hit wejdzie mozesz uzyc speciala z dds (dragon dager) x4 i przeciwnik najczesciej nie jest w stanie sie wyleczyc. Drugim sposobem jest rzucenie czasu ice blitz po czym atak z odleglosci z dark bow (dragon arrows, special) To są szybkie metody zabijania działające na niskich lvlach cmb.
ranqer - 2010-08-06, 09:05

Dzięki wam za odpowiedzi :) Nie zamykajcie tematu, bo będę się w nim pytał o inne rzeczy dotyczące rangeda, ale nie teraz, bo już wszystko wiem :) Dzięki jeszcze raz!
hartuu - 2010-08-22, 08:39

Czyli od tego ile odbieram za pomoca luku/kuszy zalezy takze od lvl str?
Nikobelic - 2010-08-22, 09:47

od ranged lvl i łuku/kuszy
Kylos - 2010-08-22, 10:02

str nie ma tutaj zadnego wpływu :)
hartuu - 2010-08-23, 11:56

Jeszcze jedno pytanie, smigam wlasnie black dhide secie i sie zastanawiam czy inwestowac pare baniek w zbroje z Armadyl'u, do expienia na potworach z wysokim combatem?
iOskar - 2010-08-23, 13:07

No pewnie, że inwestuj :mrgreen: :mrgreen: