Muzyka - Metal
Venom - 2011-08-22, 21:42 Temat postu: Metal Kutwa, znowu natrafiam na "ponadczasowy" temat
http://forum.runescape.pc.pl/viewtopic.php?t=88
który jest zamknięty. Weźcie mi powiedzcie- one same się blokują, jak przez jakiś czas postów nie ma? Cóż, utrudniacie w ten sposób rozmowę nowszym użytkownikom.
Tak z mojej strony:
Metallica
Iron Maiden
Sabaton
Within Temptation
Nightwish
Rammstein
Running Wild
No i w końcu mój obecny faworyt:
Blind Guardian
Barti108 - 2011-08-22, 22:25
Brawo. Już Cię lubię!
Co do mnie to...
POWER METAL!!!
Nightwish!
Sabaton!
DragonForce!
Dark Moor!
Wizard!
Bloodbound!
HammerFall!
Helloween!
Lordi!
Falconer!
Powerwolf!
Skicek - 2011-08-22, 22:39
nightwish, sabaton, hammerfall to nie power metal
moim ostatnim zespolem ktorego ostanio slucham to kropiklaani naprawde swietnie graja. A tak to wszystkiego slucham. Nie wiem czy ktos tu ma wiekszy zbior muzyki niz ja. Obecnie 11,471 utworow w 157 wykonawcach to tyle w temacie o ile chodzi o mp3
midi i kar mam 30x tyle co mp3
Venom - 2011-08-22, 23:07
Jak takiś "wielki fan Power metalu", to wielce zawiedziony jestem widząc Nightwisha (gothic metal), Sabaton (uhm... military metal?), czy chociażby rzeczony hammerfall... a jednocześnie nie widząc Blind Guardiana, który jest jednym ze sztandarowych zespołów Power Metalowych
Skicek napisał/a: | moim ostatnim zespolem ktorego ostanio slucham to kropiklaani |
ach, kolega mi to na jachtach nagrał na komórę, dotąd nie miałem czasu przesłuchać, ale patrząc na kilka losowych utworów to jest niezłe.
Barti108 - 2011-08-22, 23:18
Nie będę się z wami kłócił kto ma rację, ale tendencja do "zamykania" zespołów w jednym podgatunku w mojej opinii (i wielu ludzi obecnie) jest błędna.
Wszystkie wymienione przeze mnie zespoły bez większych problemów pasują pod power metal, jak i pod kilka innych podgatunków metalu.
Skicek - 2011-08-23, 11:56
nie zamykam zespolow w jednej grupie muzycznej. Poprostu nie przypisuje zespolowi od razu typu muzyki po 2-3 utworach gdzie faktycznie graja power metal. Nightwish to w 98% metal gotycki. W przeciwnym wypadku mozna prawie kazdy zespol przypisac do prawie kazdego gatunku muzycznego
np ac/dc mozna przypisac do rocka, hard rocka, punk rocka, trash rocka, bluesa itd
Soczek - 2011-08-24, 01:48
Tylko Hard/Glam/Punk Rock. Ew. Funk.
iOskar - 2011-08-24, 13:08
Ja słucham metalu (głównie slipknot) i rocka (RHCP) A co do red hotów to wydają nową płytę! Szkoda że nie mam kasy żeby ją kupić trololo...
Sindbade - 2011-08-26, 21:51
ja dostalem na urodziny plyte proletaryat i acid drinkers TROloLolo
iOskar - 2011-08-26, 22:33
Acid drinkers też bardzo dobry zespół
Marvin_m4 - 2011-12-28, 16:13
Sabaton bez dwóch
zdań
kele1223 - 2012-04-03, 19:32
ja jestem fanem slipknot , bullet for my vallentine(wiem ze troche znoobiłem) yyy jeszcze SOAD SLAYER bolt thrower itp itd większosc muzyki metalowej i brutalnej leci na death fm na screamer radio ;p
|
|
|