To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Muzyka - Metal

Venom - 2011-08-22, 21:42
Temat postu: Metal
Kutwa, znowu natrafiam na "ponadczasowy" temat
http://forum.runescape.pc.pl/viewtopic.php?t=88
który jest zamknięty. Weźcie mi powiedzcie- one same się blokują, jak przez jakiś czas postów nie ma? Cóż, utrudniacie w ten sposób rozmowę nowszym użytkownikom.

Tak z mojej strony:
Metallica
Iron Maiden
Sabaton
Within Temptation
Nightwish
Rammstein
Running Wild

No i w końcu mój obecny faworyt:
Blind Guardian

Barti108 - 2011-08-22, 22:25

Brawo. Już Cię lubię!

Co do mnie to...

POWER METAL!!!

Nightwish!
Sabaton!
DragonForce!
Dark Moor!
Wizard!
Bloodbound!
HammerFall!
Helloween!
Lordi!
Falconer!
Powerwolf!

Skicek - 2011-08-22, 22:39

nightwish, sabaton, hammerfall to nie power metal :P

moim ostatnim zespolem ktorego ostanio slucham to kropiklaani :) naprawde swietnie graja. A tak to wszystkiego slucham. Nie wiem czy ktos tu ma wiekszy zbior muzyki niz ja. Obecnie 11,471 utworow w 157 wykonawcach :) to tyle w temacie o ile chodzi o mp3 :)

midi i kar mam 30x tyle co mp3

Venom - 2011-08-22, 23:07

Cytat:
POWER METAL!!!

Jak takiś "wielki fan Power metalu", to wielce zawiedziony jestem widząc Nightwisha (gothic metal), Sabaton (uhm... military metal?), czy chociażby rzeczony hammerfall... a jednocześnie nie widząc Blind Guardiana, który jest jednym ze sztandarowych zespołów Power Metalowych

Skicek napisał/a:
moim ostatnim zespolem ktorego ostanio slucham to kropiklaani

ach, kolega mi to na jachtach nagrał na komórę, dotąd nie miałem czasu przesłuchać, ale patrząc na kilka losowych utworów to jest niezłe.

Barti108 - 2011-08-22, 23:18

Nie będę się z wami kłócił kto ma rację, ale tendencja do "zamykania" zespołów w jednym podgatunku w mojej opinii (i wielu ludzi obecnie) jest błędna.

Wszystkie wymienione przeze mnie zespoły bez większych problemów pasują pod power metal, jak i pod kilka innych podgatunków metalu.

Skicek - 2011-08-23, 11:56

nie zamykam zespolow w jednej grupie muzycznej. Poprostu nie przypisuje zespolowi od razu typu muzyki po 2-3 utworach gdzie faktycznie graja power metal. Nightwish to w 98% metal gotycki. W przeciwnym wypadku mozna prawie kazdy zespol przypisac do prawie kazdego gatunku muzycznego

np ac/dc mozna przypisac do rocka, hard rocka, punk rocka, trash rocka, bluesa itd

Soczek - 2011-08-24, 01:48

Tylko Hard/Glam/Punk Rock. Ew. Funk.
iOskar - 2011-08-24, 13:08

Ja słucham metalu (głównie slipknot) i rocka (RHCP) :P A co do red hotów to wydają nową płytę! Szkoda że nie mam kasy żeby ją kupić trololo...
Sindbade - 2011-08-26, 21:51

ja dostalem na urodziny plyte proletaryat i acid drinkers TROloLolo
iOskar - 2011-08-26, 22:33

Acid drinkers też bardzo dobry zespół ;)
Marvin_m4 - 2011-12-28, 16:13

Sabaton bez dwóch
zdań :)

kele1223 - 2012-04-03, 19:32

ja jestem fanem slipknot , bullet for my vallentine(wiem ze troche znoobiłem) yyy jeszcze SOAD SLAYER bolt thrower itp itd większosc muzyki metalowej i brutalnej leci na death fm na screamer radio ;p