Pytania - merch
lisek97 - 2012-01-13, 11:42 Temat postu: merch Witam , moje pytanie dotyczy sposobu zarabiania którego nie rozumiem. Mianowicie po czym widać ,że przedmiot jest warty do kupienia w dużej ilości ? Czy today's change jest istotne? musi być na + czy na - żeby kupować ? Proszę o pomoc !
lisek97.
Skicek - 2012-01-13, 12:32
Kazdy z wykresow jest wazny, w skrocie musisz obserwowac ceny dniowe i 30 dniowe jesli na 30dniowym zaczyna sie wznosic wykres a na dniowych opada to jest szansa ze uda ci sie zarobic na tym itemie.
ale wszystko zalezy od doswiadczenia i dobrych obserwacji, tak jak czytanie newsow i dowiadywanie sie co bedzie potrzebne do jakiejs aktualizacji przed nia kupujesz dany przedmiot a w trakcie jej sprzedajesz go
lisek97 - 2012-01-13, 15:02
A czy są jakieś itemy na których zawsze się da zarobić? Jeśli tak to jakie?
maorycy - 2012-01-13, 16:26
Można powiedzieć tylko ogólnie, ale na razie warto przyjrzeć się cenom rud. Poza tym potrzebujesz co najmniej kilkaset tysięcy, żeby dużo zarobić. Radzę zobaczyć tę stronę: http://services.runescape...?list=2&scale=0
Ja próbowałem merchować i nie wyszło. Za to polecam przelewanie potionów.
iOskar - 2012-01-13, 17:02
Czym więcej masz tym więcej zarobisz (lub stracisz). Nie polecam próbować bo naprawdę może ci nie wyjść. Aha i oczywiście obowiązkowo p2p bo na f2p raczej się nie opłaca
Lord Hagen X - 2012-01-13, 17:37
Możesz spróbować tzw. Flippingu, czyli kupowania przedmiotu i sprzedawania go za minimalnie wyższą cenę. Jest to de facto bardzo trefny zysk, potrzebujesz na to co najmniej kilkadziesiąt (kilkaset) milionów, aby efekty były zauważalne.
Musisz bardzo uważnie obserwować wykresy i mieć trochę wiedzy o świecie RuneScape. Jeśli w nadchodzącym update będzie coś związane np. z nowymi Boss'ami, warto zainwestować w jedzenie i potion'y aby sprzedać je drożej. Możesz także spróbować z przedmiotami, które używa się tylko w wyjątkowych sytuacjach. Jakiś czas temu można było zarobić ponad 1.5m na jednym Vesta Spear, musisz patrzeć na GE i łapać te okazje, jak najszybciej się da.
Septhai - 2012-01-13, 21:46
Ja osobiście polecam metodę flippingu. Nie musisz codziennie sprawdzać, a da się zarobić. Mogę Ci powiedzieć, że na f2p najlepiej próbować na addy arrows, iron ores i coal.
|
|
|