Dyskusje o RuneScape - powrót do gry po 3 latach
mateu52 - 2012-11-04, 15:46 Temat postu: powrót do gry po 3 latach Witajcie, postanowiłem wrócić do gry po dłuższej przerwie i mam kilka pytań, jeżeli ktoś mi pomoże w odpowiedzi na moje pytania będę bardzo wdzięczny.
na początek zaznaczę że nie jestem membem, później o tym pomyślę, i gram narazie tylko PvM (player vs moob) xD
1.mam starą postać na której jest ok 10m golda i chciałbym tego golda przenieść na nową postać, w jaki sposób mogę to przenieść mając 1 kompa. ewentualnie 2 gdyż mógłbym pożyczyć od brata lapka.
2. na swojej nowej postaci rozwijam narazie att/str/def i pray, jak iść w te skille żeby ładnie się expiło? tzn. co pierwsze i do jakiego lvla
3. jaka broń/zbroja dla free playera jest najlepsza, najszybsza do zdobywania expa?
4. i jak najlepiej się ubrać do expa
5. czy dalej dla free playera itemki rune są najlepszymi? czy jest coś nowego
pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc, jeżeli jakieś pytania będę miał to napiszę z czasem wpadania mi ich do głowy
iOskar - 2012-11-04, 17:24
| mateu52 napisał/a: | | 1.mam starą postać na której jest ok 10m golda i chciałbym tego golda przenieść na nową postać, w jaki sposób mogę to przenieść mając 1 kompa. ewentualnie 2 gdyż mógłbym pożyczyć od brata lapka. |
Nie jestem pewien czy tak jest ale chyba nie można grać dwoma postaciami na jednym worldzie. Możesz jednak spróbować, wejść na ten sam world i dać trade i zwyczajnie przenieść. Jeśli jednak chcesz to jakoś obejść to mogę ci pomóc. Zalogujesz się na daną postać, dasz w trade 10m, a ja ci przerzucę na drugą postać.
| mateu52 napisał/a: | | 2. na swojej nowej postaci rozwijam narazie att/str/def i pray, jak iść w te skille żeby ładnie się expiło? tzn. co pierwsze i do jakiego lvla |
Jeżeli chodzi o kwestię leveli to na youtube jest od groma jasnego przeróżnych i ciekawych guidów. Dla przykładu wpisz: "Runescape ultimate 99 prayer guide", zamiast prayer dajesz jeszcze attack, def, lub str i będziesz miał do wyboru naprawdę wiele filmików wielu znanych osób na youtube. Niektóre z guidów są na tyle rozbudowane że masz podawane różne metody, dla przykładu metodą najszybszą lecz musisz wydać dużo kasy lub metodą wolniejszą ale wtedy nic nie tracisz albo jeszcze zarabiasz.
| mateu52 napisał/a: | | 3. jaka broń/zbroja dla free playera jest najlepsza, najszybsza do zdobywania expa? |
Najszybsza i najlepsza oczywiście jak to na f2p jest runka Na pewno pamiętasz jeszcze rune armour Niestety nie znam twoich statów i nie wiem czy możesz już go nosić.
| mateu52 napisał/a: | | 4. i jak najlepiej się ubrać do expa |
Rune scimitar, chyba, że pobawisz się w nowy (dla ciebie po tylu latach xD) skill Dungeoneering w którym możesz zdobyć Gravite rapier. Niestety on się psuje i trzeba co jakiś czas płacić za naprawę ale prawda jest taka że jest dużo lepszy od starego rune scimitara :D
| Cytat: | | 5. czy dalej dla free playera itemki rune są najlepszymi? czy jest coś nowego |
To f2p, a więc jagex ma w dupie tych co im kasy nie dają więc tak, nadal runka jest the best xD
| mateu52 napisał/a: | pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc, jeżeli jakieś pytania będę miał to napiszę z czasem wpadania mi ich do głowy |
Spoko tylko jeśli możesz to następne pytania zadawaj w odpowiednim dziale czyli tutaj :
http://forum.runescape.pc.pl/viewforum.php?f=11
|
|
|