Pytania - broń
pepeh - 2012-11-22, 10:53 Temat postu: broń Siema używam Whipa i mam trochę kaski do wydania jaką broń + tarczę proponujecie
Souler - 2012-11-22, 13:31
Whip jest świetny, a tarcza do kompletu... Może spróbuj tego bandka albo Dragon Kite.
Skicek - 2012-11-22, 17:11
mozesz dwie bronie np 2x scimitar
mistycznymag - 2012-11-22, 17:42
Cytat: | mozesz dwie bronie np 2x scimitar |
lolco, można już w Rsie nosić dwie bronie naraz?
Souler - 2012-11-22, 19:25
Jasne ale trzeba kupić osobno broń jako offhand.
Glodziunio - 2012-12-11, 00:51
whip + d defender lub 2x jakaś broń, polecam 2x chaotic rapier a jak nie masz na tyle tokenow to 2x d scimi lub 2x d mace
iOskar - 2012-12-11, 11:12
Temat już trochę nieaktualny i od tamtego czasu dużo się zmieniło. Najlepszą zbroją i bronią obecnie w rs dla mele jest full Dharok set (8-10m). Żaden chaotic nie jest w stanie dorównać dharokowi w tym momencie więc zbieranie tokenów się nie opłaca. Mam nadzieję, że jagex coś z tym zrobi.
Souler - 2012-12-11, 14:34
Bo wreszcie stare sety są lepsze niż nowe? Człowieku, Greataxe miał zawsze pie*dolnięcie, i mnie cieszy że wrócił do gry. Trochę dziwne było że dwuręczny topór ma mniejsze obrażenia niż rapier.
iOskar - 2012-12-11, 16:26
Chłopie od kiedy uderzasz z tą samą częstotliwością ogromnym toporem i małym lekkim rapierem? Czy to jest dla ciebie logiczne?! Rozumiem że greataxe zadaje duże obrażenia, ale nie kur*a co 2 sekundy + kombosy że w ciągu jednej sekundy walisz 10k hp (nie wykluczając graczy na wildzie). To jest przesada po całości. Teraz każdy noob taki jak ty, który jest słabym dungerem pójdzie sobie na G.E zabuli 10m i ma taką zbroję, że wszyscy ze 120 dungiem, wszystkimi chaotickami i torvą wymiękają bo na wildzie dostaliby w dupę a na bandosie zostaliby scrushowani z łatwością. I to jest dla ciebie dobre? Weź pomyśl trochę.
Souler - 2012-12-11, 16:32
Przesadzasz, albo po prostu wylewa się z ciebie żal, że tyle żeś się na chaotic namachał :D
[ Dodano: |11 Gru 2012|, o 16:36 ]
A tak btw, od kiedy z taką samą częstotliwością? Greataxe ma speed Average, a Rapier Fastest. Dodatkowo, do rapiera można wziąć tarczę/drugi rapier. Balans zachowany, a to, że ci co mają takie hity mają niskie życie (efekt setu), to nie jest nic dziwnego, zawsze tak było i zdarzały się one hit k0 nawet na starym systemie.
iOskar - 2012-12-11, 17:34
Nie wiesz o czym mówisz bo nie byleś na pvm i z tym i z tym. Ja byłem. Chaotickami (dwoma czy z tarczą) zabijasz bandosa tak zaj*biście wolno że to się w pale nie mieści. Greataxem robisz to w takim tempie jak przed eoc chaotickiem z bandosem.
Pierw idź na bandka a potem komentuj bo taka dyskusja nie ma sensu.
[ Dodano: |11 Gru 2012|, o 17:37 ]
Wezmę chaoticki i best arm jaki mam i w czasie kiedy ja bedę miał 100 kc i już będę musiał spadać bo koniec food, ty (zakładając że masz dharoka) będziesz miał 300 kc i będziesz tam tak długo aż ci się super resty na odnowienie prayeru nie skończą.
I to nie są żarty. To przykra prawda. Na bandosie jest teraz 80% graczy w dharokach. Zobacz sam. Załóż arma i przejdź się a nie pierdzielisz głupoty mimo, że gó*no wiesz.
Souler - 2012-12-11, 22:43
Jak dla mnie to Oskar jęczy, że chaotic mu już niepotrzebny :D
|
|
|