To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Dyskusje o RuneScape - Artisans_Workshop

zaki951 - 2013-03-30, 16:26
Temat postu: Artisans_Workshop
Witam

Przeszukałem dośc dokładnie to forum i za bardzo nic nie znalazłem o Artisans_Workshop.

Czy zna ktoś jakiś dobry poradnik (najlepiej w języku polskim)?
Opłaca się w ogóle trenować tam smithing? Bo słyszałem, że jest to jedna z lepszych metod treningu.

Souler - 2013-03-30, 16:53

Najlepsza jak do tej pory- przepis jest dosyć prosty.

Bierzesz sobie MATERIAŁY na steel bary w notkach i niesiesz do podajnika na środku pokoju. Podbierasz ingoty I (najtaniej wychodzi, a i tak szybko) i podchodzisz do kowadeł we wschodniej części workshopu. tam zaczynasz wykuwać tą część pancerza, którą masz napisaną w małym okienku u góry ekranu (dostajesz mały bonus do doświadczenia)- obserwuj krasnoluda na mównicy, gdyż on podaje instrukcje jak tworzyć te zbroje, i mówi ciągle te same formułki- po pewnym czasie nauczysz się klikać na kowadło by zmienić tworzony pancerz zanim skończy mówić. Kilka tipów:
-Jeżeli zacząłeś tworzyć część pancerza zanim skończył o niej mówić, i już mówi o następnej, dostaniesz pełne doświadczenie.
-Czasem zobaczysz w workshopie pęknięte rury lub chodzące nieopodal nawiedzone zbroje- zajmowanie się nimi daje ci punkty prestiżu, za które można kupić dodatkowe nagrody.
-Można robić tylko jeden kawałek zbroi cały czas, ale dostaje się wtedy mniej doświadczenia.
-Warto mieć na sobie strój zwiększający doświadczenie- Blacksmith's set, Amulet of Goffanon albo Pendant of Smithing- znacznie przyspiesza pracę. Jednakże, poza amuletem te przedmioty są members only.
To najszybszy i najtańszy exp do smithing w grze, ale nie zyskujesz na nim ani trochę pieniędzy. Swego czasu wydałem 3m, ale, nie powiem, było warto.

iOskar - 2013-03-30, 16:55

Jest to faktycznie dobra metoda, ponieważ nie wymaga wydawania kasy. Od strony expa na godzinę jest słabiutko, ale dla wielu lepsze to niż wydać ze 100m na jeden skill ;) Jeżeli chodzi o polskie poradniki... muszę cię zawieść, ale niestety nie ma ;/ Są tylko po angielsku:

http://www.youtube.com/watch?v=uPF-cEHaOx4

zaki951 - 2013-03-31, 12:43

Dzięki chłopaki za tak szybką odp w obu tematach:)
Filmik też na pewno się przyda:)