Pytania - Dagannoths/Polypore i staff of light
zaki951 - 2013-04-27, 20:56 Temat postu: Dagannoths/Polypore i staff of light Witam
Trzy krótkie pytanka:
1. Wybrałem się ostatnio na Dagannothy w celu zwiększenia swojego obecnego poziomu Magic (73) i zauważyłem pewnego gracza, który używał jakiś obszarowych czarów.
Czy to są te Ancient Magicksy? I czy mogą one być na mój obecny magic lvl?
2. Najlepsze miejsce do treningu magii na mój obecny lvl?
3. Staff of light czy Polypore staff? Czemu ludzie chodzą ze staff of light skoro Polypore ma większe dmg i jest tańszy?
Dzięki i pozdrawiam !:D
iOskar - 2013-04-27, 21:29
zaki951 napisał/a: | 1. Wybrałem się ostatnio na Dagannothy w celu zwiększenia swojego obecnego poziomu Magic (73) i zauważyłem pewnego gracza, który używał jakiś obszarowych czarów.
Czy to są te Ancient Magicksy? I czy mogą one być na mój obecny magic lvl? |
Tak, to ancient spellbook Warto zrobić questa żeby go odblokować ponieważ da ci to obszarowe zaklęcia (również dla twojego magic levela).
zaki951 napisał/a: | 2. Najlepsze miejsce do treningu magii na mój obecny lvl? |
Tak jak napisałeś, Daganothy. Zaje*isty exp do magic + bardzo dużo charmów
zaki951 napisał/a: | 3. Staff of light czy Polypore staff? Czemu ludzie chodzą ze staff of light skoro Polypore ma większe dmg i jest tańszy?
|
Ponieważ staff of light czasami nie zabiera ci runek kiedy uderzasz Zaoszczędzisz dzięki niemu sporo kasy. Ja zaś polecam jakiegoś wanda i booka Mogą być tanie. Jak załączysz obszarowy magic pamiętaj żeby nie używać abilites! Po prostu załączasz jakiś blood barrage, włączasz momentum, włączasz auto retaliate (on) i ciśniesz w daganothy.
zaki951 - 2013-04-27, 22:32
Barriage spellsy dopiero od 86 lvla ;/
Mogę ewentualnie:
Ice Burst, Bloodfire Burst, Gale Blitz
Będą obszarowe i w miarę wystarczające na jakiś w miare dobry xp?:D
iOskar - 2013-04-27, 23:10
Bursty są obszarowe z tego co pamiętam a każdy obszarowy spell daje ci dużo expa do magic
Szkoda że nie masz blooda bo by cię leczyło przy okazji. W takim razie używaj innego spella mając włączonego soul splita. Jeśli i tego nie posiadasz to protect + food. Daganothy dużo nie hitają ale co minute pewnie swordfisha byś musiał zjeść
Souler - 2013-04-28, 07:12
Nie słuchaj ciula, Bloodfire Burst starczy. Tylko weź kilka sharków na wszelki wypadek.
zaki951 - 2013-04-28, 15:54
A właśnie, bo aby zrobić questa muszę wbić thieving lvl z 42 na 53, znacie może jakieś szybkie sposoby?
Próbowałem guardy, bo są na mój lvl, ale nie zawsze dostaje 50xp za guarda, bardzo często udaje im się mnie złapać na kradzieży, więc idzie to bardzo wolno i monotonnie.
To już szybciej wbije na straganach z warzywami (po 10xp co 2s) ale nie zmienia to faktu, że zajmie mi to chyba wieczność ;/
iOskar - 2013-04-28, 16:15
http://www.youtube.com/watch?v=QbGoatGgzJw
1:25
Jeśli ten sposób również cię nie zadowala to możesz spróbować w pyramid plunder. Dość prosty sposób wbijania thievingu. Oto filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=eSx1Tc8Fz9g
zaki951 - 2013-05-15, 12:31
Qrcze, ja tu specjalnie robię Desert Treasure i wszystkie inne questy potrzebne do Ancient Magicksów, kupiłem też Charming Impa a tu nagle okazuje się, że po majowym update Dagannothy praktycznie nie nadają się do zabijania ;|
iOskar - 2013-05-15, 17:53
zaki951, no niestety Jagex trochę zwalili :S Co prawda zdobywanie charmów było zbyt szybkie no, ale jeśli już to wprowadzili to po co updatują.
W takim układzie polecam wbijać slayer magic'iem. Dobry exp do mage + do slay i dużo charmów (może i mniej i wolniej) też nałapiesz
|
|
|