To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Pytania - Kilka pytan na temat RS

diablo - 2014-09-23, 19:24
Temat postu: Kilka pytan na temat RS
Cześć wszystkim!

Jestem nowy i prosiłbym o odpowiedzenie na pytania moi drodzy.

1. Ile jest światów w RS3 i oldschool runescape?
2. Czy mając itemy i postać na świecie A mogę zalogować się na świecie B i dalej będę je miał?
3. Czy w banku są wszystkie itemy i coins jakie posiadam?
4. Jak mogę przekazać wszystkie rzeczy drugiemu graczowi? Np. nie pojedyńczo ale wszystkie z banku wrzucić jakoś do backpacka i cały backpack trade? Proszę o pomoc!
5. Czy mając itemy/coins w jednym mieście, mogę je zobaczyć w banku w drugim mieście? (tj. czy jest jeden bank)?
6. Co się stanie jak umrę? Odradzam się w swoim mieście? Czy tracę ekwipunek?
7. Jak sprzedać itemy?

Proszę o konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam i serdecznie dziękuję ;D

Skicek - 2014-09-23, 21:17

1. Wystarczajaco duzo
2. Masz jedna postac ktora jest przenoszona z swiatu na swiat jesli zmieniasz go wiec wszystko Ci zostaj. Oczywiscie nie liczac oldschool bo to osobna gra jak gdyby.
3. w banku i Twoim backpacku sa wszystkie itemy i coins
4. Tylko pojedynczo nie da sie calego banku od razu przekazac
5. Nie ma rozroznienia bankow wszystkie sa jednym
6. W zaleznosci od miejsca albo tracisz caly eq albo nic nie tracisz, to drugie najczesciej spotykane w minigrach
7. na GE w Varrock lub w Pfinidas czy jak to sie pisze ale to jest miasto dla high lvl postaci

diablo - 2014-09-23, 21:36

Dzięki za odp. A co do pytania nr 7. Gdzie mam je sprzedać jeśli mam low lvl a itemy dostałem od kolegi który skończył grać a miał dosyć spory lvl.

I serio jeśli chcę przekazać komuś rzeczy a mam na przykład 200 itemów to muszę po kolei?

Skicek - 2014-09-23, 22:49

jesli to jest item jednego typu mozesz w banku wlaczyc opcje Note i wtedy przenosisz wszystkie itemy jednego typu

7. grand exchange na mapie zobaczysz... a jak masz smieci to w general shopie sprzedajesz

helpoz - 2014-10-21, 11:34

Ok dzięki! A teraz mam pytanie.. mam postać mam dragon platebody na przykład, nie mogę tego sprzedać na GE. Gdzie to opchnąć? Jak najszybciej sellnac wszystkie itemy nawet po niskiej cenie.
iOskar - 2014-10-21, 13:44

Możesz sprzedać. http://runescape.wikia.com/wiki/Dragon_platebody

2.7m :)

helpoz - 2014-10-21, 21:55

Tak, już rozkminiłem, było z dekoracją i musiałem ją zdjąć. :) Ale sporo itemów ogólnie nie można na trade dawać. A powiedzcie mi , ja tyle pytań zadaje bo przeniosłem się z Tibi. I tam jest trochę tych narzędzi, na przykład są OTS'y i jest ip changer (program do zmiany IP) do nich, jest Tunneling czyli Proxy żeby nie lagowało, jest TibiaCast która pozwala kamerować grę. Jakie narzędzia są do runescape? Oprócz osbota, epicbota,powerbota, tribota. Jakieś ip changery, tunnelingi albo coś w tym stylu co jest popularne?
iOskar - 2014-10-22, 14:50

Każde oprogramowanie wpływające w jakikolwiek sposób na grę i które nie jest wydane przez Jagex jest niedozwolone w grze. Używanie bota kończy się najczęściej banem. Jeżeli spróbujesz szukać na własną rękę jakichś "fikuśnych" programików do RS rzekomo urozmaicających grę itd. to prędzej nabawisz się keyloggera niż znajdziesz coś ciekawego. Pozdrawiam.
helpoz - 2014-10-23, 09:56

Ok w takim razie koniec tego tematu:) Natomiast mam pytanie, co mogę robić z itemami których nie można tradować? Np. Black Knights captain's helmet , nie mogę go dać koledzę, a sprzedać gdzieś albo coś? Bo takich itemów jest mnóstwo których nie można tradować.
Souler - 2014-10-23, 12:10

Wywal, da się je odzyskać od Saradomina czy kogoś tam.
helpoz - 2014-10-23, 12:18

Czyli ogolnie te itemy ktorych nie mozna tradowac to z reguly gowna?
Souler - 2014-10-23, 12:21

Nie z reguły, część była lub jest naprawdę świetna, ale akurat black knight captain set można mieć jako cosmetic po zrobieniu drugi raz tej walki z tą kobitą z klatki.
iOskar - 2014-10-23, 15:07

helpoz napisał/a:
Czyli ogolnie te itemy ktorych nie mozna tradowac to z reguly gowna?

Jest mnóstwo itemków, których nie da się tradować, ale nie zawsze są G warte ;) Z reguły zamiast opcji "drop" posiadają one opcję "destroy". Po jej wybraniu będziesz miał potwierdzenie z notką, w której jest napisane gdzie możesz odzyskać ten itemek jeżeli jeszcze kiedyś będziesz chciał go użyć.

helpoz - 2014-10-24, 15:11

Aha, czyli jeśli itemu nie da się tradować, można go jedynie sellnąć na GE albo w General Store?
Souler - 2014-10-24, 16:15

Jak się nie da trade'ować, to na GE też go nie sprzedasz. Z general store jest to możliwe chyba.