Pytania - [Oldschool] Jak tu grac? Porady?
Hulton - 2014-12-12, 01:39 Temat postu: [Oldschool] Jak tu grac? Porady? Witam wszystkich.
Dzisiaj zaczalem sobie pykac w oldschool runescapa (nowa wersja jakoś slabo przypadla mi do gustu i co dziwne zacina sie... A komputera z drewna nie mam :p ).
W każdym razie.
Zaczalem pykac na oldschoolu ale tak samemu i bez wiedzy to trochę bez sensu...
Oto moje pytania: Na jakim świecie warto grac? Gdzie panuje najlepsza atmosfera i mozna znaleźć sporo osób?
Macie jakieś "porady startowe" do gry dla mnie?
Czy w wersji old School również są eventy typu swięta, wielkanoc etc.?
I czy mozna jakoś powiększyć okno gry bo w przeglądarce strasznie to malutkie...
Kiedyś byla chyba wersja klientowa, prawda?
Mam nadzieje, ze forum nie jest takie wymarle na jakie wygląda i ktoś zdecyduje sie mi pomoc.
Pozdrawiam!
iOskar - 2014-12-12, 15:11
Hulton napisał/a: | Dzisiaj zaczalem sobie pykac w oldschool runescapa (nowa wersja jakoś slabo przypadla mi do gustu i co dziwne zacina sie... A komputera z drewna nie mam :p ). |
Zwiększenie priorytetu procesu dużo daje (w moim przypadku wzrost fpsów wystąpił na poziomie 10-20). Jeśli priorytet zostawiam domyślnie na normalny to choć mój procek podobnie jak Twój z drewna nie jest to i tak się ścina RS (jak się dużo dzieje na ekranie to potrafi spaść do 5-10 fps).
Hulton napisał/a: | Na jakim świecie warto grac? Gdzie panuje najlepsza atmosfera i mozna znaleźć sporo osób? |
Cieżko powiedzieć. Każdy world jest od czegoś i na każdym znajdziesz tych fajnych i tych ujowych graczy.
Hulton napisał/a: | Macie jakieś "porady startowe" do gry dla mnie? |
Rób questy (najlepiej najpierw te f2p), wbijaj trochę combat, możesz się pobawić w slayer jeśli masz ochotę. Na youtube masz ciekawe poradniki odnośnie każdego skilla. Oczywiście na hunterze da się nawet coś zarobić jeśli Cię to interesuje. Właściwie to zależy co chcesz w tej grze robić i w jakim kierunku się rozwijać.
Hulton napisał/a: | Czy w wersji old School również są eventy typu swięta, wielkanoc etc.? |
Są co roku.
Hulton napisał/a: | I czy mozna jakoś powiększyć okno gry bo w przeglądarce strasznie to malutkie... |
Da się jedynie na kliencie Orion z tego co wiem. Problem jednak w tym, że powiększane jest okienko ale nie rozdzielczość więc tylko spikselozujesz sobie grę, ale fakt faktem, okno będzie na cały ekran
Co do Oriona, jest to klient nieoficjalny i nie jest w żaden sposób powiązany z Jagexem. Logowanie się przez niego wiąże się z wysłaniem na ich serwer Twojego loginu i hasła więc jeśli już chcesz korzystać z takich bajerów licz się z tym faktem. Oczywiście Oriona używa na razie około 20-30 tysięcy użytkowników (czyli jakieś 70% całego community oldschoola) i nikt jeszcze nie został oszukany. Sam z niego korzystam.
Hulton napisał/a: | Kiedyś byla chyba wersja klientowa, prawda? |
Możesz pobrać oficjalnego klienta, ale przypuszczam, że nie będzie on posiadał tylko ciekawych opcji jakie posiada Orion czy Swiftkit
Hulton napisał/a: | Mam nadzieje, ze forum nie jest takie wymarle na jakie wygląda i ktoś zdecyduje sie mi pomoc. |
Nie jest i dopóki gram w rs raczej nie wymrze (chyba, że umrę, albo Skicek zbankrutuje) : D
Pozdrawiam i życzę miłej gry.
Hulton - 2014-12-12, 16:11
Dzięki za pomoc!
Czyli powiadasz, że na każdym serwerze znajdzie się miłych ludzi...
Ale masz jakiś swój "ulubiony"?
Chcę znaleźć dobre community, jakąś gildię/klan czy coś ;p
Samemu tak słabo...
Zwłaszcza, że jestem nowy i zagubiony ;p
iOskar - 2014-12-12, 22:57
Hulton napisał/a: | Czyli powiadasz, że na każdym serwerze znajdzie się miłych ludzi...
Ale masz jakiś swój "ulubiony"? |
To znaczy jako, że gram na kliencie Orion zostaje mi przypisany domyślnie 330 world, na którym to najczęściej gram. Z tego co widzę w wielu miejscach można sobie pogadać z graczami, np. jak się bawiłem w fishing to niekiedy było sobie co poczytać : p
Hulton napisał/a: | Chcę znaleźć dobre community, jakąś gildię/klan czy coś ;p |
Cholera... z tego co pamiętam chyba było jakieś polskie cc. Nawet sporo Polaków tam siedziało. Jeśli sobie przypomnę na pewno dam Ci znać w tym temacie.
Hulton napisał/a: | Samemu tak słabo... |
To prawda, ale musisz mieć świadomość, że na początkowym etapie gry, na którym zapewne jesteś raczej nikt z Tobą krów nie będzie latał zabijać W takich społecznościach to już gracze mają pewnie po jakiś 80 combat, albo coś.
Na tę chwilę jednak mogę Ci polecić dwa TS'y:
ts.runescape.pc.pl (tutaj znajdziesz raczej tylko moją jakże skromną osobę, jakbyś kiedyś miał ochotę pogadać we dwójkę),
37.233.101.50 (tutaj jest już z reguły trochę więcej osób, dużo z nich może mieć szersze pojęcie o 07 niż ja, ale głównie skupiamy się na rs3)
Hulton - 2014-12-13, 00:38
Haha!
Na razie mam problem ze znalezieniem sklepu :v
Jakim prawem nie ma tu dużej minimapki? (Na razie cisnę na zwykłym kliencie).
Przez kilka następnych dni pokombinuję trochę a potem może wbije na tsa... :V
Ta gra wydaje się skomplikowana
iOskar - 2014-12-13, 10:56
Odpowiedź na PW:
Cytat: | Szczerze mówiąc wacham sie co do gry w RS3/OldSchool |
Obie gry są świetne. Osobiście jednak polecam Ci najpierw poznać RS3 z uwagi na fakt, że jest to gra dużo łatwiejsza i pomoże Ci odnaleźć się w świecie Runescape. W RS3 masz np. Grand exchange, które naprawdę bardzo ułatwia rozgrywkę
Cytat: | Ta nowa wersja jest z jednej strony dość uproszczona a dość skomplikowana. |
Pisząc nowa wersja masz na myśli rs3 czy 07? RS3 runescape który powstał w 1998 roku i rozwija się do teraz, a więc można go nazwać starym rs'em i tym prawdziwym. Oldschool to tylko rollback serwerów runescape z 2007 roku, powstał w 2013 roku
Cytat: | A w 3 wszystko jest w tajemniczej czeluści domyślnego wyposażenia postaci i jest uproszczone, choć z drugiej strony rozgrywka jest skomplikowana... |
W tolbelcie. Rozgrywka wcale nie jest skomplikowana. Jeżeli przerażają Cię te wszystkie interfejsy, abilites itd. możesz zacząć grę w trybie "Legacy". Aby go włączyć kliknij prawym przyciskiem myszki na żółta zębatkę w prawym górnym rogu Ability bara (tam gdzie możesz wrzucać abilites i masz cyferki od 1 do 9) i wybierz opcję "Combat mode: Legacy".
Pojawią się stare interfejsy ze starą mapką, zmniejszy się klatkowanie, i będzie stary tryb walki (ten co jest obecnie na 07).
Cytat: | Ktora wersja Tobie przypadla do gustu? |
Tak jak wspominałem obie są naprawdę świetne i wciągające. Obie mają swoje wady i zalety. Do największych wad RS3 można np. bez wątpienia zaliczyć Pay to Win. Dzięki Bogu nie jest on aż tak bardzo rozbudowany jak w niektórych grach, ale mimo wszystko jak ktoś ma dużo hajsu w prawdziwym życiu i postanowi wydać wszystko na grę to z pewnością mu to pomoże w rozgrywce i to bardzo. W 07 wadą może być np. trudna rozgrywka w sensie braku G.E, braku tolbelta i wielu wielu innych przydatnych rzeczy. Ja w sumie uważam to za zaletę, ale początkowi gracze muszą ogarniać, żeby jakoś rozwijać swoją postać.
Cytat: | Znasz jakieś gildie w RS3 które pomoga nowemu? |
Oczywiście, zapraszam serdecznie do klanu Legion of Equity. Niestety duża część Polaków w RS to troszkę parówczańskie community (z resztą w każdej grze musimy się błaźnić i pokazywać innym grajom nasz poziom intelektualny), ale jeśli chodzi o wyżej wspomniany klan znajdziesz tam osoby, które zawsze udzielą Ci pomocy w grze. Napisz do "Pogromca" w grze i zapytaj czy doda Cię do klanu
Cytat: | Na razie blakam sie po świecie, robie questy które nie wiem czy robić powinienem i wszystko mylę |
Na RS3? To bardzo dobrze. Każdy quest Ci się przyda z pewnością.
Proszę Cię, abyś pytania dotyczące gry zadawał w temacie, który założyłeś na forum. Naszej rozmowy prywatnej nikt nie przeczyta oprócz nas, a forum właśnie służy do tego, aby każdy mógł sobie wyszukać dany temat i również dowiedzieć się wielu rzeczy. Pozwól, że umieszczę swoją odpowiedź właśnie tu Pozdrawiam.
|
|
|