To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Pytania do zarządzających - Konto members - prośba o radę

Rookie386 - 2015-07-23, 16:17
Temat postu: Konto members - prośba o radę
Witam, jestem nowym graczem Runescape, moja postać ma zaledwie tydzień. Ostatnio próbowałem wykupić subskrypcję na 3 miesiące "summer promotion", ale niestety Jagex i PayPal nie akceptują mojej karty debetowej Visa. Moje pytanie jest takie, czy ktoś z weteranów gry mógłby mi powiedzieć jakie karty płatnicze są akceptowane przez PayPal i z jakich banków? Szukałem po googlach i nic konkretnego nie znalazłem. Pytałem na forum gry też się niczego nie dowiedziałem. W banku też nikt nic nie wiedział, a na stronie PayPal nie ma niestety listy banków, których karty byłyby akceptowane. Podobno kiedyś można było wykupić subskrypcję przez przelewy24. Niestety opcja ta jest już niedostępna.

Choć jestem jeszcze nowicjuszem w grze byłbym wdzięczny za niezignorowanie tego tematu, ponieważ szczerze mówiąc nie wiem już do kogo mam się zwrócić z tym problemem... :|

Souler - 2015-07-23, 18:41

Możliwe, że nie przyjmuje kart debetowych, ale z tego co pamiętam, jest w oknie wykupienia subskrypcji osobna opcja dla takich kart.

Ewentualnie zostaje SMS, którym też może wykupić tą trzymiesięczną subskrypcję, jednak jest to odrobinę droższe.

Rookie386 - 2015-07-23, 19:18

Czytałem, że z opcją SMS bywają problemy, a szczerze mówiąc nie mogę sobie pozwolić na ewentualną stratę 60 zł. Nie znasz może kogoś kto ma konto member i płacił paypalem? Przynajmniej dowiedziałbym się jakiego banku szukać...
Lord Hagen X - 2015-07-23, 20:10

Z kontem PayPal zawsze możesz powiązać swoje osobiste konto bankowe i wykonać przelew (przepływ pieniędzy na konto Paypal trwa do 10min, 24/7) lub przekaz pieniężny bez powiązania konta (ten z kolei trwa do tygodnia).

Z drugiej strony mówią, że Paypal to podobno największa strona na świecie, z której zdobywa się dane użytkowników, decyzja należy do Ciebie.

Rookie386 - 2015-07-23, 20:46

Lord Hagen X napisał/a:
Z drugiej strony mówią, że Paypal to podobno największa strona na świecie, z której zdobywa się dane użytkowników, decyzja należy do Ciebie.

Tak wiem i długo się wzbraniałem z jego zakładaniem, no cóż w najgorszym wypadku zlikwiduję konto (o ile się da...), po prostu chciałem spróbować jak wygląda konto member, nie byłoby problemu gdyby jagex od razu zaakceptował przelew bezpośrednio z karty...

Niestety jako nowy gracz nie stać mnie na wykup bondsów, a nie będę żebrał w grze o golda lub kupował na allegro albo farmił wino zamoraka jak bot. Najwyraźniej nie każdy może mieć konto member.

Jaguarx18 - 2015-11-21, 15:50

nie akceptuje ci karty bo masz zablokowane płatności elektroniczne lub masz limit niski musisz sie na konto zalogować albo przez tele zwiekszyć limit.. :)