Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape
Dyskusje o RuneScape - Cheaterzy
iOskar - 2011-04-09, 21:44 Kolec nie zgadzam się z tobą. Są uczciwi gracze mający 3 combat i jest takich od groma! Ile razy sobie gadałem z trzecim combatem mającym kilka skilli na 99 Najczęściej niestety są to boty ale nie zawsze! Krz Ys3 - 2011-04-09, 22:29 yy to że ma 1 attack to nie znaczy że nie moze uzywac np rune axe do wc. po prostu ma w plecaku axe zamiast w łapie. proste.Klucznik - 2011-04-09, 22:34 Pure kq pax to skiller 3 cmb wszystko procz cmb na 99 + 120 dung Skicek - 2011-04-09, 22:47 osoby ktore najczesciej miaja 3 cmb i 99skille nie liczac botow sa to osoby ktore mialy inna postac albo maja gdzie maja wiekszy cmb ale dla beki postanowili stworzyc taka postac z 3cmb... i nie ma problemu by wbic wszystkie skille na 99 zachowujac 3cmb, na p2p masz mase minigier ktore daja ci mozliwosc kupienia expa, effy DnD itd.Magiczny F2p - 2011-04-10, 07:32 Skicek załóżmy, ktoś na 80cmb chce wbić np. fishing na 99lv.Jest to member, ma łatwiej i idzie expić.Zajmuje mu to dużo czasu i jest zadowolony.I teraz wbija ktoś na 3cmb lvl i sobie wbija kilka skilli na 99lv.Znałem kiedyś jeszcze przed moją przerwą taka (chyba dziewczyne - ale to nie ważne)Expiłem (f2p) na barbarian village łowiąc ryby, i ona też łowiła.Miała 3cmb i 97lv fishing.Powiedziała że wbija 99lv fishing, i zawsze gdy ktoś do niej coś napisał- ona odpisała.Oczywiście wiele osób łowiąc, klika żeby łowił i daje inny ekran - np. przeglądarka czy coś - ona pewnie też tak robiła.Ale odpisała w między czasie.Ale jak ja patrze jak ktoś - nigdy nie odpisuje i (synchronicznie - nie wiem czy tak to nazwać)klika na te drzewka to wiesz.Choć już na willowach w Dranyor to tego nie widać.Kiedyś bota łatwiej było rozpoznać.Jak kopałem coal w Barbarian Village to one odbiegały od coali i podbiegały jak się pojawiły.Bot zawsze odbiegł w to samo miejsce.
PS. przepraszam jak pisałem nie zrozumiale, ale dopiero co wstałemNikobelic - 2011-04-10, 08:47
Magiczny F2p napisał/a:
Bot zawsze odbiegł w to samo miejsce.
to akurat jest słaby argument, znam wielu ludzi, którzy robią tak samo i na pewno są "ludźmi"
co do wbijania skilli na 99-teraz jest tak, że kupujesz sobie za 15zeta 20 mlnów gp na allegro i w miesiąc wbijasz 99cooking i fm od zera, z innymi skillami już są większe problemy, ale 2x99 już masziOskar - 2011-04-10, 10:50
Nikobelic napisał/a:
Magiczny F2p napisał/a:
Bot zawsze odbiegł w to samo miejsce.
to akurat jest słaby argument, znam wielu ludzi, którzy robią tak samo i na pewno są "ludźmi"
co do wbijania skilli na 99-teraz jest tak, że kupujesz sobie za 15zeta 20 mlnów gp na allegro i w miesiąc wbijasz 99cooking i fm od zera, z innymi skillami już są większe problemy, ale 2x99 już masz
No nie wiem czy taki słaby...może są ludzie którzy już z przyzwyczajenia wbijają w to samo miejsce i robią wszystko idealnie ale np. przez godzinę wciąż w to samo miejsce to się chyba nie da Podsumowując w RS jest pełno głupich botów, większość z 3 combatem, ALE to nie oznacza że WSZYSTKIE postacie z 3 combatem to boty bo tak nie jest! To Jest fakt i tyle Lord Hagen X - 2011-04-10, 11:41 Tu nie chodzi o to, czy komuś się chce skillować czy nie - tu chodzi tylko i wyłącznie o kasę. Perspektywa zarobku za nic, od zawsze każdego przyciagała, a jeśli nie ponosi się za to żadnych konsekwencji, to napędza maszynę. Wejdźcie sobie na Ebaya, lub nawet Allegro i spróbujcie kupić kasę do RuneScape - 99 na 100 ofert, to kasa zrobiona przez boty, 1 osoba sprzedaje bank bo chce skończyć z grą.
Praktycznie nie ma możliwości eliminacji botów i JageX według mnie ośmieszył się, wprowadzając free trade i wild w oświadczeniu o bezwzględnej walce z botami, gdyż takowa to walka z wiatrakami. Jedyne na czym bazują to raporty graczy, nie wyłapują botów, nie ma żadnych akcji, a efekty dostrzegnie nawet ślepa małpa - masa nowych graczy grających w grę? przypływ zainteresowania? NIE, to boty. Idąc szeroką interpretacją, nie zdziwiłbym się, gdyby firma sama napędzała boty lub w ogóle się nimi nie zajmowała - na co im nagrody za najuczciwszą grę MMO w sieci, skoro przypływ botów dla nich to zastrzyk gotówki.
Co do łapania botów, wasze argumenty są dobre lecz nie do końca. Jeśli ja ćwiczę jakiegoś skilla w miejscu, gdzie jest pełno ludzi, gram na Public OFF - to znaczy że jestem botem, bo nie odpowiadam? Po prostu mam co robić poza RS skillując, rozmawiać na private. Jeśli ktoś myśli, że jestem botem niech raportuje - i tak nie zostanę zbanowany, bo nie ma ku temu podstaw i 'wielki system obronny przeciw botom' mnie nie skasuje. Więc jeśli raportujecie bota, i on po dwóch dniach dalej jest, to znaczy, że to nie jest bot.
Co nie znaczy, że nie ma botów - największe skupisko botów jest tam, gdzie zarabia się najwięcej kasy. Zobaczcie cenę Nature Rune, potem weźcie Graahka i pobiegajcie po Karamja'i - takich tłumów nawet najstarsi górale nie pamiętają albo pójdźcie sobie na Sorceress Garden, Yewy f2p, czy Flaxy... Szkoda gadać.
Jedyny pozytywny aspekt to taki, że w tej grze znajdują się jeszzce osoby, którym nie zależy na tym, aby się dorobić lecz pograć w miłej atmosferze, pogadać i według pierwotnych założeń i definicji "GRY" - dobrze się bawić.Magiczny F2p - 2011-04-10, 12:46 Właśnie, ta kasa z allegro jest wielkim minusem.Ktoś dorabia się żeby założyć np. trimmowanego seta, a ktoś kto ma 'duży' portfel robi to w kilka minut bądź godzin.Ostatnio spoglądając na allegro widziałem jedną aukcję.Patrzę i tylko 2 oferty.Wchodzę jedna osoba kupiła 1 sztukę (1mil GP) za 2,50zl a druga (rozwaliło mnie to) kupiła 150 sztuk (150 milionów GP) 375zł na to żeby być lepszym od innych.Kolec - 2011-04-10, 21:06 Panowie...luzik. Nie mam najmniejszego zamiaru sie o to kłócić. Niech wam bedzie ze te hordy 3-cio levelowców na spotach to gracze prezentujący odmienny sposób/cel gry. masz Barti racje...ja sie nie znam. W rs-a gram zaledwie 4-5 lat. Moi znajomi ktorych mam kupe tez takich ludzi nie znają, mało tego...podobnie myslą jak ja.... No tak, ale to zasciankowe myslenie. Złamałem zasade bo sie nie znałem a zabrałem głos. Przepraszam za to. Człowiek sie uczy całe życie.... dlatego prosze o oswiecenie i jakas mała listę nicków takich graczy (nie powinno byc z tym problemow, poogladam sobie w hiscores)
Z gory thxNikobelic - 2011-04-10, 21:40
Kolec napisał/a:
hordy 3-cio levelowców na spotach
nikt nie mówił o 3-cio levelowcach na spotach, rozchodzi się cały czas o 3-cio levelowców z skill cape'ami, różnica jest ogromnaKolec - 2011-04-10, 22:00 No tak....a te capy to pod GE zdobyli???Skicek - 2011-04-10, 22:04 Kolec, bez obrazy ale wlasnie tak mysli 90% polakow... nie tylko odnosnie rs ale w realnych kwestiach dlatego tak do dupy zyje sie w tym kraju. To ze ktos jest inny bo nie cwiczy cmb to juz musi oszukiwac tak? ja sam kiedys myslalem o tym by zrobic taka postac ale jak nie mam czasu grac na mojej to skad mialbym wziac czas na granie na nowej postraci. I co wtedy tez bys mi mowil ze botuje?Lord Hagen X - 2011-04-10, 22:16 Wydaje mi się, że Kolec został źle przez Was odebrany. Naprawdę łatwo wyrobić sobie opinię o skillerach dzisiaj, gdy łatwo na każdym kroku spotkac bota niskolevelowego przewidzianego w formie 'kopalni złota' i nie jeden z nich faktycznie nosi Skillcape. To nie jest wyrabianie sobie opinii o skillerach tylko ocena po spotkaniu poszczególnych jednostek... ocena ogółu. Każdy człowiek to robi, czy mu się to podoba czy nie, i nie tylko Polacy, drogi Skicku i nie ma to jak najmniejszego wpływu na to, że zyje się, jak to określiłeś, w Polsce 'do dupy'.Skicek - 2011-04-10, 22:27 nie mialem na mysli o ceniania ludzi tylko o zasade ze polacy narzekaja a nic nie robia i oczekuja ze wszystko za nich sie zrobi... wiem troche dziwne odniesienie ale poprostu juz nie moglem nie wytrzymac nie komentujac tego co sie dzieje w polsce przyklad dzisiejsze media i reakcje ludzi... a to ze ludzie tak oceniaja to glownie dotyczy i tak europy... wyjedz gdzies dalej np australia a zobaczysz totalnie inny swiat duzo lepszy swiat...