To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Dyskusje o RuneScape - Frakcje i Bogowie w Szóstej Erze

iOskar - 2013-07-20, 23:45

Ciekawa teoria i w sumie prawdopodobna ;D Chciałbym widzieć wtedy minę Varka
Souler - 2013-07-21, 09:38

Varka? Jakby się reszta popleczników Zarosa wku*wiła...
Vark aven - 2013-07-21, 16:20

Oskar, Skicek

Zanim zaczniecie opowiadać dyrdymały sugeruję się lepiej zapoznać się z RS Lore.
Twierdzicie że Zaros nie żyje? Proszę bardzo:

Cytat z The World Wakes FAQ:

Cytat:
Question: How come Zaros didn't turn to stone when he was impaled by Zamorak, is there something special about him?

Mod Osborne: Aside from Guthix and the Elder Gods, Zaros is the most powerful god to set foot on Gielinor. Over time he gained several powers that were not available to other gods, and one was to abandon his body on a whim. To avoid death he is incorporeal now, which makes him weaker, but he is still alive. Even now, he is likely to be searching for a host body to return to RuneScape.

Transkrypcja oryginału jest tu: http://runescape.wikia.co...rld_Wakes_-_FAQ

Myślę że tłumaczenia wyróżnionych części nie muszę tutaj zamieszczać :) , a jak muszę to dajcie znać.

Ten argument samotnie wystarczy by rozwiać wszelkie wątpliwości. Chyba że jakimś cudem udowodnicie że Mod Osborne się myli (szczerze życzę powodzenia z tym!). Ale żeby nie było, poleci jeszcze drugi argument:

http://runescape.wikia.co...Zaros_calls.png

Widzieliście go na własne oczy robiąc tego questa jakbyście zapomnieli :P .
Co do pytania o to kto ma większe wpływy w Shadow Realm, prosze bardzo:

Cytat:
Question: Who has a greater grasp of the Shadow Realm, Sliske or Zaros?

Mod Osborne: Zaros. But Sliske is mastering it with each day, and he's recently gained the means to become more powerful. He just needs to grow accustomed to that power (and no, that doesn't necessarily mean he's a god).

Transkrypcja jest tu: http://services.runescape...Quests_%26_Lore

Próbujcie dalej Hejterzy Zarosa :P pamiętam, że znalazł się taki jeden co też próbował i mu się nie powiodło, sam przyznał że to nie miało żadnego sensu :)

Oskar, jeszcze jedna sprawa. Trzeba zdać sobie sprawę że w RuneScape wizja bogów jest zupełnie inna niż to ma zazwyczaj miejsce. Bogowie z RS obecnie są przedstawiani podobnie do bogów w Starożytnej Grecji i Rzymie. Mają słabości, nie są doskonali ani idealni. Nie potrafię teraz podać cytatu, może uda mi się go później znaleźć ale Mod Osborne lub Raven powiedzieli nawet że bogowie w RS to tak naprawdę bardzo, bardzo potężni śmiertelnicy (pod względem zachowania, pragnień i celów), różnica jest jednak taka, że nie umierają śmiercią naturalną co odróżnia ich od śmiertelników.

Skicek - 2013-07-21, 16:41

Vark aven napisał/a:
Cytat:
Question: Who has a greater grasp of the Shadow Realm, Sliske or Zaros?

Mod Osborne: Zaros. But Sliske is mastering it with each day, and he's recently gained the means to become more powerful. He just needs to grow accustomed to that power (and no, that doesn't necessarily mean he's a god).

Właśnie o to mi chodziło... Z każdym dniem, a dodatkowo ostatnie wydarzenia sprawiły że zapewne bardzo mocno zwiększył swój skill w tej dziedzinie. Więc istnieje duża szansa że Sliske pokona Zarosa w tamtym świecie.

iOskar - 2013-07-21, 17:53

Trochę dziwne. Bóg to powinien być Bóg i jego zabicie powinni być niemożliwe (chyba, przez innego Boga, albo mega, zwariowanego, chorego psychicznie geniusza itp.) Trochę się zawiodłem w takim razie bo to wskazuje na to że niewiele trzeba, żeby Boga w tej grze załatwić.

W takim razie nie dziwie się że Śliski z taką łatwością rozwalił Guthixa. Mam nadzieje, że zanim zostanie rozwalony przez Saradomina to zabije jeszcze kilku Bogów jakich jak Zaors żeby był spokój :P

Vark aven - 2013-07-21, 18:12

Pożyjemy, zobaczymy Skicek. Prawdopodobne jest, że ile frakcji, tyle będzie wersji wydarzeń w szóstej erze, czyli aż 8. Każdy z nas będzie mógł się pochwalić jak to z jego perspektywy wyglądało :) , z tego co widzę po wynikach ankiety będziemy już mieli 5 wersji zdarzeń. Brakuje nam Armadylian, Bandosian i Zamorakian :P
iOskar - 2013-07-21, 18:18

Nikt na Bandosa nie zagłosuje bo on nie określił się po co walczy, a walczyć po nic jest totalnie bez sensu. Kto lubi chaos jeśli chodzi o Zamoraka? No dobra tu jest prawdopodobne że ktoś zagłosuje a co do Armadyla to w sumie nie określił on dokładne jakby miał wyglądać ten system władzy w rs i w ogóle przez co wydaje mi się że również nikt na niego głosu nie odda, ale pożyjemy i zobaczymy :P
Skicek - 2013-07-21, 22:51

Oskar bo to sa na dobra sprawe polbogowie jesli chcesz to odnosic do mitologi greckiej. W RS sa grand gods i onich dopiero wiecej sie dowiemy w 6 erze.
mistycznymag - 2013-07-22, 14:35

Skoro Zaros jest tak wybitnym manipulatorem i taktykiem, to może jego potknięcie się, nabicie na kostur i oddanie części mocy Zamorakowi to nie był przypadek?
Jak ktoś już wcześniej napisał, bez ładu i chaosu nastąpiłby koniec świata więc Zaros musiał znaleźć jakiś sposób by mieć chwile spokoju aby móc zaplanować kolejne ruchy, ale potrzebował kogoś kto stanie naprzeciw Saradominowi, więc oddał część swoje mocy dla Zamoraka.

To jest pierwsze co przyszło mi na myśl i moge się mylić, bo nie zagłębiałem się w historie bogów, bo nie gram już w rs'a ale to sie chyba zmieni bo robi się ciekawie.

Osobiście wybrałbym Zarosa, a największą głupotą wg mnie jest wybór Saradomina i walczenie w imię 'dobra' bo przecież w pierwszym wieku to właśnie Saradomin był tym złym, który chciał przejąć władze nad Guthixem, dla mnie Zammy=Sara, mają takie same intencje, bo obaj chcą być panami świata tylko używają różnych technik pozyskiwania mięsa armatniego :) .

Skicek - 2013-07-22, 15:08

Zamorak nie chce byc panem swiata w zaden mozliwy sposob. On jedyne co chce to by istnial chaos bo chaos wg niego prowadzi do rozwoju, braku stagnacji. Więc daleko mu bardzo do saradomina.

Oskar... mitologia grecka to nie chrześcijaństwo.

Nie jest tak wielkim manipulatorem poniewaz, odwracaja sie od niego jego najwieksi wyznawcy. Wiec dla mnie Zaros jest sierota ktora chciala stworzyc swoj idealny swiat i przegrala bo za bardzo nakombinowala.

zuzankaanka - 2013-07-29, 11:32

POMOCY :-( Dlaczego w nowej RS3 drzy cala grafika, postac przy poruszaniu sie rowniez drzy.... nie moge grac..... pomozcie prosze
Skicek - 2013-07-29, 11:58

zly temat. Zaloz nowy watek w dziale Pomoc.
zuzankaanka - 2013-07-29, 12:30

ok, bardzo dziekuje za pomoc