To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Pytania - Pyta? kilka na tematy te i tamte...

Skicek - 2008-08-12, 09:31

bo z nowym rokiem jagex usunol mozliwosc zabijania sie na wildzie...

jak sie wrzuci event sety do domku to nie da sie wyciagnac na f2p

Ashr Ishii - 2008-08-12, 18:40

Ale pytanie brzmi: co ma rozpierducha na wildzie do item world trading? Te dwie sprawy nie mają ze soba nic wspólnego.
Nikobelic - 2008-08-12, 18:53

mają ze sobą wszystko wspólne, bo na tej "rozpierdusze" traciło się itemy więc 1 gostek mógł zapłacić 2'iemu za np. 10kk, potem go dednąć o umówionej porze na wildzie i miał kaske w RS za realną kaske, rozumiet?
Ashr Ishii - 2008-08-13, 18:35

aha O.o No to sorki, Jagex się przeliczył, koleś nadal będzie mógł to zrobić bo nikogo te trzy minuty na Bounty Hunter nie bolą.

[ Dodano: 2008-08-15, 15:54 ]
Nowe pytania:
1. Gdzie są stałe ogniska, oprócz piwnicy z Sir Vantem i Dwarven Mine? Znaczy, chodzi mi o to, że za kuźnią Dwarven Mine'u i w piwnicy z tutorialem są ogniska stworzone przez Jagex, które nigdy nie gasną. Czy są takie jeszcze w innych miejscach czy to jedyne?
2. Czy w Clan Wars zdobywa się expy?
3. Czy w Clan Wars traci sie itemy?
4. Co ma większy zasięg, magia czy łuk i strzały?
5. Czy istnieje Gildia Złodziei? A jeśli nie, to gdzie jest Guild Master, bo słyszałem, a raczej czytałem, że Guild Masterzy są do każdego skilla?
6. Czy chowa?ce przywołane summoningiem znikają po jakimś czasie czy są cały czas?
7. Czy gdybym był w krainie tylko dla p2p i sko?czyłby mi się member, nadal bym w niej był?
8. Jak wykuwać rzeczy black, np. black sword, black gauntlets?
9. Czy wino jest coraz lepsze i mocniejsze z czasem, czy raczej gdy się je zrobi, jest już u szczytu swoich możliwości??

Skicek - 2008-08-15, 20:31

1 w piwnicy w burshope u elfow dalej nie pamietam
2. tak
3 nie
4 luk ale only long bow
5 jest only member w burshope czy jakos tak
6 chowance nie ale "przywolance" tak to 2 to takie przywolane stworki ktore robi sie z pouchow
7 nie zostajesz przeniesiony do lumbridge chyba
8 nie da sie
9 jak sie robi jest u szczytu mozliwosci

Ashr Ishii - 2008-08-15, 22:00

Thx. Jakby ktoś wiedział jeszcze coś na 1 pytanie to byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Barti108 - 2008-08-16, 19:54

Ashr Ishii napisał/a:
aha O.o No to sorki, Jagex się przeliczył, koleś nadal będzie mógł to zrobić bo nikogo te trzy minuty na Bounty Hunter nie bolą.

Specjalnie zawikłali tak zasady na BH, żeby prawie całkowicie wykluczyć uprawianie tam RWIT.

A co do pierwszego pytania to jeszce są w Barbarian (sklep z hełmami) i w podziemiach Edge-Varrock (przy hobgoblinach).

Co do piętego pytania to Skicek się pomylił chyba. Thieving Guild (jak narazie...) nie istnieje. Guild Masterzy jak sama nazwa wskazuje są tylko w gildiach. A do każdego skilla są skill masterzy, co u nich można kupować skill capes.

BTW Ostatnie pytanie mnie rozwaliło :lol:

Norbeliks - 2008-08-16, 21:10

barti108 napisał/a:
Co do piętego pytania to Skicek się pomylił chyba. Thieving Guild (jak narazie...) nie istnieje. Guild Masterzy jak sama nazwa wskazuje są tylko w gildiach. A do każdego skilla są skill masterzy, co u nich można kupować skill capes.

Nie pomylił się, ponieważ pytanie było takie:

Ashr Ishii napisał/a:
5. Czy istnieje Gildia Złodziei? A jeśli nie, to gdzie jest Guild Master, bo słyszałem, a raczej czytałem, że Guild Masterzy są do każdego skilla?

Jest nim Martin Thwait, faktycznie w Buthrope.

Ashr Ishii - 2008-08-17, 12:43

barti108 napisał/a:
BTW Ostatnie pytanie mnie rozwaliło

Czemu? Normalne pytanie... każde wino w ko?cu nabiera smaku i wyrafinowania wraz ze starzeniem się, pytałem tylko, czy w grze też tak jest, nie masz co się od razu żołądkować, ze głupie pytania zadaję.

Nikobelic - 2008-08-18, 17:44

Ashr Ishii napisał/a:
3. Czy w Clan Wars traci sie itemy?

Jagex ma zamiar wprowadzić (w sierpniu) niebezpieczne CW, tzn. jak cię tam dedną tracisz itemy, a jak ty kogos dedniesz możesz sobie zabrac jego

Mycu - 2008-08-18, 21:51

Nikobelic napisał/a:
agex ma zamiar wprowadzić (w sierpniu) niebezpieczne CW

nie w sierpniu tylko we wrześniu lub nawet październiku

Ashr Ishii - 2008-08-23, 19:35

Nowe pytanie:

Gdzie, jak i kiedy można zdobyć:
a) Combat hood
b) Combat robe top
c) Combat robe bottom
d) Druidic mage hood
e) Druidic mage top
f) Druidic mage bottom
g) Anti-dragonbreath shield
h) Slayer helmet
i) Green dragonhide body
j) Green dragonhide coif

Nikobelic - 2008-08-23, 19:39

a) Combat hood
b) Combat robe top
c) Combat robe bottom
p2p

d) Druidic mage hood
e) Druidic mage top
f) Druidic mage bottom
GE, FoG - zdobyć za tokeny

g) Anti-dragonbreath shield
jak masz dragon slayer uko?czony to u duke lumb, jak ni to na GE

h) Slayer helmet
p2p

i) Green dragonhide body
j) Green dragonhide coif
GE - kupić

Ashr Ishii - 2008-08-24, 10:42

Nikobelic napisał/a:
a) Combat hood
b) Combat robe top
c) Combat robe bottom
p2p

Nikobelic napisał/a:
h) Slayer helmet
p2p

Właśnie o to chodzi, że nie są p2p only. Przynajmniej tak wisi w tabliczce skilli.

Norbeliks - 2008-08-24, 11:09

Ależ oczywiście że Combat hood, robe top oraz bottom nie są p2p. Są one na free i podobnie jak Druidic można zepsute kupić na GE a zwyczajne dostać za FoG tokens. Co do Slayer helmet nie jestem pewny, ale na 90% only for members.