To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Rozmowa o wszystkim - Life is life

Skicek - 2010-11-18, 23:23

no tak wiadomo o co chodzi przeciez harry hermiona i ten tam ronin czy jak ma to tez malo kto sie domysli ze to ma byc odwzorowanie krola artura lancelota i tej tam laski juz nie pamietam jak miala

ja pisalem prace maturalna na temat porownania fantastyki i sci fi wiec no

red angel - 2010-11-18, 23:27

hmm ale to ty zmieniasz temat na HP.
Mi chodziło o Galahada i Ciri (była pokazana joko Pani z jeziora) - w kontekście Legendy i królu Arturze i Rycerzach Okrągłego Stołu.

Skicek - 2010-11-18, 23:29

nie ja nie zmieniam tematu ja daje ci przyklad z innych ksiazek o co mi chodzi ze sapkowski to samo robi tylko inne postacie daje itd... poprostu nie kreauje sam swojego swiata tylko modyfikuje wiele roznych swiatow tworzac jeden
red angel - 2010-11-18, 23:32

to też jest ciekawym zabiegiem... nie widzę nic złego, w tym że ktoś go stosuje... liczy się pomysł i wykonanie... Skoro Sapkowski jest za płytki dla ciebie, to wydaję mi się, że po prostu nie potrafisz doszukać się w tym głębszej treści...
Skicek - 2010-11-18, 23:35

nie poprostu widze laczenia roznych innych fantazji w jedno co mi sie zazwyczaj nie podoba sa pewne wyjatki gdzie jest to bardzo fajnie uchwycone i z norma a nie wszystko w pieprzone do jednego jak sapkowski to robi... a glebsza tresc moge odczytac z oryginalnych ksiazek
red angel - 2010-11-18, 23:37

widocznie nie potrafisz, trudno...
możemy zmienić temat, żeby się zaraz nie pozabijać???

Skicek - 2010-11-18, 23:43

no nie ma to jak inteligentne zdanie widocznie nie potrafisz ale czego? doszukac sie przeslania? potrafie ale sapkowski ma te same przeslania co oryginalne ksiazki z ktorych zaczerpnal pomysly a jego "wersje" mi sie poprostu nie podobaja.

i ja tu nie walcze ja wyrazam swoja opinie a ty od razu ze sie pozabijamy. Nie rozumiem cie kobieto wogole

red angel - 2010-11-18, 23:49

smutno mi, że tak mówisz... koniec tematu
Rzucić coś innego...

Mycu - 2010-11-19, 07:29

jako że wy wyżej jesteście nienormalni jak już wczoraj ustaliliśmy :)
a ja nie czytam książek, więc się nie wypowiem na ten temat, to zapytam tutaj wszystkich zgromadzonych, Kto w ogóle ogląda telewizje? ;P

red angel - 2010-11-19, 07:32

Mycu, niestety nie posiadam telewizora na stancji... i dlatego jestem nienormalna (ten wyraz się pisze razem), bo zabijam czas grając w rs i czytając Kostowskiego :D
Lord Hagen X - 2010-11-19, 10:25

Ja ostatnio czytałem Becketta - bardzo obrazowe dzieła.

Ja oglądam TV! Moim ulubionym programem jest pogoda

Michalinho - 2010-11-19, 12:05

Oglądam TV i słucham hh.
red angel - 2010-11-19, 14:13

Lord Hagen X napisał/a:
Ja ostatnio czytałem Becketta - bardzo obrazowe dzieła.

a ja podręcznik z Farmakologii - też bardzo ciekawy...

Lord Hagen X napisał/a:
Moim ulubionym programem jest pogoda
gratuluję gustu...

Michalinho napisał/a:
Oglądam TV i słucham hh.
tym bardziej gratuluję...
iOskar - 2010-11-19, 16:26

Harry Potter to najlepsza książka wszech czasów...Rowling jest genialna, bo to dzięki niej zauważyłem sens czytania książek. Jak miałem 11 lat to czytałem jedną stronę komiksu albo innej książki i już mi się chciało spać albo po przeczytaniu nie zrozumiałem nic. Dopiero kiedy miałem 12 zacząłem czytać Pottera i najlepsze było to że to była dopiero PIERWSZA część mająca tylko 200-300 stron a już po chwili byłem w połowie... To jest tak wciągająca książka że szok..Czym dalsze przygody Harrego [następne książki] tym było ciekawiej. Jutro wybieram się na siódmą część Pottera [i niestety ostatnią] do kina i jestem tak podniecony że szok. A powracając do mojego zainteresowania książkami Harrego to przeczytałem całą sagę po 4 razy [dosłownie] a przeliczając wszystkie strony wszystkich części Harrego to na pewno kilka tysięcy stron będzie ;D Ta Rowling jet naprawdę genialna...może i nie stworzyła czegoś nowego, ale [jak dla mnie] zmieniła sposób patrzenia na magię. Kiedyś magia kojarzyła mi się z wróżką, z różdżką zakończoną gwiazdką i z latającą różową sukienką, w którą była właśnie odziana ta wróżka...żałosne. Pierwsze części Pottera może i są trochę żałosne, ale już od trzeciej części coś zaczęło się dziać... Najlepsze części to 5,6,7 gdyż wreszcie Harry jest świadkiem śmierci kogoś, a w 7 części jest światkiem bitwy, w której ginie kilka set ludzi. To już w 6 części możemy wyczytać, że to nie żarty bo Harry biegnąc za Snapem, który zabił Dambiego potknął się o czyjeś ciało i ślizgał po krwi kolegów i wrogów. Szkoda, że w filmie nie ujęli takich scen, ale w sumie to ma być przygoda dla dzieci, a szkoda, bo jakby zrobili Harrego 7 część dla dorosłych to byłoby fajnie oglądać bitwę o Hogwart ;D Uff trochę się rozpisałem na temat Harrego, ale to i tak mało, żeby ująć to co naprawdę kryje się w tej ciekawej książce i najlepiej by było po prostu ją przeczytać bo warto ;D
red angel - 2010-11-19, 20:13

Lord Hagen X napisał/a:
nie napisałem ciekawy, tylko obrazowy

ale obrazków też jest dużo, szlak fosfatydyloinozytoli... rozklad cAMP, takie bajeczki na dobranoc

Lord Hagen X napisał/a:
+I
dziękować

Oskarboss96, czytaj jak najwięcej...