Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape
Rozmowa o wszystkim - Life is life
mistycznymag - 2010-11-30, 22:18 nie ma to jak na siłe próbowanie być fajnym...Mycu - 2010-11-30, 22:39 Souler, jak jest się nie wyspanym to się marudzi, jak pijanym to się marudzi, ale jednak wszystko jest takie fajne... dopóki nic i nikt Cię nie atakuje a powalony.... musiałbyś to rozwinąć iOskar - 2010-12-01, 15:38 Red ja i tak uważam że Marihuana powinna być legalna. Wkurza mnie takie coś jak ktoś mówi, że w nadmiarze jest szkodliwa, bo wszystko jest szkodliwe w nadmiarze. Można się uzależnić od kompa,telewizji,papierosów,marysi itd. Wiadomo, że uzależnienie od marysi jest znacznie gorsze niż np. od kompa no, ale chyba ludzie mają ROZUM, który mogą użyć i z umiarem palić marysię dla lepszego samopoczucia. To tak jakby dobry masaż. Zaciągasz się i wszystko jest OK Skicek - 2010-12-01, 16:14 Oskarboss96, idac tym tropem wszystko powinno byc legalne bo lsd w malych ilosciach tez nie uzaleznia i nie jest az tak szkodliwe...red angel - 2010-12-01, 16:17 po pewnym czasie małe ilości się zwiększają, mamy wtedy uzależnienieiOskar - 2010-12-01, 16:30
Skicek napisał/a:
Oskarboss96, idac tym tropem wszystko powinno byc legalne bo lsd w malych ilosciach tez nie uzaleznia i nie jest az tak szkodliwe...
W Holandii masz wszystko legalne i wszyscy się tam z tego cieszą. A jak komuś przeszkadza mieszkanie w kraju bez ograniczeń może się przeprowadzić do takiej polski Ja nie widzę jednak żadnych przeszkód do legalizacji. Mogliby zrobić w Polsce legalną marihuanę chociaż na ROK co dałoby im kupę kasy, którą mogliby wrzucić w budowę Lepszych Dróg. Czy tak ciężko temu rządowi trochę pomyśleć... Chociaż ROK i kupa szmalu...
Cytat:
po pewnym czasie małe ilości się zwiększają, mamy wtedy uzależnienie
No ale to już problem ludzi którzy nie potrafią robić czegoś z umiarem. Dlaczego taki obywatel nie mógłby raz na 2 miesiące po ciężkiej pracy zajarać skręta i poczuć się lepiej? To jest moje zdanie i doceniam również wasze red angel - 2010-12-01, 16:38 Oskarboss96, tego nie da się kontrolować. Z czasem musisz brać coraz więcej, bo spada produkcja naturalnych opiatów, a to jest błędne koło...
W Holandii legalny jest metadon. Jest to lek opioidowy, który pomaga wyjść z nałogu i zabezpiecza przed objawami odstawienia... Myślisz, ile osób go bierze??? Statystyki podają tylko 0,2% uzależnionych...Lord Hagen X - 2010-12-01, 16:57 Internet jest legalny dlatego, że masz na nim siedzieć godzinkę, raz na dwa tygodnie i co? Jesteś w stanie to kontrolować?
Może nie jestem zbytnio zainteresowany dokładną analizą środków, za co najwyżej Red angel mnie wyśmieje, ale wydaje mi się Marihuana, mimo że ma stosunkowo słabe działania, uszkadza pernamentnie nasz organizm. To tak jak alkohol wpływa na wątrobę, z tym że substancje smoliste mają groźniejsze działanie.
Oskarboss96 napisał/a:
ale chyba ludzie mają ROZUM, który mogą użyć i z umiarem palić marysię dla lepszego samopoczucia. To tak jakby dobry masaż. Zaciągasz się i wszystko jest OK
Chyba nie żyjemy w tym samym świecie, bo w moim świecie człowiek jest niedoskonały i niekonsekwentny. Możesz co dwa tygodnie dla relaksu brać skręta, świat ma cię w nosie, tylko sam narażasz się na ryzyko tego, że spotkasz się z uzależnieniem.
Znam wielu twardzieli, którzy palili jednego papierosa na dwa tygodnie dla relaksu. Teraz też palą jednego... raz na godzinę.iOskar - 2010-12-01, 16:58 Możesz się uzależnić nawet jeżeli zapalisz jednego na 2 miesiące??? A nawet jeżeli tak to co z tego bo Mycu napisał nie było żadnych ofiar śmiertelnych....
[ Dodano: 2010-12-01, 17:00 ]
Lord Hagen X napisał/a:
Chyba nie żyjemy w tym samym świecie, bo w moim świecie człowiek jest niedoskonały i niekonsekwentny.
Chciałem napisać że NIEKTÓRZY ludzie mają rozum Więc te głupki które się nie potrafią powstrzymać niech nie palą.//
[ Dodano: 2010-12-01, 17:03 ]
Alkohol jest legalny mimo że ginie od niego co roku z 80k ludzi przez chorą wątrobę albo inne dziwne choroby. Od alkoholu również można się uzależnić więc czy to nie działa tak samo tylko że Alkohol zabija a marihuana nie?red angel - 2010-12-01, 17:06
Lord Hagen X napisał/a:
Może nie jestem zbytnio zainteresowany dokładną analizą środków, za co najwyżej Red angel mnie wyśmieje, ale wydaje mi się Marihuana, mimo że ma stosunkowo słabe działania, uszkadza pernamentnie nasz organizm. To tak jak alkohol wpływa na wątrobę, z tym że substancje smoliste mają groźniejsze działanie.
nie wyśmieję cię, uszkodzenia dają znać po jakimś czasie i nie można ich już naprawić, nawet odwyk nic nie daje w tej kwestii
Oskarboss96 napisał/a:
Mycu napisał nie było żadnych ofiar śmiertelnych....
bo nikt tego nie powiązał, to problem statystyczny...
Oskarboss96 napisał/a:
NIEKTÓRZY ludzie mają rozum
to największy problem wszystkich, którzy sięgają po używki, wydaje im się, że mają kontrolęiOskar - 2010-12-01, 17:09 Ech no dobra powaliliście mnie... 4 na 1 wstydzilibyście się Proponuję zmianę tematu, ale i tak jestem za legalizacją Kto ma najnowsze Call of Buty?red angel - 2010-12-01, 17:13
Oskarboss96 napisał/a:
Call of Buty
co to??? iOskar - 2010-12-01, 17:19 Tak naprawdę to Call od Duty xD Taka gra wojenna red angel - 2010-12-01, 17:21 to ja wiem... Mycu - 2010-12-01, 17:30
Oskarboss96 napisał/a:
uzależnienie od marysi jest znacznie gorsze niż np. od kompa
nie prawda, jak ćpasz marihuane to chociaż sobie żyjesz ze swoimi kumplami, koleżankami i możesz ich widzieć dotykać a na kompie siedzisz, garbisz się, tyjesz, umierasz!
Skicek napisał/a:
bo lsd w malych ilosciach tez nie uzaleznia i nie jest az tak szkodliwe...
z tym że LSD to już chemia, a ja cały czas mówie o takiej ładnej wychodowanej roślince, bez żadnych specyfików, a nie roztwór roślinno podobny maczany w chemi jak np. dopalacze itp.