To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Gry - prywatne serwery

Michu999 - 2007-06-19, 17:06

..: Patryk :.. napisał/a:
więc mu się nic nie stanie jak coś tam skopiują.

Dobra maja te pliki i teraz wystarczy ze przerobia troche wymysla cos podobnego na wzor RS ludzie sie przerzuca (jesli bylaby dobra gra) i jagex ma milionowe straty... pomysl

..: Patryk :.. - 2007-06-19, 17:15

Michu999 napisał/a:
więc mu się nic nie stanie jak coś tam skopiują.

Dobra maja te pliki i teraz wystarczy ze przerobia troche wymysla cos podobnego na wzor RS ludzie sie przerzuca (jesli bylaby dobra gra) i jagex ma milionowe straty... pomysl

Milionowe straty... Nawet tysiąca $ nie stracili na priv do tej pory... ?aden serv nie jest taki sam jak global... Dlatego ktoś tam napisał "Grałem bo darmowy memb, ale coś lipny serv bo Demony stały pod fontanną"... O to chodzi, ludzie moge zrobić tak, że demon będzie latał nad Falador... Jak do tej pory widziałem serwer na którym grało 158 osób, to było coś... Kiedyś, kiedyś jak napisałem w mojej histori na moim servie grało 43 osoby i się bardzo cieszyłem. ;-)

A więc widzisz, że Jagex nic nie traci... Np. ty sobie możesz zarobić sposobem... "Sell Admin spo 2m real RS cash", gość daje ci w RS na globku 2m i ty mu robisz Admina na twoim serv... A więc widzisz i ty zarabiasz i Jagex bo zarabiasz w RS na globku...

Michu999 - 2007-06-19, 17:18

Ale jakby ktos zrobil dobry serv co sie nie wylacza itp to by sie sporo ludzi przenioslo
..: Patryk :.. - 2007-06-19, 18:05

Niee. Znam się na tym i wiem jakie to ma możliwości.
pawlos10 - 2007-06-19, 18:36

a jednak :)
tutaj mają baze danych a więć wszystkiego od początku nie muszą już robić ;)
dajcie spokój...

Skicek - 2007-06-19, 19:47

lol znasz sie na tym?
a znasz sie na handlu?

chyba nie zabardzo

jesli ktos madry i drobry wpadlby na pomysl by zebrac ekipe grafikow i paru programistow to mogli by stworzyc kolejnego rs z leszpa grafa odrazu innymi pomyslami i wszystko by smigalo... i ludzie by zaczeli w to grac tak samo jak w rs
zaraz powiesz ze jagex wtedy moze ich oskarzyc o prawa autorskie
tak ale na to trzeba miec kase by wydac na sady i skarzyc sie troche to kosztuje i zabiera czasu przez ten czas rs moze stracic ludzi tamci moga zarobic.
i tu nie wchodza male sumy...

..: Patryk :.. - 2007-06-19, 20:54

Skicek napisał/a:

lol znasz sie na tym?
a znasz sie na handlu?

chyba nie zabardzo

jesli ktos madry i drobry wpadlby na pomysl by zebrac ekipe grafikow i paru programistow to mogli by stworzyc kolejnego rs z leszpa grafa odrazu innymi pomyslami i wszystko by smigalo... i ludzie by zaczeli w to grac tak samo jak w rs
zaraz powiesz ze jagex wtedy moze ich oskarzyc o prawa autorskie
tak ale na to trzeba miec kase by wydac na sady i skarzyc sie troche to kosztuje i zabiera czasu przez ten czas rs moze stracic ludzi tamci moga zarobic.
i tu nie wchodza male sumy...

Lol, rozmawiamy tylko o priv... Nikt nie ma zamiaru robić następnego RS'a... Aha, jeżeli ktoś nie grał w RuneScape Classic to ma okazje zagrać na priv bo do RSC też są priv... :-)

Kylos - 2007-06-19, 21:03

OMFG te servery sa nielegelne aczkolwiek jesli ktos z nas ma server to mozna zagrac ale moze to glupie ale jesli grasz na privach to juz zostan tam i graj a nie przyszedles i zaczynasz naciagac ludzi zeby zaczeli grac w Moparscape no sory ale mnie to denerwuje
pawlos10 - 2007-06-19, 21:35

Kylos napisał/a:
ludzi zeby zaczeli grac w Moparscape

aleś mu pojechał :lol: kylos czytaj uważnie kto co pisze... on przecieżsam twierdzi że moparscape to największy shit ;) ale inne "lepsze" priv serwy są dla niego ok :)
Lol, rozmawiamy tylko o priv... Nikt nie ma zamiaru robić następnego RS'a...

a skąd masz pewność ?? czemu jakiś tam haker czy grafol nie miałby wpaść na pomysł żeby z innymi grafolami i hakerami dorobić to co skradli ??
;)

..: Patryk :.. - 2007-06-19, 22:31

Kylos napisał/a:
OMFG te servery sa nielegelne aczkolwiek jesli ktos z nas ma server to mozna zagrac ale moze to glupie ale jesli grasz na privach to juz zostan tam i graj a nie przyszedles i zaczynasz naciagac ludzi zeby zaczeli grac w Moparscape no sory ale mnie to denerwuje

Powtarzam jeszcze raz... MoparScape to tylko client i proszę go nie uznawać jako gra, nie wiem jak wy tam... Clientów jest dużo tam sboie poczytajcie moje wcześniejsze posty to może nie będziecie mnie osłabiać debilstwami i głupotami jakie niektóry piszą... Np. ten co go cytuje... Ten gość nawet nie wie co to MoparScape... Może teraz wie jak objaśniłem... Lol... :-x

pawlos10 - 2007-06-19, 22:34

hyhy na to czekałem ;)
2. Zakaz osobistych kłótni na forum
te lekkie wyzywiska można uznać za źródło kłótni która by się rozpoczeła a więc po co walczyćz tym jak można zapobiegać :D :D

zamykam

Skicek - 2007-06-20, 10:26

otwieram...
pawlos napisz do mnie na gg czeka nas rozmowa powazna...

ps wracaajac do tematu ..: Patryk :.., ty jestes taki naiwny ze myslisz ze nie znalazla by sie grupa informatykow ktorzy by to wykorzystali i stworzyli nowa gre?

Dark Palady0 - 2007-06-20, 13:18

Z tego co ja wiem to gry nie robi się z dnia na dzie? :P Ale dla chcącego nic trudnego (jeżeli ktoś chce zrobić Tetrisa ;P). O priv serverach nic nie wiem właściwie, bo nie gram. Powód jest prosty. Dla mnie MMO to MMO, bez żadnych elit które muszą wchodzić na prywatne servery tylko po to, żeby mieć coś innego niż reszta. Ale no dobra.
Ludzie na pewno się znajdą, i to nie tylko po to, żeby mieć powody do dumy, ale też dla kasy. Ale nie żeby płacić za tę grę którą oni stworzyli. Może tak bardziej obrazowo: jesteś kierownikiem firmy komputerowej, musisz wybrać grafika do firmy, i masz dwóch ludzi: gościa który bawił się ołówkiem, i gościa który stworzył grę internetową. Kogo wybierzesz?

..: Patryk :.. - 2007-06-20, 13:33

Skicek napisał/a:
otwieram...
pawlos napisz do mnie na gg czeka nas rozmowa powazna...

ps wracaajac do tematu ..: Patryk :.., ty jestes taki naiwny ze myslisz ze nie znalazla by sie grupa informatykow ktorzy by to wykorzystali i stworzyli nowa gre?

Naiwny? Niby czemu? Napewno nie jedna osoba chciała by zrobić modyfikację RS'a, ale narazie nikt nie pracuje nad grą na podstawie RS.

Tony H4 - 2007-06-20, 16:49

Ile razy mówicie "Jagex jest skąpy" jakoś trzeba zarabiać a poza tym to jest subiektywna ocena osób które nie chcą za nic płacić a jakby dajmy na to osoby "szanujące" WOW'a zrobiły priv serwery bez zapłaty poza tym identycznego to co... nie przerzucili by się?