Co sadzicie o dzisiejszej sytuacji? krzyz mial byc przeniesiony spod palacu prezydenckiego do kosciola sw Anny bodajze.Tluszcza nie pozwolila poprowadzic procesji. Co o tym sadzicie? moje zdanie jest takie ze ci fanatycy co tak tego krzyza bronia maja nie pokolei w glowie.Klekaja,placza,modla sie , po prostu zalosne.Milicja, policja itp co trzymala ich za barierkami powinna wziac paly i lac i po lbach az sie uspokoja.Cala ta sytuacja jest chora.Powinni ten krzyz w nocy po ciemku zlapac i przewiesc do tego kosciola i koniec tej idiotycznej sytuacji.Jestem ciekaw co beda myslaly kraje zachodnie o tej sytuacji i o Polsce.
Combat: 175
Profesja: Quest Master
Nick: Barti108
Members: tak
Wiek: 31 Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 1546 Skąd: Mos Le'Harmless
Wysłany: 2010-08-03, 20:13
Dobrą dyskusję Sind wywołałeś, bo to ciekawy temat i nawet na fourm o RS warto czasem pogadać o czymś innym.
Ech, w takich sytuacjach (których niestety jest coraz więcej) aż mi żal tego kraju... Kolejna wojna polsko-polska.
Teraz to już naprawdę fanatycy PiSu rozochoceni jeszcze propagandowym głosem jedynej słusznej rozgłośni z Torunia pokazali na co ich stać. To już nie jest walka o ten krzyż, ale kulminacja przekornego przeciwstawiania się obecnym rządom (czyt. PO) i prezydentowi elektowi, które i którego PiS od dawna stara się jak najbardziej i jak najczęściej ośmieszać i pokazywać w negatywnym świetle wykorzystując przy tym starszych zaślepionych ludzi.
Postawienie krzyża w chwili katastrofy narodowej i tego wielkiego patriotycznego zrywu było jak najbardziej okej, no ale bez przesady. Polacy właśnie mają tą wadę, że nie znają umiaru. Już minęło dużo czasu od tej katastrofy i jednak ten symbol jednej z religii (może i dominującej w kraju, ale jednak społecze?stwo polskie to nie katolicy w 100%) nie powinien stać w jednym z najbardziej reprezentacyjnych miejsc pa?stwa, jakim jest pałac prezydencki. Harcerze, którzy go postawili zgodzili się na przeniesienie, duchowie?stwo także, więc w czym problem? A no oczywiście mohery, którym Ojciec Dyrektor funduje codzienne pranie mózgu polegające na oczernianiu wszelakiej innej opcji politycznej niż ta reprezentowana przez PiS, musiały wszcząć burdę, bo przecież masony i zbereźniki chcą usunąć krzyż... Może jeszcze się dowiemy w toru?skim radiu niedługo, że został spalony? Żal mi tych babci omotanych przez toru?skie imperium...
Co do pomnika w miejscu krzyża upamiętniającego katastrofę też jestem sceptyczny, bo trzeba jednak przyznać słuszność warszawiakowi, który w TV powiedział coś takiego: "Z czego mamy być dumni? Że cała elita polityczna kraju popełniła zbiorowe samobójstwo?".
Poza tym o ludziach, którzy wywołali tą dzisiejszą awanturę wszystko mówi transparent w trzeciego zdjęcia w reportażu TVN'u - "Zostawcie krzyż MJASTU"...
Lord Hagen70
Combat: 135
Profesja: Wojownik
Nick: Lord Hagen70
Wysłany: 2010-08-04, 10:34
Mamy dwudziesty pierwszy wiek i ludzie jeszcze wieżą w takie bzdury jak bogowie. Niech sobie ludzie chodzą do swoich domów świętych i modlą się do wyimaginowanych bogów, ale takie szopki na ulicach, ośmieszające nasz kraj mogli by sobie darować.
Poza tym jak już ktoś wcześniej wspomniał, nie wszyscy w Polsce są katolikami i mogą czuć się urażeni tym w jakim miejscu stoi krzyż.
Ja nie jestem Katolikiem i dla mnie cała ta sytuacja z krzyżem to jakieś nieporozumienie. Niech go zabiorą i wartę jakąś dadzą żeby mochery nie odwalały i aby nie powstały nowe krzyże w tamtym miejscu
Moim zdaniem PIS chcę tylko wszystkich swoich "podwładnych" zachęcić do zamieszek o takie drobnostki! Przecież przyszły prezydent chciał okazać szacunek dla byłego prezydenta przestawiając krzyż w godne miejsce ale oczywiście ktoś z PISU ogłosił sprzeciw a za nim wszyscy podwładni PISu zrobili z tego Awanturę jakby chodziło o zmienienie religii!!! To jest naprawdę chore!
Paula
Nick: niemamjeszcz
Members: nie
Wysłany: 2010-08-16, 14:32
Moim zdaniem krzyz powinien zostac absolutnie przeniesiony, palac prezydencki nie jest miejscem na symbole religijne, a PIS, a zwlaszcza Kaczynski uczepili sie tego tylko po to zeby jakdluzej zostac widocznym w polityce
Profesja: Wojownik
Nick: Poland999999
Wysłany: 2010-08-24, 07:56
Ha, tylko co włącze sobie polsat news, bo chcę dowiedzieć się co się dzieje w Polsce, to zamiast słyszeć jakieś ważne rzeczy na temat polski, to znów słysze tylko krzyż. Niby ludzie (obro?cy krzyża) chcą porozumienia, lecz odrazu zastrzegają, że krzyż ma stać pod pałacem i koniec. Głupota ludzka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum