RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Barti108
2009-02-05, 12:28
Klan Armia Polska

watacha 

Wysłany: 2006-04-12, 16:22   Klan Armia Polska

Witajcie!!

Przybywam tu jak zwykle gdy sprawy są ważne albo takimi powinny się stać. Liczne niepowodzenia naszych wojaków na Wilderness zarówno nasze z LC jak i innych klanów polskich spowodowały, że zaczeliśmy myśleć co mamy poprawić co zrobić aby było lepiej. Jeżeli chodzi o organizację walki i sposoby uśmiercania przeciwnikia to myślę, że osiągneliśmy należyte umiejętności. LC prowadzi obecnie walkę w oparciu o komunikaty głosowe, które ułatwiają walkę jednak jak pokazały ostatnie wypady to nie jest wszystko. Nasza wizja walki ulegała ciągłym modyfikacjom i przemianom aż doszliśmy do ostatecznego wniosku: walkę na free świecie należy prowadzić w oparciu o wojowników ubranych w pełną zbroję runową oraz niewielkiej liczby magów oraz łuczników całość musi liczyć nie mniej niż 50 osób. Powyższa teza pociągnęła za sobą konsekwencje, najpierw przekształcenie MMK w LC a teraz chęć bliskiej współpracy z pozostałymi klanami polskimi. Moja wizja przemian na arenie polskiej jest następująca: utworzenie klanu Armia Polska i włączenie w jego szeregi klanów mniejszych takich jak ZBO, LC, PC itd... Liderzy tych klanów tworzyliby Radę i w pierwszym etapie formowania się tej jednostki panowali nad swoimi klanowiczami. Lider wybrany byłby z pośród członków Rady. Trzon Armii Polskiej tworzyliby wojownicy 90+combat, w klanie byliby także magowie 90+ magic oraz łucznicy 85+ ranged. Pozostali członkowie klanów, którzy nie mieściliby się w powyższych wymaganiach przeszliby do Akademii. Strony klanów, które weszłyby do AP zostałyby zamknięte z informacją o przerwaniu działalności. Stroną główną Armii byłaby dotychczasowa strona na której stało forum.

Teraz kilka słów uzasadnienia. Obecne trudności sprwawiły, że odżyła idea zjednoczenia. Poprzednio działająca Armia Polska upadła, ponieważ nie był to klan, ale związek dosyć luźno powiązanych ze sobą ludzi, którzy nie czuli się w jakiś sposób ze sobą powiązani, których nie łączyło większe wspólne dobro. Obecnie AP byłoby klanem z jednolitymi władzami oraz z listą członków.... byłoby klanem 100 osobowym (przy dobrej współpracy liderów klanów). Zobaczcie teraz jak wychodzimy na wildy, garstki ludzi ubranych byle jak, często magowie i łucznicy, garstka full runowców, wpada w nas grupa dobrze ubranych nie bardzo przewyższających nas umiejętnościami, ale przeważających liczebnie żołdaków.... i wiadomo co dalej... tracimy nasze zbroje, nasze pieniądze i już następnym razem idziemy mniejszą grupą bądź jeszcze gorzej ubrani... tak nie może być Polacy muszę w ko?cu zaistnieć na arenie międzynarodowej. Apeluję do Was abyście poważnie potraktowali moją wypowiedź i przemyśleli sprawę bo zarówno LC jak i PC będzie nadal trwało ale nie chodzi tylko tu o samo trwanie, ale o coś ponad to chodzi o Zwycięstwo...!!!!!!!

piecia93 

Combat: 3
Nick: zapomnialem
Members: tak
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-04-12, 16:42   

toco Watacha mowi ze my jestesmy ubranie jak powiedzmy gnoje to prawda chodzimy w full dragonhide z rune scimami i anty dragon shield, i my sie potem dziwimy ze nas pokonali gracze z np 70 lvl'ami w full rune ! powinno byc rune legs rune scimi dragonhide body rune sq shield albo kite i klan tak powinien chodzic a akademia niech chodzi jak chce !

http://img525.imageshack....58f798ffkv4.png

Michalinho 

Combat: 138
Profesja: Quest Master
Nick: Michalinho
Wysłany: 2006-04-12, 17:06   

Moim zdaniem to jest poważna sprawa... i poważna decyzja dla klanów.. Mi się podoba taki pomysł. Tylko niewiadomo, czy liderzy zapanują nad resztą klanowiczów... bo troche ich będzie.

red angel 

Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2006-04-12, 17:32   

zgadzam sie z Michalinho, ale nie podoba mi sie propozycja zamkniecia portalu, poniewaz jestem jedna z osob, ktora go prowadzi

Podręczny niezbędnik dobrego redaktora:
http://sjp.pwn.pl/ =>> słownik języka polskiego
http://so.pwn.pl/ =>> słownik ortograficzny
http://www.edupedia.pl/ma...olszczyzny.html =>> słownik poprawnej polszczyzny

Danio38 

Combat: 148
Profesja: Wojownik
Nick: Jajex Staph
Wysłany: 2006-04-12, 17:37   Re: Klan Armia Polska

watacha napisał/a:
byłoby klanem 100 osobowym (przy dobrej współpracy liderów klanów).

bez tego ten pomysl jest bez sensu

[ Dodano: Sro 12 Kwi, 2006 18:39 ]
red angel napisał/a:
zgadzam sie z Michalinho, ale nie podoba mi sie propozycja zamkniecia portalu, poniewaz jestem jedna z osob, ktora go prowadzi
oto sie chyba mniej bym martwil bo byc moze ze zostaniesz i tam redaktorem

Danio - Pogromca G?odu

http://img67.imageshack.u...=malygod1va.jpg

red angel 

Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2006-04-12, 18:15   

nie chodzi mi o to, zeby zostac redaktorem
chce robic to, co lubie i zeby komus bylo to przydatne

Podręczny niezbędnik dobrego redaktora:
http://sjp.pwn.pl/ =>> słownik języka polskiego
http://so.pwn.pl/ =>> słownik ortograficzny
http://www.edupedia.pl/ma...olszczyzny.html =>> słownik poprawnej polszczyzny

Hagen X
[Usunięty]

Wysłany: 2006-04-12, 19:37   

Zastanawiałem się nad tym jak Izy mi to powiedział i podoba mi się ten pomysł, tylko polacy jak to polacy rzadko kiedy słuchają. Co do portalu. Nawet jeśli Skicek się na takie coś zgodzi to możemy zrobić z tego stronę o świecie rs co za problem.

No ale decyzja ostateczna leży w rękach skicka

Adios PL 

Combat: 104
Nick: Adios PL
Wysłany: 2006-04-12, 20:10   

mi pasuje w full runie chodzic chociaz stracilem z 5 razy ale to szczegol
Hagen to przekaz skickowi zeby odpowiedzial na to!!!

Amok 

Combat: 63
Profesja: Łucznik
Nick: Amokko
Wysłany: 2006-04-12, 21:00   

a moim zdaniem to niejest dobry pomysl jak pojdzie 100 osob na wilda to zaluzmy trawi sie jakis full rune i teraz to podziel :-/ ale z drugiej strony to pomysl zjednoczeczenia mi sie podoba bo wszyscy polacy powinni sie trzymac razem

Jaguarx18 

Combat: 132
Nick: Laki
Wysłany: 2006-04-12, 23:49   

kurcze ten pomysl niejest zly tylko szkoda PC :-( ale moze dzieki temu dojde tych 50 gnoi z mnie napadlo!!!!!!! no jakby 100 poszla to zadzimy tam :-P tylko ciekawe czy niebedzie lagow :-D

[ Dodano: 2006-04-13, 00:52 ]
a ten post mozecie przeniesc gdzie indziej bo jest hyba bardziej wazniejszy jak jakies inne pytanie ktor ktos z akademi napisze i go zakryje :-)

[ Dodano: 2006-04-13, 00:53 ]
ale ten koles ma gadane ciekawe w jakiej sieci ma :-D zarcik ale troche sie naczytalem to jak lektora :-D

Danio38 

Combat: 148
Nick: Jajex Staph
Wysłany: 2006-04-13, 06:47   

Jaguarx18 napisał/a:
ale ten koles ma gadane ciekawe w jakiej sieci ma :-D zarcik ale troche sie naczytalem to jak lektora :-D
heh odkad znam Watache on zawsze ma tak gadane a co do wypowiedzi amoka watpie zeby 100 osob sie zjawilo a co do tego full runa na wilda nie idzie sie po full runy tam sie idzie po zabawe

Danio - Pogromca G?odu

http://img67.imageshack.u...=malygod1va.jpg

izygor 

Wysłany: 2006-04-13, 08:32   

Danio38, nie myśl sobie, że 100 osób na wildzie to rzecz niemożliwa. Wczoraj chodziliśmy tylko ze ZBO i było prawi 100 opcji. Jak dołączy jeszcze PC i PL to mamy 100 osób jak się patrzy. Trzeba w ko?cu zrobić coś z tym polskim RS bo rozpad Polski na wiele klanów to porażka. Teraz na wilda trzeba chodzić w licznych i zorganizowanych grupach. To co napisał Watacha (Watacha przez duże W - Danio) ma sens i przyszłość.

Michalinho 

Wysłany: 2006-04-13, 08:47   

Powstało Jedno Polskie Radio RS, to czemu nie może powstać Jeden Wielki Polski Klan :-) Mi sie to podoba... Tylko to może być krzywdzące dla tych co niemają 90+ combat... Bo tu są w klanie a tam w akademii będą... Chociaż nie powinni się przejmować. Scimmi w łape i trening :-)

Adios PL 

Combat: 104
Nick: Adios PL
Wysłany: 2006-04-13, 09:16   

a czemu scim a nie 2h??

Michalinho 

Wysłany: 2006-04-13, 09:18   

O jeju.. czepiasz się... To jak chcesz to możesz 2H ...

Ale i tak chodzi mi o to, żeby sie nie przejmować, tlyko wziąźć bro? w łape i trenować.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Skocz do: