kategoria: gry akcji - TPP
producent: Bungie Software
wydawca: Microsoft Game Studios
data premiery: 30 września 2003
data wydania PL: 05 listopada 2003
Futurystyczna gra akcji, której fabuła opowiada o konflikcie między ludźmi i obcymi. Gracz staje się członkiem elitarnej formacji bojowej, która cały czas zbrojnie zmaga się z groźną i śmiertelnie niebezpieczną rasą. Obszar, na którym toczą się walki jest liście potężnych rozmiarów. Odznacza się również dużą różnorodnością terenów jak lasy, bagna, łąki, itp. Stoczymy na nim masę ekscytujących pojedynków z przeciwnikami odznaczającymi się sporą dawką inteligencji oraz posiadającymi nowoczesne uzbrojenie.
W grze mamy możliwość wykorzystania dosłownie wszystkich zasłon terenowych dla zwiększenia swych szans w walce. Możemy ukryć się w wypukłościach terenu, za drzewami, skałami, itp. Do dyspozycji otrzymujemy cały arsenał wymyślnych broni, każda o odmiennej charakterystyce i przeznaczeniu, w tym lasery, bro? automatyczna, harpun oraz inne. Dodatkowo gracze mogą sterować pojazdami naziemnymi, powietrznymi i jednostkami pływającymi. Przed nimi eksploracja licznych baz i podziemnych instalacji obcych.
Gra została wykonana przy pomocy pełnego szczegółów i detali trójwymiarowego silnika graficznego. Oferuje ona widok z perspektywy trzeciej i pierwszej osoby, rzeczywisty model fizyczny oraz wiernie odtworzone panujące warunki. Rozbudowane tryb multiplayer umożliwia rozgrywkę w kilku trybach gry. Mamy możliwość tworzenia drużyn, ciągłej komunikacji między graczami oraz taktycznego planowania walki.
Sam w to gram i polecam, nawet zrobiłem kilka filmów w tej grze, podaję link :
Nie mów, żeś jest leniwy
Wiem, że jesteś szalony
Jastrzębie chowają swe szpony pod skrzydła, tak, by nikt już ich nie widział
Używam wyobraźni
Rzeczywistość mnie drażni
Cały czas uczę się
Dlatego nie dziwne, że czasem mogę się mylić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum