W światach, poza PvP, kiedy gracz umrze zostaje po nim nagrobek. Nie wiem czy zawsze, ale czasem zdarza mi się na taki natknąć w czasie mojej gry.
Nasuwa mi się pytanie. Po co on jest?
Zauważyłem, że czas do kiedy zniknie trwa 5 minut. Kiedy go przeczytam, na dole jest informacja ile jeszcze przetrwa.
Ale mam opcje "Repair Gravestone" co wymaga 2 poziomu prayera i kosztuje 3 punkty Prayera.
Opcja "Demolish" jest dla mnie niedostępna. A nie mam jeszcze poziomu 70 prayera aby pobłogosławić czyiś nagrobek.
A więc pytanie moje. Do czego służą nagrobki. Czy jeśli kogoś nagrobek przetrwa 30 minut, to wynika z tego jakiś bonus dla tej osoby?
Oraz jeśli pobłogosławie nagorbek, co z tego wynika?
Edit
Przeoczyłem ten fakt kiedy szukałem odpowiedzi na to pytanie. To od razu odpowiem, dla innych.
Kiedy zginiesz zachowasz 3 najdroższe przedmioty, chyba że masz czaszkę lub używasz modlitwy "protect item" (wymagany 25 poziom prayera). Reszta rzeczy zostanie przy nagrobku i będziesz mógł je odzyskać. Im dłużej Twój nagrobek się utrzyma tym więcej czasu będziesz miał na powrót do miejsca zgonu i odzyskanie swoich rzeczy które utraciłeś.
Ale jeszcze druga część pytania.
Co się dzieje kiedy pobłogosławisz nagrobek?
Combat: 100
Profesja: Mag
Nick: Lord Hagen X
Members: tak Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 458 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2009-04-14, 17:02
Wiele razy zdarza się, że człowiek przypadkowo ginie i traci swoje rzeczy bo znikają, lub ktoś inny je stamtąd zabiera dla siebie. Nagrobki eliminują ten problem. Ułatwiają one grę pod względem odzyskiwania itemów.
Jeżeli gracz XYZ zginie walcząc z Lesser Demonem na Karamji, zostaje po nim nagrobek, który w zależności od rodzaju będzie stał od 2-5 minut. Niedaleko nagrobka stoi gracz ABC i ma teraz trzy możliwości:
- Naprawić nagrobek, co dodaje mu kilka minut (chyba 3) w zamian za Prayer Points
- Pobłogosławić nagrobek, co dodaje mu 50 - 55 minut czasu (zależy ile mamy punktów Prayer)
- Zignorować nagrobek
Jeżeli gracz XYZ dotrze do nagrobka w czasie, w którym on jeszcze nie znikł - może odzyskać swoje rzeczy. Opcja demolish jest dostępna tylko dla właściciela nagrobka i pozwala na zniszczenie go, gdy uzna on go za zbędny.
Nagrobki znikają po wylogowaniu się i wówczas traci się rzeczy.
Jak widać, wiele pozostaje solidarności graczy. W miejscach trudno dostępnych ciężko będzie dotrzeć w 3 minuty, a pobłogosławienie nagrobka daje możliwość odzyskania rzeczy w każdym miejscu w RuneScape.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum