RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Barti108
2012-08-23, 10:12
Wymiana ciosów

DebeVario 

Combat: 21
Profesja: Wojownik
Nick: DebeVario
Members: nie
Wysłany: 2011-05-08, 18:10   Wymiana ciosów

Witam. Dopiero zarejestrowałem się na forum, a z RuneScape zacząłem przygodę w piątek wieczorem. Przejdę do sedna.

A więc chciałbym poprosić o pomoc, rady, jakieś gotowe artykuły czy też ciekawostki jak skutecznie posługiwać się bronią.

Mój problem polega na tym, że mam :
- 21 Combat Level
- 20 Attack
- 14 Strength
- 20 Deffensive
- 21 Agillity

[...] Noszę cały ekwipunek z Mithrill, a więc Full Helmet, BodyArmour, Legs i ta podłużna tarcza. Do tego kupiłem na pustyni Mithrill Scimitar. Mam jeszcze jakiś Srebrny amulet z niebieskim diamentem. Głównie chodzi mi o to, że jak patrzę to inni moi rówieśnicy na podobnym lvl potrafią bić Barbarian, które mają 10 poziom, za 40-60 - i tyle im życia zabierają. Ja natomiast gdy podejdę ze swoim najlepszym ekwipunkiem, i używam obojętnie jakiej metody (Slash, Block itp.) to i tak maksymalnie uderzam za 30.

Drugi problem jest podobny, lecz chodzi tu o obrażenia zadawane przez potwory na mnie. Inni rówieśnicy zbliżeni do mnie nie tracą, aż tyle życia expiąc. Raz może tam uderzy ich potwór za 20-25, ale mnie to bije cały czas po 20, 25, 10, 25, 20 i tak w kółko. Muszę nosić przy sobie strasznie dużo żarcia i dosyć szybko mi się kończy...

Utrudnia mi to wszystko strasznie grę, bo widzę że inni mają dużo, ale to dużo łatwiej i po prostu nie dość, że ich ciosy są silniejsze, to podczas walki z potworami tracą mniej życia.

Nie wiem czy wszystko napisałem abyście mogli mi pomóc, ale jeżeli macie jeszcze jakieś pytania, które dotyczą mojego problemu i ułatwią wam rozwikłanie sprawy - piszcie śmiało. Chciałbym abyście pomogli mi stać się w miarę ogarniętym w sprawach RuneScape, gdyż jak na początku wspomniałem - gram dopiero 3 dni.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za ewentualną pomoc,
DebeVario!

Nikobelic 

Combat: 4
Nick: Nikobelic
Wysłany: 2011-05-08, 18:47   

to wszystko zależy od twoich statystyk.
strength level (i str bonus broni) zwiększają zadawane obrażenia, defence level (+ defence bonus zbroi) zmniejszają obrażenia zadawane Tobie, attack level (i attack bonus ekwipunku) zwiększają szansę, że zadasz jakiekolwiek obrażenia
tutaj możesz poczytać opisy umiejętności: http://www.runescape.pc.pl/solucje/umiejetnosci
tutaj o podstawach gry: http://www.runescape.pc.p...jacych/podstawy
tutaj jest kilka sposobów zarobku: http://www.runescape.pc.p...oradniki-graczy
od siebie polecam program swiftkit do grania w RS'a ma bardzo wiele przydatnych opcji, typu irc, kalkulatory skilli, odtwarzacz muzyki, bazy danych, opisy questów itd.
to, że jest po angielsku nie powinno sprawić Ci problemów
na naszym portalu (link u góry) znajdziesz wiele artykułów, które bardzo Ci pomogą, jako początkującemu graczowi

PS. najlepiej nie kupuj niczego w sklepach, tylko idź na Grand Exchange (płn.-wsch. od miasta Varock) i znajdź przedmioty, które Cię interesują, czasami nie kupisz ich od razu, ale zaoszczędziśz dużo pieniędzy

PS2. masz konto p2p, czy pomyliłeś agility z constitution?

DebeVario 

Combat: 21
Profesja: Wojownik
Nick: DebeVario
Wysłany: 2011-05-08, 19:23   

Mówiąc agility chyba miałem na myśli te serce i maksymalną ilość życia. Widocznie się pomyliłem, wybaczcie.

Skicek 
PC for ever

Combat: 187
Profesja: Quest Master
Nick: Skicek
Members: tak
Wysłany: 2011-05-08, 19:38   

tak jak mowil poprzednik,
strenght - zwieksza obrazenia
attack - skutecznosc ciosow
defence - zmiejsza skutecznosc trafienia ciebie

do zwiekszenia obrazen sluza tez przedmioty np amulet, pierscien, rekawice itd
zwiekszenie skutecznosci ciosow zwieksza bron ktorej uzywasz i wg niej musisz dostosowac wybrany styl ataku, jednakze malo kto dostosowuje wybrany styl poniewaz zazwyczaj ludziom zalezy na wbiciu danej umiejetnosci a nie na skutecznosci ciosow.

zmiejszenie skutecznosci trafienia w ciebie ma zwiazek ze zbroja jaka nosisz i tym jakim stylem atakuje stworzenie np. jesli stworzenie atakuje stylem slash to liczy sie tylko bonus obrony na typ ataku slash.
to samo tyczy sie stworzen, kazde stworzenie ma jakis wrazliwy punkt magia, lucznictwo, slash, crush itd.. To tez zwieksza skutecznosc trafienia i zadania wiekszych obrazen

Zanim wypowiesz się w dyskusji, pierw zapoznaj się z dwiema stronami tematu, by móc poważnie dyskutować.

Na pytania dotyczace RuneScape odpowiadam tylko w tematach

Lord Hagen X 
Towarzysz

Combat: 100
Profesja: Mag
Nick: Lord Hagen X
Wysłany: 2011-05-08, 23:44   

Niestety, gra skonstruowana została w ten sposób, że nie sposób być idealnym wojownikiem. Jeśli spojrzysz na swoje umiejętności, dojdziesz do wniosku, że zostawiłeś Strength w tyle, przez co masz słabsze hity, ale za to częściej trafiasz i za mniej Cię biją. Nie porównuj się z innymi graczami, mogłeś trafić na pure, który trenuje jedną z umiejętności, jeśli grasz z powodu tego, aby sobie pograć/ się rozerwać, nie przejmuj się nimi. Dużo ich teraz jest i służą za agentów 007 w RuneScape.

A co do obrony, zależy ona od wielu czynników: po pierwsze z kim walczysz i z czego on Cię biję, następnie co miał na sobie inny gracz, którego rzekomo ten sam przeciwnik bił i jakie miał umiejętności. Musisz pamiętać o tym, że nie możesz sobie stawiać poprzeczki zbyt wysoko, chyba że jesteś smakoszem dużej ilości jedzenia : )

red angel 

Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2011-05-10, 02:27   

DebeVario napisał/a:

A więc chciałbym poprosić o pomoc, rady, jakieś gotowe artykuły czy też ciekawostki jak skutecznie posługiwać się bronią.

Może to nie jest odpowiedź ściśle związana z Twoim pytaniem, ale na początek gry polecam przeczytanie Podstaw Gry, są to właśnie poradniki dla takich graczy jak ty, którzy niedawno rozpoczęli grę i szukają odpowiedzi na wiele pytań. Nasi redaktorzy starali się tam wytłumaczyć w najbardziej przystępny sposób najważniejsze aspekty gry. Link znajdziesz w poście wyżej.

Podręczny niezbędnik dobrego redaktora:
http://sjp.pwn.pl/ =>> słownik języka polskiego
http://so.pwn.pl/ =>> słownik ortograficzny
http://www.edupedia.pl/ma...olszczyzny.html =>> słownik poprawnej polszczyzny

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Skocz do: