RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Niesłusznie przyznany BAN - Pomocy

RoxYoGi 

Combat: 178
Profesja: Skiller
Nick: YooGi PL
Members: tak
Wysłany: 2014-04-25, 16:11   Niesłusznie przyznany BAN - Pomocy

Witam was.
Pisze ponieważ potrzebuje pomocy, nie wiem co zrobić ponieważ nigdy w takiej sytuacji nie byłem. Gram od wiele lat w Runescape, wiadomo z przerwami. Bardzo dużo poświęciłem czasu aby udoskonalać swoją postać w jak najlepszy sposób.
Przechodze do sedna sprawy.
Dzień jak co dzień, spędzałem czas grając i przygotowywując się na expienie slaya.
Musiałem niestety iść na obiad więc wylogowałem się jak normalny cżłowiek, wróciłem po 20min i kiedy już próbowałem wejść wyskoczył komunikat że konto zostało usunięte. Nie wierzyłem, myślałem ze moze runescape mi się przywiesił czy co no ale jednak tak jest. Został przyznany BAN nie słusznie, ponieważ nic nie zrobilem. Jeśli dobrze przetłumaczyłem powód podają że prawdopodobnie włamanie na konto oraz złamanie wiele przepisów czy coś takiego.
To jest nie możliwe. Nigdy nic nie robiłem, a do tego kilka dni temu sprawdzałem status, wszystko było na zielono, ani jedengo ostrzeżenia.
Pomóżcie mi, nie wiem co zrobić. Grałem prawie 7 lat. Szkoda mi tego konta, wszystko robiłem sam.
To nie to samo jakbym kupił.. Jesli go nie odzyskam, nie wracam już spowrotem.
Pozdrawiam. :->

Skicek 
PC for ever

Combat: 187
Profesja: Quest Master
Nick: Skicek
Wysłany: 2014-04-25, 20:10   

przepisz tutaj tresc komunikatu dokladna

Zanim wypowiesz się w dyskusji, pierw zapoznaj się z dwiema stronami tematu, by móc poważnie dyskutować.

Na pytania dotyczace RuneScape odpowiadam tylko w tematach

RoxYoGi 

Wysłany: 2014-04-25, 22:39   

Zrobiłem zrzut ekranu i dwa okienka, mam jeszcze jedno okienko ale w nim jedynie jest moja jakaś tam apelacja na szynko pisana, która pewnie i tak nic nie da :/

Nie wiem czemu tak się stało, podobno nie karzą za nic, tylko w tym problem że serio nic nie zrobiłem i chyba tego nie udowodnie..

Souler 

Combat: 130
Profesja: Quest Master
Nick: Souler
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2014-04-26, 01:26   

Dostałeś bana za boty. Teraz powiedz i się przyznaj uczciwie, czy używałeś jakiegoś bota, a jeśli nie, to czy zdarzało ci się grindować po kilkanaście godzin dziennie jedną rzecz?

RoxYoGi 

Wysłany: 2014-04-26, 10:51   

Bądźmy szczerzy, chyba każdy chciał sprawdzić bota.
Może z pół roku temu sprawdzałem jak to działa, ale po 10 minutach wyłączyłem i do tego nie wrociłem bo nie dawało to żadnej satysfakcji jak samo coś robi.
Zdarzało mi się że monotonnie męczyłem jeden skill, i nawet własnie ostatnio kiedy grałem po nocach. Nic więcej nie robiłem, no nie oszukujmy się, nie wierze że jest słuszny BAN.
Bo ja przez 7 lat nie nabiłem takich skilli jak ludzie przez rok...
Pomóżcie mi.

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2014-04-26, 13:20   

Właśnie to jest ten problem. Jagex ostro wzięli się za boty i wszystkich, którzy kiedykolwiek bota użyli zbanowali. Możesz spróbować napisać ładny apel, w którym opiszesz, że tylko "sprawdzałeś jak to działa", ale sam widzisz jak to brzmi. W regulaminie RS'a jest wyraźnie napisane, że boty nie są tolerowane w grze. Ban jest zatem słuszny i niestety, ale nic na to nie poradzisz. Polecam Ci kupić jakieś konto na allegro.* Niektórzy wystawiają oferty z kosmosu, ale czasami znajdziesz ładne konto z dobrymi levelami/eq w przystępnej cenie, które umożliwi Ci zarobek wirtualnej gotówki (którą zamienisz z powrotem na kasę i wyjdziesz na zero jeżeli będziesz chciał) i dalszą zabawę w Runescape. Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci powodzenia jeżeli masz zamiar pisać apel.

* - Haha. Oskar ty nobie sam piszesz o tym, aby nie łamać regulaminu rs'a a potem do tego nakłaniasz.
- W wielu grach sprzedawanie kont czy wirtualnej gotówki/itemów jest zabronione, ale trzeba być skończoną parówą, żeby nie skorzystać z okazji sprzedania czegoś co ci już potrzebne nie jest (bo na przykład kończysz grę, albo nie potrzeba ci partyhatów) a co ktoś może potrzebować :cool: Dziękuję dobranoc.

RoxYoGi 

Wysłany: 2014-04-26, 14:36   

Napisalem chyba z 5 apelacji i tak nie wierze ze to konto odzyskam.
Znam ludzi ktorzy 3/4 swojej gry maja wlaczone boty i do tej pory nic im nie jest.
Rozmawialem ze znajomymi i czasami tez banuja za grafike, a ja mialem ustawiona jak najmniejsza z malym okienkiem poniewaz mam straszne lagi. Kupilem p2p i zmienilem na max size. A jesli chodzi o kupno konta, nigdzie nie ma. Patrzylem juz.
Zostaje mi się pozegnać z grą.. To na tyle.

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2014-04-27, 22:22   

Gdybym takowego użył już dawno bym miał bana. Osoba która użyje bota dostaje go w przeciągu max kliku dni...

Odpowiedz do tematu
Skocz do: