Wysłany: 2012-12-15, 17:28 Pierwsza gra od hohoho..
Witajcie :D..
W RS grałem jakoś 2 lata temu. Wbiłem może z 20 lvl poczym przestałem grać..Mam do was kilka pytań.
1.Na początek czego najlepiej używać ? Magii , Łucznictwa czy Sworda ?? ..
2.Czy są jakieś aktywne gildie ?
3.Czy ktoś mógłby mnie wprowadzić do gry jako "Mentor"
4.Gdzie kupic/wymienić podstawowe eq
1. Radzę wszystkiego po trochu. Magia może nieco kosztować, ale ogólnie musisz się rozwijać równomiernie- zmiany w systemie walki wymusiły taki styl gry.
2. Cóż... Jeśli chodzi ci o klany, niby jakiś są, ale mają wymagania wysokie. Jeśli chodzi o gildie jak w grze, często dostęp do nich jest wymuszony określonym questem bądź umiejętnością.
3. CC Pogromcy Ciemnosci (na stronie głównej forum, w ogłoszeniu powinno być). Ewentualnie wal do Oskara, on jedyny się nieco przejmuje newbie.
4. Na północny zachód od Varrock jest Grand Exchange, jednak tam można jedynie sprzedawać/kupować za złoto. Ale jeśli chciałbyś rune seta, to spokojnie mógłby ktoś z nas odstąpić, toż to grosze...
Rune set to inaczej pełna zbroja typu "Rune" Na rune set składają się: Rune platebody, Rune platelegs, Rune kiteshield, Rune full helm i Rune scimitar. Chyba wszystko, ale nie jestem pewien. Wyżej wymienione przedmioty stanowią ekwipunek dla knighta
Scimitar nie należy do tego setu, gupku. Rune set to Rune armour set. I to wszystko, przynajmniej na f2p- na p2p dochodzą jeszcze Culinaromancer's Gloves 8/Rune Gauntlets (te drugie dostępne dla f2p) i Rune boots. Na szczęście, można zdobyć zamienniki w Stronghold of Security i Stronghold of Player Safety.
Wchodzisz w friend listę (zielony ludek w prawym dolnym rogu) naciskasz na plusik i wpisujesz mój nick. Jak mnie dodasz to klikasz na mój nick prawym i wybierasz "message" i wtedy możesz do mnie coś napisać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum