RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem w combat academy

Eleander 

Nick: Belert
Members: tak
Wysłany: 2014-06-14, 17:01   Problem w combat academy

witam
jestem zupelnie zielonym graczem.
Wykonalem serie misji potem dano mi do wyboru sciezki postepowania i wybralem combat.
Po serii treningow doszedlem do momentu w ktorym instruktorka zaatakowala mnie kazal wziasc ze stolu trybe i wlozyc do action bara nr.1 potem zaswiecil mi sie slice i chyba mam go wlozyc do action bara nr.2 i...nie da sie ani lewym ani prawym itd.
Moze to i moja wina bo za pierwszym razem wlozylem te choerna ryby w slot 1 i potem w slot 2 .i wtedy to slice wogole nie chcialo wejsc bo byla ryba.Wiec sie wylgowalem zaczalem od nowa i juz z pustym barem nr.2 probowalem to wlozyc i nic.
Jakies rady,mial ktos taki problem?
Bo pisanie do supoportu z tego co czytalem to nie jest dobry pomysl.
Pozdrawiam

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2014-06-14, 17:44   

Eleander napisał/a:
witam
jestem zupelnie zielonym graczem.

To dobrze trafiłeś :-P

Jeżeli nie możesz umieścić czegoś na Action barze oznacza to że jest on zablokowany. Aby go odblokować zlokalizuj żółty symbol kłódki w prawym dolnym rogu Action bara i odblokuj go :) Mam nadzieję, że o to chodziło i że to rozwiąże Twój problem.

Eleander 

Wysłany: 2014-06-15, 07:36   

Dziekuje , zaskakujace to bylo bo na slot nr.1 rybka wchodzila bez problemu.Ale skoro juz tu zaczalem rozmowe to mam nowe pytania ,Niestety im dluzej gram wiele rzeczuy sie rozjasnia ale pojawia sie coraz wiecej pytan.
1.Czy z pieczenia miesa na ognisku i wogole z cookingu da sie wycisnac cos wiecej niz 200 hp?Zabijam krowy ,pieke mieso i mam z niego 200 hp .
2.Czy wybierajac sciezke tzn scout , rzemieslnik i combat mozna to zmienic ?Co daja te sciezki bo jak skonczylem combat academy to widze ze pojawila sie w zakladce combat trzecie zadanie , jak dlugo sie to ciagnie ?tzn ile tam jest zakladek ?To jest tak jakby tutorial jak sadze.
3.Mam pet malego trola jego sie karmi ?Skad sie bierze nowe pety , znajduje charmy ale nie wiem jak tego uzyc.
4.Skad wziasc lepsza bron reczna ?Ciagle biegam z Silverlightem .W grand exchange zeby cos kupic to trzeba wiedziec o co pytac .Wiec o co mam pytac zeby kupic cos w GE?
Dalej tego nie bede ciagnal bo zalezy mi na dokladnych wskazowkach.To dosc rozbudowana gra.ze przez tyle czasu na nia nie wpadlem wczesniej.
Pozdrawiam

Ropek 

Combat: 200
Profesja: Skiller
Nick: Hrabia Ropek
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2014-06-15, 08:01   

1. Ilość leczonego hp zależy od rodzaju mięsa- im lepsze mięso (wymagany większy cooking lvl) tym więcej hp. Np. monkfish leczy 1400hp, shark 1600 a rocktail nawet 1860 (chyba)
2. W tej grze wybór jakiejkolwiek ścieżki i polecanie do nieej zadania nie mają praktycznie żadnego wpływu na rozgrywkę bo tutaj możesz robić co chcesz bez względu na poprzednie wybory. Trenujesz te umiejętności i robisz te zadania na które masz ochote.
3. Mały troll jeśli dobrze pamiętam nie ma poziomu głodu więc w zasadzie nie trzeba go karmić ale jeśli naprawde chcesz mu coś dać to żywi się on "kamieniami" z miningu (np iron ore). Nowe pety możesz zdobywać podczas questów, jako nagrody z mini gier, kupić w sklepie lub sam wyhodować (np. jeśli podczas ścinania drzew spadnie Ci ptasie gniazdo możesz znaleźć w nim między innymi ptasie jajo).
Charmy służą do konwencjonalnego treningu summoning po wykonaniu questa Wolf Whistle ( jeżeli od moich czasów za dużo się nie zminiło).
4. Jeśli chodzi o wyposażenie to po kliknięciu na ikonkę umiejętności w oknie skilli znajdziesz tam między innymi jakiego rodzaju broni i pancerzy możesz używać na konkretnym lvl (steel, mithril, adamant itd.), wybierz to co Ci opowiada i (jeżeli masz wystarczająca ilość kasy) kup to na GE.

Souler 

Combat: 130
Profesja: Quest Master
Nick: Souler
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2014-06-15, 08:16   

Przydałoby się, gdybyś podał poziomy, to wtedy pomyślimy nad loadoutem.

Eleander 

Wysłany: 2014-06-15, 08:56   

Bardzo dziekuje za pomoc.Akdemie w koncu ukonczylem aczkolwiek nie wszystko na najwyzszym poziomie.Ale co tam.
W tej grze nie ma jako takiego levela , ciekawe jak gracze sie porownuja miedzy soba ?
Ja mam takie staty:
Attack 18/18 - wlasnie co to znaczy ze 18./18 nie wystarczyloby 18? po co to drugie 18?
Const 23 -= w to daje 50% roznych bonusow.
Str 13
Def 16
Coocking 12
woddc - 13
Fire 13
reszta po 1 lub dwa.
Jak zobaczylem ze jest cos w rodziaju Auctin Halla to polecialem tam najpierw.WPisalem sword i liczylem ze zobacze swordy na rozne levele a tu kicha.NIe zabardzo umiem poslugiwac sie tym GE.Jak mam np,. cowhide i mam je sprzedac .To zabieram 100 cowhide w postacie notki i zasuwam do GE i?Skad mam wiedziec po ile chodza i czy jest ich duzo wystawionych na rynku czy malo skoro malo to mozemy pocisnac w weekend cene troche w gore a jak duzo to trzeba obnizyc.
z niecierpliwoscia czekam na Wasze odpowiedzi.

iOskar 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2014-06-15, 09:40   

Eleander napisał/a:
1.Czy z pieczenia miesa na ognisku i wogole z cookingu da sie wycisnac cos wiecej niz 200 hp?Zabijam krowy ,pieke mieso i mam z niego 200 hp .

W twoim przypadku nawet jakbyś zjadł najlepszą rybę w grze dostałbyś 200 hp, ponieważ od niedawna ilość leczonego hp jest zależna od poziomu constitution :)

Ropek napisał/a:
Charmy służą do konwencjonalnego treningu summoning po wykonaniu questa Wolf Whistle ( jeżeli od moich czasów za dużo się nie zminiło).

Zrobienie tego questa nie jest już wymagane, żeby wbijać Summoning ;)

Eleander napisał/a:
W tej grze nie ma jako takiego levela , ciekawe jak gracze sie porownuja miedzy soba ?

Jest. Nazywamy to Combat level i Total level. Aby sprawdzić swój combat & total wejdź w zakładkę "Hero", a Następnie "Summary".

Pamiętaj, że w każdej chwili możesz sobie wybrać co chcesz, aby wyświetlało się innym graczom jak klikną na Ciebie prawym przyciskiem myszki :) Jeżeli chcesz żeby wyświetlał się Twój combat to na Action barze w prawym górnym rogu znajduje się taki myślnik do minimalizowania. Kliknij na niego prawym i odpowiednio wybierając opcję sheathe/unsheathe zrób tak, aby Twoja postać trzymała broń i tarczę w rękach a nie na plecach. Analogicznie jak chcesz, żeby się wyświetlał Total to broń musisz mieć schowaną (oczywiście rozważamy przypadek w którym nic nie bijesz bo wtedy cały czas trzymasz broń i tarczę w rekach).

Eleander napisał/a:
Attack 18/18 - wlasnie co to znaczy ze 18./18 nie wystarczyloby 18? po co to drugie 18?

Chodzi tutaj o to, że w Runescape występują różne boosty do skilli w postaci potionów itd. Są też różne potwory, które je obniżają. W obu przypadkach po pewnym czasie Twój skill wróci do pierwotnego poziomu :)

Eleander napisał/a:
NIe zabardzo umiem poslugiwac sie tym GE.Jak mam np,. cowhide i mam je sprzedac .To zabieram 100 cowhide w postacie notki i zasuwam do GE i?Skad mam wiedziec po ile chodza i czy jest ich duzo wystawionych na rynku czy malo skoro malo to mozemy pocisnac w weekend cene troche w gore a jak duzo to trzeba obnizyc.

Po pierwsze musisz wiedzieć, że nie każdy przedmiot da się kupić/sprzedać. Jeśli chodzi o cowhide to oczywiście się da. Na Grand Exchange każdy item, który jest tradeable ma swoją wartość tak zwany "Medium Price". Ma się on często nijak do "Street price" czyli ceny itemka, który ustalają sobie po prostu gracze. Jeżeli Twoje cowhidy nie chcą się sprzedać za tyle za ile oferuje G.E (czyli medium price) to niestety, ale musisz trochę obniżyć cenę (używając np. przycisku -5% czasami nawet kilkukrotnie).

Pozdrawiam :-P

Eleander 

Wysłany: 2014-06-16, 08:48   

Dziekuje za pomoc.
Kolejne pytania , mimo czytania wiki niewiele rozumiem a i czasem malo jest wogole do czytania :(
1.Do czego sluzy agility?
2.W jakie staty na poczatku pakowac rozne bousy do expa.Ja laduje 50% w const 25% i 25% obrona.
3.Co to jest treasure cos tam , jakas loteria .Ja wszystko sprzedaje , zostawiac cos sobie na pozniej?
4.Znajduje rzeczy bez statow to chyba do lansowania sie ?W tym celu musze zdjac swoj ubior?
5.Jak treneowac summoning , wiem ze do tego sa charmy ,ale chcialbymiec jakiego sumona do walki albo transpoortowego.
6.Czy w tej grze sa mounty?
7.Da sie jakos powiekszyc plecak?
8.Zbieram cow hide , warto je przerobic i dopiero sprzedac ?
9.
Po co wogole w tej grze jest kasa skoro nic nie moge kupic dla swojej postaci co by bylo drozsze niz pareset gp.Sa jakies artefakty czy jak .Kupilem dwa miecze iron bo je moge uzywac i tyle .NIE ma jakis dopalonych mieczy iron of ice albo cos takiego?
10.Najwazniejsze.Skoro mag niszczy melee , a ranged maga a melee rangera to oznacza ze ci lepsi gracze chodza z 3 broniami zeby moc walczyc i zmieniac co chwial bronie bo mob wali z luku to zakladam miecz a jak widze goscia z mieczem to wyciagam laske ?

Souler 

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2014-06-16, 12:19   

1. Zwiększa szybkość odnawiania się biegu i pozwala na używanie skrótów. Niektórych lokacji nie da się zwiedzić bez ich użycia.
2. Zależnie od tego co w danej chwili trenujesz.
3. To jest właśnie taka codzienna loteria, tutaj masz dowolność z wykorzystywaniem itemów.
4. Tak i tak.
5. Potrzebne ci charmy, pouche, spirit shardy i odpowiedni składnik. Dwa środkowe można kupić w odpowiednim sklepie. Pierwsze dropią z potworów, ostatnie zależą od przywołańca, którego robisz. Bierzesz to wszystko do obelisku (jeden jest w Taverley) i zwyczajnie craftujesz na nim.
6. Nie ma, świat jest za mały na mounty. Są tylko summony i pety.
7. Można mieć jedynie BoB (Beast of Burden), summon, który ma swoje eq, ale poza tym to nic. Nie wiem, czy są jakieś f2p summony tego typu.
8. Generalnie sprzedaje się zwykły cowhide. Dzięki temu można go przerobić na zwykły lub utwardzony leather, bo zależnie od levelu różny jest potrzebny.
9. Pieniądze służą głównie do handlu na Grand Exchange. Nie ma czegoś takiego jak enchantowana broń (chociaż z nowym skillem ma wejść levelowana broń, z tego co pamiętam). A jeśli chcesz lepszą broń, to rusz do Varrock, tam jest sklep z mieczami.
10. Zwykle popularne jest noszenie ze sobą dwóch loadoutów, albo przygotowywanie się zależnie od misji.

iOskar 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2014-06-16, 13:42   

Eleander napisał/a:
1.Do czego sluzy agility?

Dzięki niemu możesz skorzystać z wielu skrótów w grze, a także dłużej biegać bez potrzeby restowania (odpoczywania).

Eleander napisał/a:
2.W jakie staty na poczatku pakowac rozne bousy do expa.Ja laduje 50% w const 25% i 25% obrona.

To zależy tylko i włącznie od Ciebie. Nie ma tak, że w coś się opłaca bardziej a w coś mniej.

Eleander napisał/a:
3.Co to jest treasure cos tam , jakas loteria .Ja wszystko sprzedaje , zostawiac cos sobie na pozniej?

Treasure Hunter to loteria. Możesz sprzedawać to co się da.

Eleander napisał/a:
4.Znajduje rzeczy bez statow to chyba do lansowania sie ?W tym celu musze zdjac swoj ubior?

Tak, do lansowania się.

Eleander napisał/a:
5.Jak treneowac summoning , wiem ze do tego sa charmy ,ale chcialbymiec jakiego sumona do walki albo transpoortowego.

https://www.youtube.com/watch?v=xbgeDGLbpaE

Eleander napisał/a:
6.Czy w tej grze sa mounty?

Nie wiem co to mounty, może istnieją ale pod inną nazwą więc opisz.

Eleander napisał/a:
7.Da sie jakos powiekszyc plecak?

Nie. Są jednak różne bagi jak gems bag lub coal bag które przechowują dodatkowe itemki, ale tylko danego typu.

Eleander napisał/a:
8.Zbieram cow hide , warto je przerobic i dopiero sprzedac ?

Nie.

Eleander napisał/a:
9.
Po co wogole w tej grze jest kasa skoro nic nie moge kupic dla swojej postaci co by bylo drozsze niz pareset gp.Sa jakies artefakty czy jak .Kupilem dwa miecze iron bo je moge uzywac i tyle .NIE ma jakis dopalonych mieczy iron of ice albo cos takiego?

Jest wiele moneymakingów, polecam Ci wbijać skill Slayer i sprzedawać looty z bosów.

Eleander napisał/a:
10.Najwazniejsze.Skoro mag niszczy melee , a ranged maga a melee rangera to oznacza ze ci lepsi gracze chodza z 3 broniami zeby moc walczyc i zmieniac co chwial bronie bo mob wali z luku to zakladam miecz a jak widze goscia z mieczem to wyciagam laske ?

Tak, wygrywa wtedy ten kto szybciej switchuje proty, geary, weapony.

Eleander 

Wysłany: 2014-06-17, 07:01   

Witam
dziekuje za pomoc , swoja droga Wasze odpowiedzi zacieniaja jeszcze bardziej obraz sytuacji :)
TEraz z innej beczki.
Zaczalem robic Slayera z sciezki combatant.
Poszedlem do varrock znalazlem mastera wyslal mnie do jaskinie na malym polwyspie obok.Zabilem ich pare i skonczylem gre.Zagralem na nastepny dzien stan wykonania taska 5/7 i....nic nie dalo zabijanie kolejnych.W koncu znudzony zabijaniem ktore nic nei daje wrocilem do mastera.NIe dalo sie zresetowac zadania ani je wymazac wiec poprosilem o nastepne kazal mi zabic 45 malp. w zoo.Super ale nie ma tego nigdzie wpisanego i eni wiem gdzie mam isc .
Tak wyglada jakby dal mi zadanie ale go nei bylo nigdzie.
Co mam robic w takiej niejasnej sytuacji?

Souler 

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2014-06-17, 13:49   

Małpy są na Karamja, płynie się tam z Port Sarim za 30 gp.

Eleander 

Wysłany: 2014-06-17, 17:13   

niestety mam isc do jakiegos ZOO, ale najdziwniejsze ze tamten task mam dalej aktywny ale mi nie rosnie mimo zabijania tych mobkow co trzeba a malp nie mam nigdzie odnotowanych.
Natomiast master slayer ciagle mowi idz i zabij 45 malp :(

Souler 

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2014-06-17, 17:24   

Zoo jest tylko w Ardougne, a ono jest lokacją p2p.

Odpowiedz do tematu
Skocz do: