Rookie386
Combat: 64
Nick: FreakyNicky
Members: nie
Wysłany: 2015-07-23, 16:17 Konto members - prośba o radę
Witam, jestem nowym graczem Runescape, moja postać ma zaledwie tydzień. Ostatnio próbowałem wykupić subskrypcję na 3 miesiące "summer promotion", ale niestety Jagex i PayPal nie akceptują mojej karty debetowej Visa. Moje pytanie jest takie, czy ktoś z weteranów gry mógłby mi powiedzieć jakie karty płatnicze są akceptowane przez PayPal i z jakich banków? Szukałem po googlach i nic konkretnego nie znalazłem. Pytałem na forum gry też się niczego nie dowiedziałem. W banku też nikt nic nie wiedział, a na stronie PayPal nie ma niestety listy banków, których karty byłyby akceptowane. Podobno kiedyś można było wykupić subskrypcję przez przelewy24. Niestety opcja ta jest już niedostępna.
Choć jestem jeszcze nowicjuszem w grze byłbym wdzięczny za niezignorowanie tego tematu, ponieważ szczerze mówiąc nie wiem już do kogo mam się zwrócić z tym problemem...
Rookie386
Wysłany: 2015-07-23, 19:18
Czytałem, że z opcją SMS bywają problemy, a szczerze mówiąc nie mogę sobie pozwolić na ewentualną stratę 60 zł. Nie znasz może kogoś kto ma konto member i płacił paypalem? Przynajmniej dowiedziałbym się jakiego banku szukać...
Combat: 100
Profesja: Mag
Nick: Lord Hagen X
Members: tak
Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 458 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2015-07-23, 20:10
Z kontem PayPal zawsze możesz powiązać swoje osobiste konto bankowe i wykonać przelew (przepływ pieniędzy na konto Paypal trwa do 10min, 24/7) lub przekaz pieniężny bez powiązania konta (ten z kolei trwa do tygodnia).
Z drugiej strony mówią, że Paypal to podobno największa strona na świecie, z której zdobywa się dane użytkowników, decyzja należy do Ciebie.
Rookie386
Wysłany: 2015-07-23, 20:46
Lord Hagen X napisał/a:
Z drugiej strony mówią, że Paypal to podobno największa strona na świecie, z której zdobywa się dane użytkowników, decyzja należy do Ciebie.
Tak wiem i długo się wzbraniałem z jego zakładaniem, no cóż w najgorszym wypadku zlikwiduję konto (o ile się da...), po prostu chciałem spróbować jak wygląda konto member, nie byłoby problemu gdyby jagex od razu zaakceptował przelew bezpośrednio z karty...
Niestety jako nowy gracz nie stać mnie na wykup bondsów, a nie będę żebrał w grze o golda lub kupował na allegro albo farmił wino zamoraka jak bot. Najwyraźniej nie każdy może mieć konto member.
Jaguarx18
Combat: 132
Profesja: Wojownik
Nick: Laki
Members: tak
Wiek: 37 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 406 Skąd: Kazimierza Wielka
Wysłany: 2015-11-21, 15:50
nie akceptuje ci karty bo masz zablokowane płatności elektroniczne lub masz limit niski musisz sie na konto zalogować albo przez tele zwiekszyć limit..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum