RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[oldschool] Ćwiczenie magic na ratach w Lumbridge, co i jak?

yabuzapit 

Nick: pito pl
Members: nie
Wysłany: 2016-02-01, 19:06   [oldschool] Ćwiczenie magic na ratach w Lumbridge, co i jak?

Kilka dni temu zacząłem grę na oldschool'u i zauważyłem dużo osób trenujących magic na ratakch (lvl1) na zamku, wszyscy oczywiście afczyli bo zero kontaktu.
I mam pytanie jak oni dokładnie to robią?
Z tego co wiem to trzeba najlepiej założyć ekwipunek obniżające nasze statystyki ataku od magii + staff z żywiołem. Tu nie mogłem się od niech dowiedzieć czy trzeba jakieś runy jeszcze do tego trzeba, za jakiego ataku bić, czy ktoś mógłby mi dokładnie jak na takie skilowanie się przygotować.

I jeszcze jedno pytanie odnośnie tej metody, czy ona jest legalna i nie pooduje łamania regulaminu.

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Members: tak
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2016-02-01, 20:37   

Wiem, że był już taki moment że 30% zalogowanych graczy olda napieprzało ten afk l0l. Jagex znerfili tę metodę, ale nie wiem w jakim stopniu. Chyba Cię wylogowuje jak za dużo afkujesz. Nie pamiętam : l

Barti108 
Publius Bartius

Combat: 175
Profesja: Quest Master
Nick: Barti108
Wysłany: 2016-02-01, 20:40   

Chodzi o tzw. splashing, który jeszcze niedawno pozwalał na mocne afkowanie w skillowaniu, ale wprowadzili jakiś czas temu automatyczne wylogowanie po 20 minutach bez żadnego ruchu myszy w grze.

Zasadniczo splashing polega na tym, że właśnie ubierasz ekwipunek dający jak największe minusowe bonusy do magic i atakowaniu niskolevelowych przeciwników, którzy Cię nie zranią i z którymi nie mogą wejść w interakcję inni gracze (np. okraść czy zabić na multi). Atakujesz ciągle, a przez wysokie minusowe bonusy nie zadajesz obrażeń, więc nie zabijasz i tak cały czas, a exp do magic leci za każdy czar.

yabuzapit 

Nick: pito pl
Members: nie
Wysłany: 2016-02-02, 00:21   

Dzięki za podpowiedź.

A jak to jest z samymi czarami, bo po ilości osób które to robi wydaje się że metoda jest darmowa, ale nie ma czarów do którego jednego rodzaju run używamy. Czy to tylko moje złudne spostrzeżenie, czy jednak troszkę się trzeba wykosztować żeby wbić magii konkretny poziom?

PS. Szkoda że na oldzie nie ma minigry Fist of Guihtix, bo tam to można dopiero za darmo wbijać magie.

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2016-02-02, 01:11   

Czym lepszy spell używasz tym więcej xp do magii otrzymasz. Oczywiście idą za tym koszta. Nie pamiętam który spell był najbardziej zalecany. Fire bolt? Fire blast? Naprawdę nie pamiętam. Popatrz na jakieś poradniki na youtube. Na pewno coś znajdziesz :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do: