Ginniesz
Combat: 34
Profesja: Wojownik
Nick: Ginniesz
Members: nie
Wysłany: 2015-08-11, 08:34 OS rs powrót
Witam, runescape to była moja pierwsza gra która mnie naprawdę wciągnęła(dzieciństwo ). W 2009 roku zaprzestałem gry, ale ostatnio widziałem na yt naprawdę dobry filmik i jakoś naszła mnie chęć powrotu po tylu latach do gry. Wybór padł na Oldschoola rs, aby powrócić do dawnych korzeni.. Mam kilka pytań odnośnie gry, aczkolwiek kilka już znalazłem na tym forum.
1. Na początku od razu trenuję skille combatowe a co się wiąże z tym, zbieram surowce (cowhite/piórka) aby móc później to sprzedać, tylko pytanie - czy to coś jest jeszcze w cenie?
2. Zauważyłem, że w grze jest coś takiego jak Grand Exchange, lecz nie mogę jeszcze sprzedawać tam nic gdyż moje konto jest świeżo założone. Kiedy blokada ta zostanie zdjęta i będę mógł sprzedać coś?
3. W grze dostępne są buty(w barbarian village) kolorowe i takie ala workowate, czy one czymś się różnią tj. dodają jakieś bonusy?
4. Podczas skillowania na krowach widzę boty(szkoda, kiedyś tego nie było). Widuję dużo łuczników co nie zbierają Iron Arrows. Czy one jakoś bardzo staniały, że ich nie zbiera się już? Przez parę godzin grania uzbierałem przeszło tysiąc strzał.
5. Szukam jakiegoś ts'a gdzie mógłbym pogadać z innymi ludźmi, pośmiać się ale główna tematyka to rs.
Combat: 138
Profesja: Quest Master
Nick: Gurdzius-San
Members: tak Pomógł: 2 razy Wiek: 105 Dołączył: 29 Gru 2013 Posty: 85
Wysłany: 2015-08-11, 10:20
1. Tak, dobre pieniądze na start. Cowhide polecam tannowac na leather lub hard leather.
2. Nie pamiętam dokładnie, po kilkunastu godzinach spędzonych w grze.
3. Oba mają takie same staty.
4. Ts PC (ip na tym forum), napisz do mnie na PW w grze (nick Gurdzius PL) to podam Ci ts mojego klanu na rs3. Wejdź również na cc polskie rsos "Santa Shark", tam dostaniesz więcej informacji na temat ich tsa i klanu.
1. Na początku od razu trenuję skille combatowe a co się wiąże z tym, zbieram surowce (cowhite/piórka) aby móc później to sprzedać, tylko pytanie - czy to coś jest jeszcze w cenie?
2. Zauważyłem, że w grze jest coś takiego jak Grand Exchange, lecz nie mogę jeszcze sprzedawać tam nic gdyż moje konto jest świeżo założone. Kiedy blokada ta zostanie zdjęta i będę mógł sprzedać coś?
Chyba coś około tygodnia, ale to mogło dotyczyć czego innego. To chyba takie zabezpieczenie przeciw botom. Aha i nie wiem czy przypadkiem nie musisz zrobić tutoriala żeby móc korzystać tak jak na RS3.
Ginniesz napisał/a:
3. W grze dostępne są buty(w barbarian village) kolorowe i takie ala workowate, czy one czymś się różnią tj. dodają jakieś bonusy?
Typowo kosmetyczny efekt tylko.
Ginniesz napisał/a:
4. Podczas skillowania na krowach widzę boty(szkoda, kiedyś tego nie było). Widuję dużo łuczników co nie zbierają Iron Arrows. Czy one jakoś bardzo staniały, że ich nie zbiera się już? Przez parę godzin grania uzbierałem przeszło tysiąc strzał.
Musisz mieć na uwadze, że kiedyś granie w runescape wyglądało inaczej. Ludzie nie grali po 20 godzin dziennie jak to teraz bywa i kiedyś może opłacało się te strzały zbierać. Teraz można sobie z RS3 kasę przerzucić na OSRS na start a 1m w szczególności wystarczy.
Ginniesz
Wysłany: 2015-08-11, 15:42
iOskar napisał/a:
Teraz można sobie z RS3 kasę przerzucić na OSRS na start a 1m w szczególności wystarczy.
Naprawdę? Udało mi się odzyskać jakieś tam konto jeszcze hehe. A można wiedzieć u kogo lub gdzie się to robi?
iOskar napisał/a:
Aha i nie wiem czy przypadkiem nie musisz zrobić tutoriala żeby móc korzystać tak jak na RS3.
Sprawdzę.
Dzięki wam obydwóm. Jeszcze będę się pewnie pytał co i jak w tym temacie.
Combat: 138
Profesja: Quest Master
Nick: Gurdzius-San
Members: tak Pomógł: 2 razy Wiek: 105 Dołączył: 29 Gru 2013 Posty: 85
Wysłany: 2015-08-11, 17:00
Ginniesz napisał/a:
A można wiedzieć u kogo lub gdzie się to robi?
Musisz znaleźć cc "swapperskie". Spróbuj coin4coin lub exchangers (powinny nadal funkcjonować).
Ginniesz
Wysłany: 2015-08-13, 11:26
Mam znów parę pytań:
1. Czy po osiągnięciu 40 lvl(tj str/att/deff) jestem skazany tylko na najlepsze ciuchy z runitu czy jest coś lepszego. W grę wchodzi tylko f2p, za wcześnie u mnie z p2p.
2. Udało mi się uzbierać już jakiś mały budżet(100k) i w jaki skill mogę zainwestować(budżet stale rośnie) abym później miał jakiś z tego zarobek? Myślałem, aby pójśc w crafting lub fish/cook(łowić, a później upieczone rybki sprzedawać)..
1. Czy po osiągnięciu 40 lvl(tj str/att/deff) jestem skazany tylko na najlepsze ciuchy z runitu czy jest coś lepszego. W grę wchodzi tylko f2p, za wcześnie u mnie z p2p.
Tak, runka jest najlepsza na f2p.
Ginniesz napisał/a:
2. Udało mi się uzbierać już jakiś mały budżet(100k) i w jaki skill mogę zainwestować(budżet stale rośnie) abym później miał jakiś z tego zarobek? Myślałem, aby pójśc w crafting lub fish/cook(łowić, a później upieczone rybki sprzedawać)..
Jeśli mówimy o skillach f2p to ciężko jest zarobić jakieś lepsze pieniądze. Ale Twój pomysł nie jest zły i jak najbardziej coś tam zarobisz
Ginniesz
Wysłany: 2015-08-14, 10:13
Kolejne pytania:
1. Obiło mi się o uszy, że w grze jest możliwość budowania własnych domków oraz ich urządzania - nigdy o czymś takim nie słyszałem, za starych czasów czegoś takiego nie było. Jest coś takiego? - Jeśli tak mogę dostać jakieś info/odnośnik do strony?
2. Czy jest w tej grze coś takiego jak trening AFK? Pod naszą obecność postać powiedzmy sama atakuje inne mobki trenując przy tym skille. Wszelakie programy cheaterskie odpadają(Jagex walczy z tym czego efektem jest zbanowanie 200k kont - tak trzymać).
Kolejne pytania:
1. Obiło mi się o uszy, że w grze jest możliwość budowania własnych domków oraz ich urządzania - nigdy o czymś takim nie słyszałem, za starych czasów czegoś takiego nie było. Jest coś takiego? - Jeśli tak mogę dostać jakieś info/odnośnik do strony?
2. Czy jest w tej grze coś takiego jak trening AFK? Pod naszą obecność postać powiedzmy sama atakuje inne mobki trenując przy tym skille. Wszelakie programy cheaterskie odpadają(Jagex walczy z tym czego efektem jest zbanowanie 200k kont - tak trzymać).
1. Owszem, skill Construction, dostępny dla graczy z membersem. Idziesz do Falador i gadasz z Estate Agent (domek niedaleko warsztatu kowalskiego). Bardzo pieniądzochłonny skill.
2. Na F2P polecam Giant Spidery w Stronghold of Security (ogólnie tam jest sporo agresywnych mobów na każdy level - pająki są akurat na trzecim, ale na drugim są Flesh Crawlery, na czwartym Ankou, ale te konkretnie to są już highlevelowi wrogowie, zresztą, tu masz link do OSRS wiki) albo Hill Gianty koło Varrock oraz Moss Gianty na Crandor. Zgaduję, że dla ciebie najlepsze będą Flesh Crawlery lub Hill Gianty (pierwsze dropią runy kombinacyjne, które są dość wartościowe, a drugie Big Bones, więc jest dobry trening do prayer). Na wyższych levelach idziesz do Bandit Camp na pustyni, zakładz item związany z Saradominem lub Zamorakiem i bijesz. Najczęściej dobrym pomysłem jest noszenie tam setu Guthana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum