Pytania - Tankowanie?
aniol449 - 2009-01-11, 13:57 Temat postu: Tankowanie? Kilka razu słyszałem że gracze mówią "idę tankować" za kilka minut wracają a przy ich combacie pisze np. 56+9 o co chodzi?[/fade]
Ashr Ishii - 2009-01-11, 15:38
Jeżeli chodzi o to co ja myślę, że o to chodzi, to kupują piwo w barze w Falador. Wizard's Mind Bomb dodaje +2 do Magic, Dwarven Stout też bodajże 2, ale do Mining, a Asgarnian Ale o ile się nie mylę daje do strenght, też bodajże do 2. Ale mogę sie mylić, bo nigdy nie spotkałem się w rs z tym wyrazeniem (tankować).
Barti108 - 2009-01-11, 19:13
W jezyku memberskim, czyli najcześciej dla zwykłego śmiertelnika z f2p niezrozumiałym tank to player, który w GWD (bądź na innych bossach) bierze na siebie ciosy monstera (tankuje), podczas gdy reszta teamu go bije.
Dodam, że "tank" znaczy po angielsku czołg, a gracz, który chce nim być musi mieć wysokie staty meele (głównie def).
aniol449 - 2009-01-11, 20:09
ale po co komu do tego staff przeczytałem an forum klany o ubiorze na war i tam pisało że warrior full rune a ekwipunek 5 pizza swordy str pota i air staff pisze że staff do tankowania o co chodzi?
goldensun - 2009-01-12, 14:39
boo ...
Vego - 2009-01-12, 16:16
Cytat: | boo ... |
Ustawiaj takie posty na wygaśnie, albo wcale i nie pisz
aniol449 napisał/a: | le po co komu do tego staff przeczytałem an forum klany o ubiorze na war i tam pisało że warrior full rune a ekwipunek 5 pizza swordy str pota i air staff pisze że staff do tankowania o co chodzi? |
Już ci tłumacze tankujesz, czyli chowasz się za skałkami albo ścianami za wszystkim co zatrzyma przeciwnika, a staff warto mieć bo wtedy walą ci mniejsze hity, podpowiem ci jeszcze że aby zatrzymać takiego gościa używa się czaru bind ( 22 magic lvl ) który zatrzymuje gracza na 5s
Barti108 - 2009-01-12, 20:47
vegossj napisał/a: | Już ci tłumacze tankujesz, czyli chowasz się za skałkami albo ścianami za wszystkim co zatrzyma przeciwnika, a staff warto mieć bo wtedy walą ci mniejsze hity, podpowiem ci jeszcze że aby zatrzymać takiego gościa używa się czaru bind ( 22 magic lvl ) który zatrzymuje gracza na 5s |
To jest hugging.
Lord Hagen70 - 2009-01-17, 20:12
barti108 napisał/a: | W jezyku memberskim, czyli najcześciej dla zwykłego śmiertelnika z f2p niezrozumiałym tank to player, który w GWD (bądź na innych bossach) bierze na siebie ciosy monstera (tankuje), podczas gdy reszta teamu go bije.
Dodam, że "tank" znaczy po angielsku czołg, a gracz, który chce nim być musi mieć wysokie staty meele (głównie def). |
tak ale często mówią na to tank
staf dodaje Ci defa i po to się go używa, słyszałem też że lepszy efekt jest gdy przełączysz na defensywny atak stafa
Bieniu - 2009-01-17, 21:02
Rację ma Barti, tankowanie to ogólnie wystawienie się na mięso armatnie, tanker musi mieć dobry def i dobry armour. Owszem, hugging i taknkowanie często są ze sobą poiązane na CW, ale nie jest to to samo i ogólnie poprawna definicja tankowania to ta podana przez Bartiego.
|
|
|