Jeżeli chodzi o to co ja myślę, że o to chodzi, to kupują piwo w barze w Falador. Wizard's Mind Bomb dodaje +2 do Magic, Dwarven Stout też bodajże 2, ale do Mining, a Asgarnian Ale o ile się nie mylę daje do strenght, też bodajże do 2. Ale mogę sie mylić, bo nigdy nie spotkałem się w rs z tym wyrazeniem (tankować).
Combat: 175
Profesja: Quest Master
Nick: Barti108
Members: tak Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 1546 Skąd: Mos Le'Harmless
Wysłany: 2009-01-11, 19:13
W jezyku memberskim, czyli najcześciej dla zwykłego śmiertelnika z f2p niezrozumiałym tank to player, który w GWD (bądź na innych bossach) bierze na siebie ciosy monstera (tankuje), podczas gdy reszta teamu go bije.
Dodam, że "tank" znaczy po angielsku czołg, a gracz, który chce nim być musi mieć wysokie staty meele (głównie def).
ale po co komu do tego staff przeczytałem an forum klany o ubiorze na war i tam pisało że warrior full rune a ekwipunek 5 pizza swordy str pota i air staff pisze że staff do tankowania o co chodzi?
Combat: 113
Profesja: Skiller
Nick: Vego
Members: tak Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 844 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-01-12, 16:16
Cytat:
boo ...
Ustawiaj takie posty na wygaśnie, albo wcale i nie pisz
aniol449 napisał/a:
le po co komu do tego staff przeczytałem an forum klany o ubiorze na war i tam pisało że warrior full rune a ekwipunek 5 pizza swordy str pota i air staff pisze że staff do tankowania o co chodzi?
Już ci tłumacze tankujesz, czyli chowasz się za skałkami albo ścianami za wszystkim co zatrzyma przeciwnika, a staff warto mieć bo wtedy walą ci mniejsze hity, podpowiem ci jeszcze że aby zatrzymać takiego gościa używa się czaru bind ( 22 magic lvl ) który zatrzymuje gracza na 5s
Combat: 175
Profesja: Quest Master
Nick: Barti108
Members: tak Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 1546 Skąd: Mos Le'Harmless
Wysłany: 2009-01-12, 20:47
vegossj napisał/a:
Już ci tłumacze tankujesz, czyli chowasz się za skałkami albo ścianami za wszystkim co zatrzyma przeciwnika, a staff warto mieć bo wtedy walą ci mniejsze hity, podpowiem ci jeszcze że aby zatrzymać takiego gościa używa się czaru bind ( 22 magic lvl ) który zatrzymuje gracza na 5s
To jest hugging.
Lord Hagen70
Combat: 135
Profesja: Wojownik
Nick: Lord Hagen70
Members: tak
Wysłany: 2009-01-17, 20:12
barti108 napisał/a:
W jezyku memberskim, czyli najcześciej dla zwykłego śmiertelnika z f2p niezrozumiałym tank to player, który w GWD (bądź na innych bossach) bierze na siebie ciosy monstera (tankuje), podczas gdy reszta teamu go bije.
Dodam, że "tank" znaczy po angielsku czołg, a gracz, który chce nim być musi mieć wysokie staty meele (głównie def).
tak ale często mówią na to tank
staf dodaje Ci defa i po to się go używa, słyszałem też że lepszy efekt jest gdy przełączysz na defensywny atak stafa
Rację ma Barti, tankowanie to ogólnie wystawienie się na mięso armatnie, tanker musi mieć dobry def i dobry armour. Owszem, hugging i taknkowanie często są ze sobą poiązane na CW, ale nie jest to to samo i ogólnie poprawna definicja tankowania to ta podana przez Bartiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum