To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum RuneScape - Pogromcy Ciemności - RS
Forum RuneScape - najstarszego polskiego serwisu o grze RuneScape

Pytania - Merchanting

Teired5 - 2011-04-07, 16:14
Temat postu: Merchanting
Mam już trochę kapitału i chciałbym się pobawić w merchanting, ale zupełnie nie wiem od czego zacząć. Ma ktoś może jakąś poradę, propozycję na item do merchantowania - takie małe solucje ;)
Skicek - 2011-04-07, 17:13

Najwazniejsza solucja to poswiecic czas by obserwowac jak chodza ceny przedmiotow.
Teired5 - 2011-04-07, 18:01

Ale się rozpisałeś Skicek, nie ma co... :D
Michalinho - 2011-04-07, 18:37

No a co innego można Ci poradzić ;p Ciężko tak dokładnie określić co się opłaca.
Możesz popatrzeć na steel bary, yew logi.

Klucznik - 2011-04-07, 18:52

Jeżeli masz jak pisałeś 1.2m to za dużo nie zdziałasz :/ chociaż ja się na merchantingu nie znam
Skicek - 2011-04-07, 23:24

poprostu nie mialem weny a zaczalem pisac wiec wiecej nie napisalem
iOskar - 2011-04-08, 14:01

Żeby Merchanting się opłacał to musisz znaleźć jakiś przedmiot który będzie przynajmniej o kilkanaście tysięcy codziennie zwiększał swoją cenę :] Ja ostatnio marchantingowałem Rune platebody (g) [teraz już się nie opłaca] bo ładnie w górę cena leciała to kupiłem kilka sztuk i przez tydzień co kilka tysięcy cena wzrastała :) Jak zaczęło już spadać od razu sprzedałem dzięki czemu zarobiłem ze 100k :P Wiem że to bardzo mało dlatego marchanting opłaca się tylko na p2p bo możesz danej rzeczy kupić i dużo i za duże pieniądze co pewnie da ci na końcu duży zarobek :P