Wysłany: 2006-06-13, 21:44 Opowiadania typu rs legends dla wzbogacenia portalu.
Jest siódmy rok rządów skicka.Duchy jaguara i Michalina bezuastnannie go nawiedzając,oddając mu swoją moc i siłę. Skicek, niegdyś słabeusz i wypierdek mamuta dziś staje się drugim Sir Amikiem Varze.Syn Jaguara,nortuser uciekła z królestwa, lecz na czele swojej grupki przyjaciół wyzwolił miasto faldor spod władzy panoszących się tam goblinów. Dzięki bohaterskim czynom król mianuje go Królem Białego Grodu i Obro?cą ?rodkowego RSrealmu. Nortuser pragnie pomścić swego ojca, więc rozpoczyna Wielką Wyprawę. Poszukuje smoków i demonów, aby po ich zabiciu zyskać magiczne relikwie,bronie i zbroje.
Z młodego chłopaka wyrasta na prawdziwego dzielnego mężczyznę. Jego zbroja jest zrobione z najczystszego runitu, warta jest więcej niż wszystko, co posiada Skicek. Na plecach nosi tarczę na smoki i strój maga, który zdobył po pokonaniu Argentora, pierwszego maga wśród trolli(oczywiście wie, iż strój ten posiada moc magiczną i tylko on może połączyć go z runitem).Zebrał Magiczny Excalibur, Miecz SilverLight, Full Runite Armor Of First Power In World, Elven Full Mystic i 6 relikwii: Króla Roalda, Sir Amika Varze, Lorda Mihalinha, Pana Jaguara, Króla Hagena i Relikwię Wielkiego Mistrza Zakonu Puer The Sion, Dwulikta Castlanga. Udał się potem do kuźni krasnoludów Pod Górą i stworzył Zbroje Ostatniego Czasu:
Połączył Full Rune z Full Mystic, Tworząc Magic Full Rune. Zamknął wszystkie relikwie w kamieniach metalu i skuł ze sobą. Dwa miecze połączył w ostrze podwójne. Relikwie ukształtował na kształt ręki i za pomocą magii zmienił w żywą istotę. Ręka ta przylgnęła do jego ręki rozlewając się po plecach, drugiej ręce i stopach. Gdy wziął do ręki miecz,stał się on częścią ręki i od tamtej pory metal Relikwii reaguje na myśl dając się zdjąć w każdej chwili. Miecz chowa się na ten czas i nie można go wydobyć bez zgody właściciela. Tarcza na smoki nagle straciła swój piękny złoty wzór, lecz z jednej jej strony pojawiła się różdżka przytwierdzona do niej magią. Magia sprawiła, iż tarcza stała się jednością z Relikwią. Potem założył zbroję, a był to niesłychany widok, która zajarzyła się blaskiem i odtąd była częścią relikwii. Wszystko to na życzenie Nortusera stawało się płynną cieczą i można to było schować do fiolki, twardą i małą kostką, aby można to było schować do worka lub z tych dwóch postaci nagle pełną zbroją w zależności czy było akurat w cieczy(Nortuser musiał to wypić), czy kostką, bo wtedy trzeba było przywołać ją myślą. Zbroja była niezniszczalna i kryła dokładnie całe ciało. Nortuser uderzył samotnie na Troll StrongHold i zdobył Death Pletau. Na koniec przywołał duchy relikwii i przelał w siebie ich moc. Prawie go to zabiło, długie miesiące chorował, ale nawet wtedy nikt nie wiedział o zbroi. Za pomocą Różdżki Na Tarczy przebudził Red Angel ze psychozy i ożenił się z nią. Ona go oczywiście zdradziła, a on ją wyśmiał gdyż jeden cios z jego zbroi by zniszczył kontynent. Na sam koniec, gdy przygody znikły, bo uratował już świat, użył zbroi i stworzył kontynent królestwa Ardagoun. Wyedytował czas i sam stał się nieśmiertelny. Był Pierwszym Królem każdego królestwa na ziemi, zawsze władał jakąś ludnością i to on zadecyduje czy można pozwolić, by świat umarł.
I tak oto powstało Runescape.
KONIEC
Przeczytajcie bo warto!Mam nadzieje że trafi do portalu aja będe miał jeden z 3 artykułów potrzebnych do rangi moderator xD
NC... troche za bardzo... co do tego zebys zostal redaktorem to dluga droga. Nie dam komus redaktora nawet jak by napisal wszystkie opisy questow a nie bedzie sie potrafil normalnie zachowac.
grrr dwa bledy zrobilem wcoraj wieczorem...nazwalem r4edktora modem bo nim jest,oczywiscie problem wielki...i dalem to do dzialau artykuly gdyz to jest dzial zawierajacy pisemne wypowiedzi,duuuuzy problem
nie jest maly i nie jest duzy ale wczoraj bylo puzno i troche mi sie pokickalo..a myslalem zeby to dac do ''portal'', ale tam pewnie nikt by nie przeczytal xD
Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Members: tak
Wysłany: 2006-06-14, 14:06
sorry nort... ale czy moglbys poprawic literowki, bo jak teraz to czytam, to mnie... hmm delikatnie mowiac odrzuca (chodzi mi glownie o koncowki fleksyjne), a jak nie to przedstaw zaswiadczenie o dys...
mi sie nie chcialo czytac przeczytalem linijke i stwierdzilem ze sa TU SAME KLAMSTWA
nortuser napisał/a:
Skicek, niegdyś słabeusz i wypierdek mamuta
a on byl kiedys taki? Chyba TY
a pozatym monotonne TY i ksiaze czy cus Chyba KSIADZ
red angel napisał/a:
sorry nort... ale czy moglbys poprawic literowki, bo jak teraz to czytam, to mnie... hmm delikatnie mowiac odrzuca (chodzi mi glownie o koncowki fleksyjne), a jak nie to przedstaw zaswiadczenie o dys...
z tym tez sie zgadzam
ty i redaktor zwatpil bym w ten portal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum