Wysłany: 2006-08-06, 10:11 Pomoc w members umiejętnościach
Kupilem sobie kilka dni temu memba,ale za duzo o tych krainach nie wiem, no wiec mam kilka pytan i bardzo prosze o odpowiedz.
1)Jak moge trenowac umiejetnosc herblore?? Druid ritual zrobilem juz ale nie wiem skad wziasc skladniki na potiony i jak je zrobic.
2)Farming?? Nie mam o tym najmniejszego pojecia, jak sie to trnuje, gdzie i jak.
3)Constructing- kupilem juz dom ale nie i patrze ze zeby zrobic krzeslo trzeba miec planksy i nailsy, skad moge wziasc planksy?? a moze to sie inaczej robi??
4)Slayer- dostalem zadanie od kolesia zebym zabil 49 bat, po zabiciu ich nie dostawalem xp za nastepne. Co mam robic??
5)na czym najlepiej trenowac thieving- gosciach, sklepach czy skrzyniach
To narazie tyle jak sobie przypomne wiecej to napisze aha i nie posylajcie mnie na rune
pl.com bo mi ta strona nie dziala.
Combat: 138
Profesja: Quest Master
Nick: Michalinho
Members: tak
Wysłany: 2006-08-06, 10:35
1)Jak moge trenowac umiejetnosc herblore?? Druid ritual zrobilem juz ale nie wiem skad wziasc skladniki na potiony i jak je zrobic.
Musisz mieć Herby (dropują je stworki lub możesz kupić) Potem wsadzić je do vial z wodą i dodać odpowiedni składnik.
3)Constructing- kupilem juz dom ale nie i patrze ze zeby zrobic krzeslo trzeba miec planksy i nailsy, skad moge wziasc planksy?? a moze to sie inaczej robi??
Musisz pościnać logsy a następnie udać się do kolesia co jest na północno-wschodnim kierunku od varock i on tam z logsow zrobo ci planksy.
4)Slayer- dostalem zadanie od kolesia zebym zabil 49 bat, po zabiciu ich nie dostawalem xp za nastepne. Co mam robic??
Niedostajesz exp bo to zadanie już wykonałeś... Idz po następne.
Na początku na "Man"
Wysłany: 2006-08-07, 15:41 Re: Pomoc w members umiejętnościach
Wiem miałem ten sam problem:
Krzysiekosz0 napisał/a:
Zioła: Najlepiej i najłatwiej jest zdobyć herby na terenie podziemii w Edgevill (niedaleko master slayera). Miejsce to jest na wildzie w podziemiach wiec uwazaj. Zabijasz Chaotic druids lub cos podobnego. W al-kharid (chyba tak to sie nazywa) zabijasz warriorow w pałacu (duzo mniej daja ale tez mozna troske ziołek pozbierać).
Składniki: Zazwyczaj odczynniki i inne składniki możesz znaleźć, kupić, lub zabić .
Dokładną liste odczynników masz tutaj (gdzie znaleźć): Skill Herblore
Viale: najlepiej kupowac w tym samym sklepie który był w quescie Druid Ritual.
Krzysiekosz0 napisał/a:
2)Farming?? Nie mam o tym najmniejszego pojecia, jak sie to trnuje, gdzie i jak.
Sam niewiem.... powalony skill
Krzysiekosz0 napisał/a:
Na wschód od Varrock jest koles (północny wschód), przy tartaku. Przynosisz mu najpierw logsy i pieniadze (nie w notes) i przerabiasz na planksy. Kupujesz tez u niego nailsy (gwoździe), samemu tez mozna je robic 1 bars=15 gwoździ.
Krzysiekosz0 napisał/a:
Xp dostajesz tylko za odpowiednią ilość zabitych potworów. Jesli zaczniesz zabijac więcej niż jest w kontrakcie, niedostaniesz więcej XP.
Krzysiekosz0 napisał/a:
Sam musisz zobaczyć ... najlepiej popatrz na opis umiejstnosci i tabele ktory lvl co daje i co mozesz krasc, okradac.
Aha to ja mam kolejne pytania:
6) ?eby zrobic anti-poison potion potrzeba jakies herby (mam je ale niepamietam nazwy) i ground unicorn horn- jak moge zdobyc ta druga czesc?
7)Ok dzieki za pokazanie linka o farming ale nawet nie wiem skad wzioasc grabie i inne potrzebne itemy.Wystarczy ze mi powiecie gdzie mozna kupic grabie (rake)
8)Z tym thievieng to ja mam 25 lvl i sie pytam na kim trenowac najlepiej- ludziach sklepach czy skrzyniach
9) Aha i jescze jedno w thievieng pisze ze na 13lvl moge obrabiac skrzynie w ardrogune, ale niewiem gdzie one sa, moze mi ktos powiedziec?
Ok jak bede czegios niewiedzial to jescze napisze a narazie prosze o odpowiedz na te pytania.
Wysłany: 2006-08-08, 10:27
Krzysiekosz0 napisał/a:
6) ?eby zrobic anti-poison potion potrzeba jakies herby (mam je ale niepamietam nazwy) i ground unicorn horn- jak moge zdobyc ta druga czesc?
zabijaj jednorożce i one zostawiają "horn"
7)
Krzysiekosz0 napisał/a:
Ok dzieki za pokazanie linka o farming ale nawet nie wiem skad wzioasc grabie i inne potrzebne itemy.Wystarczy ze mi powiecie gdzie mozna kupic grabie (rake)
w sklepie niedaleko grządek powinien być zawsze jakiś sklep z tymi bajerami
8)
Krzysiekosz0 napisał/a:
Z tym thievieng to ja mam 25 lvl i sie pytam na kim trenowac najlepiej- ludziach sklepach czy skrzyniach ?
Wysłany: 2006-08-08, 10:36
Masz tak.. butelka z wodą... wrzucasz do niej herba.. następnie bierzesz horn i go miażdżysz używając czegoś takiego -
i to co zostanie z horn wrzucasz do butelki z herbem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum