skróty takie jak np : dr - doktor sie pisze bez kropek bo jest to pierwsza i ostatnia literaz z danego wyrazu a skróty takie jak np : prof. się pisze z kropką na ko?cu ponieważ jest to początek wyrazu a ni ma jego ko?ca
z tego morał takie że p.s. lub p.s to skrót od post scriptum a więc kropy są jak najbardziej potrzebne || ma się tą dwóje z polaka :D
omg... tego co ja wiem to kropek w "PS" się nie stawia... Więc zamiast Pawlos pouczać innych czasami lepiej się upewnić zanim się coś napisze... są w polskich skrótach wyjątki i jednym z nich jest właśnie "PS"
[ Dodano: 2007-04-18, 17:50 ]
PS ... ja bym Ci nie dał 2 z polaka
oryginał nie oryginał... jesteśmy w Polsce więc nauczmy się szanować język polski i ortografię polską.... chyba, że chcecie ustalić łacinę jako język obowiązkowy na forum...
owned ^^ dajcie już spokój ja powiedziałem o skrótach i w tym jest troche prawdy w słowach pietji jest troche prawdy i w słowach skicka jest prawda zawarta i w słowach dark palady0 też
Combat: 72
Profesja: Łucznik
Nick: Dark Palady0
Members: nie
Wiek: 32 Dołączył: 18 Lut 2006 Posty: 1131 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2007-04-18, 19:25
Pietja1989 napisał/a:
oryginał nie oryginał... jesteśmy w Polsce więc nauczmy się szanować język polski i ortografię polską.... chyba, że chcecie ustalić łacinę jako język obowiązkowy na forum...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum