Zdaje się że Portal (że forum to wiem) oparty jest na phpbb modified by Przemo, a nie na autorskim kodzie Skicka. Czy w takim wypadku zamienienie stopki na
Nie jest naruszeniem praw autorskich? Zastosowanie frazy "Powered by" sugeruje przypisanie sobie praw do kodu, na którym oparta jest strona, a nie do samej jej treści.
to zle ci sie zdaje bo widac nic nie wiesz na ten temat... poczytaj wiecej i sie do edukuj wtedy zacznij pisac...
Wygląda na to że portal oparty jest na cms'ie Joomla, w takim wypadku kod nie jest Twój. Żadna różnica Joomla czy phpbb by Przemo, fakt jest ten sam - kod nie należy do Ciebie.
wszystko mozna orzec dzieki przegladarce wiec no...
tak system portalu jest jak powiedziales na cms joomli... ale podpis powered by skicek nie tyczy sie silnika strony ale wygladu a wyglad jest w 100% moj wiec wszystko jest zgodne z prawem... nie zajdziesz tu zadnego uchybienia bo specjalnie siedzialem nad tym by nie bylo pomylki
Nie chodzi mi o haka, prawem się nie bawię. Uważam po prostu że jeśli nawet nie prawa autorskie to grzeczność wymaga pozostawienia w stopce rzeczywistego autora skryptu, bo to co jest teraz to według mnie pewne wprowadzanie w błąd.
"Powered by" zawsze oznacza skrypt/silnik na którym stoi strona, co innego copyrighty, czy np "design by". Zmiana template to jednak jeszcze nie jest "Powered by".
I co?Podasz skicka do sądu ?Wiesz takimi sprawami to nikt się nie zajmuje,a po drugie skicek doprowadził ten portal do ładu a nie Przemo.Według mnie temat do zamknięcia.
Cytat:
> Czy ma Pan coś przeciwko osobom niepełnosprawnym?
Absolutnie nic. Od razu może zastrzegę, żeby nie musieć się powtarzać: przeciwko blondynkom też nic nie mam. Natomiast za posłami generalnie nie przepadam.
Po pierwsze, Przemo nie ma nic do samego portalu, bo to jest Joomla.
Po drugie nigdy nie chciałem nikogo podawać do sądu i prawo też mało mnie interesuje, chodziło mi tylko o zwykłą grzeczność wobec programisty i przywłaszczanie sobie praw do kodu. Ze stopki portalu wynika jakby był on zrobiony przez Skicka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum