Witam.Byłem na lesser demonach z kolegą.On dostał takiego dropa:rune medium helm.Dostaje same mithril square shield i gold ore,a ja tylko coins:(Myślałem ,że to zależy od czasu pobytu w danym miejscu,lecz po jakimś czasie zorientowałem sie ,że dostaje przewaznie coins ,steel scimitar i steel ful helm.Więc pomyślałem,że to jest wina combatu:ja mam 55 ,a mój kolega 84.Proszę powiedzcie od czego czego zależy jaki drop dostaniesz.
Generalnie dropy zależą tylko i wyłącznie od szczęścia, nic innego na nie nie wpływa. Są tylko dwa wyjątki:
1. Ring of Wealth (zaczarowany dragonstone ring), kiedy jest założony zwiększa szansę na dobre dropy bodajże jakoś 10-20%, nie wiem dokładnie o ile.
2. Kiedy jest się na jakimś bossie, bycie w Lootshare zwiększa szansę rzadkiego dropa (hilt, visage, spirit shield sigil itp.)
Lord Hagen70
Combat: 135
Profesja: Wojownik
Nick: Lord Hagen70
Members: tak
Wysłany: 2009-01-20, 20:35
nie jest tylko na membie, co do lot share to ten co w poprzednim tripie dostał najmniej w następnym bedzie dostawał najwiecej(ja tak mialem bandos przez 4 godz 2 razy bones dostalem, na next tripie mialem 5 rune pl8 i 4 rune 2h ;p)
Lootshare ogólnie zwiększa szansę rare drop. Jeśli jest się teamem np na bandosie i gra się bez lootshare, to jest mniejsza szansa że bandos komukolwiek dropnie hilta niż jeśliby się grało z włączonym lootshare.
1. Ring of Wealth (zaczarowany dragonstone ring), kiedy jest założony zwiększa szansę na dobre dropy bodajże jakoś 10-20%, nie wiem dokładnie o ile.
nie na dobre dropy a na rzadkie dropy, rare items więc na jakieś runiczne puszki nie działa tak samo nie działa on na barrows i przy treasure trials ale to wszystko p2p
podsumowując: drop zależy od szczęścia gracza, cmb nie ma znaczenia, czas pobytu w jednym miejscu też nie działa to tyle na f2p
na p2p można zwiększyć swoje szanse o pare procent jeśli założymy ring of wealth (zaczarowany dragonstone ring) ale działa on tylko na rzadkie przedmioty czyli można powiedzieć od dragon items w góre
Zamykam!!! Jeśli chcesz jeszcze o coś zapytać pisz do mnie na pw a otworzę temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum