Witam! ;]
W rs`a grałem kilka lat temu (ze 3 ;P) wtedy opłacało się ścinanie drzew, lecz z tego co widzę to troszkę się w grze pozmieniało. Zacząłem grę od nowa, i mam 30 lvl combat, lecz zupełnie nie wiem jak mogę szybko zarobić troszkę większą kasę :D
Oczywiście jestem graczem f2p, bo na razie się jeszcze w tym trochę gubię jak ogarnę to wykupię p2p :D
Oto moje poziomy (może to w w czymś pomoże ):
Combat: 4
Nick: Nikobelic
Members: nie Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 17 Mar 2008 Posty: 833 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-01-20, 13:17
co do kasy:
-zabijaj wizardów w wizard tower
-kop clay w varrock
-zbieraj ziemniaki w draynor
-lej cocroache w sops (na twoim levelu tych najmniejszych)
-hill gianty w edge dungeon
-moss gianty na crandorze
-kop golda w crafting guild (aczkolwiek tutaj jest wymagany crafting 40 level jeśli dobrze pamiętam, żeby wejść do gildii)
-kupuj iron i cola i smeltowanie steel barów w al kharid
-wbij 50 fishing i idź łowić lobstery (teoretycznie można od 40 ale b. wolno idzie)
-kop rune essence
-kop iron
-rób chocolate dust z czekolady, za pomocą knife'a
-rób apple pie (musiałbyś wbić 30cooking)
-kop silver
-kop coal (aczkolwiek wolno sie kopie na twoim lvlu)
-rób runki (airs zaczynają się opłacać od 33rc levelu, idk jak z innymi)
-wbij ~70 wc i idź ciąć yewy-to chyba najbardziej popularna metoda zarobku na f2p +można afkować
co do skilli:
polecam wbijać runecrafting, na wyższych levelach nieźle się zarabia
wbijaj prayer, bo jest bardzo ważny w pvp, po zakupie memba będziesz miał dostęp do gilded altarów, ale na razie możesz łatwo wbijać na zwykłych bones
dungeoneering to ciekawy skill, są fajne nagrody, skilluje się go w daemonheim, mozna się tam dostać przez wilda, albo łodzią za bankiem w al-kharid, potem dostaniesz ringa z darmowym teleportem
Combat: 4
Nick: Nikobelic
Members: nie Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 17 Mar 2008 Posty: 833 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-01-20, 13:42
tak, ziemniaki sprzedawać chodzą po 102gp na Grand exchange
http://runescape.pc.pl/so...-grand-exchange
jabłka możesz kupić albo znaleźć w cooking guild (32 cooking +chef's hat required)
musisz mieć zrobiony quest rune mysteries czy cuś takiego, żeby robić runki, a później zagadać do augury;ego na south od varrock east bank żeby cie teleportował do "antarktydy" :D
afk to skrot od away from keyboard, czyli powiedzmy twoja postać ścina drezwka, a ty nie musisz klikać co 2sekundy na kolejne drzewko, tylko możesz przeglądać inne stronki w necie na przykład. whatever
chodzi o zabijanie hill giantów w edgeville dungeon
http://forum.runescape.pc...geville+dungeon
moss gianty na wyspie crandor, dragon slayer required (czyli koło 35-40cmb musiałbyś mieć)
http://runescape.pc.pl/so...ale/371-crandor
albo cocroache (te najmniejsze 11lvl, idk nazwy) w stronghold of player safety
http://www.runescape.pc.p...f-player-safety
Hmm. Raczej Coal Bag sie tak bardzo nie przyda bo obok masz Depozyt. Rzepson94, możesz wpic 15 dung i zbierac limpy. To bardzo dobry i szybko zarobek na F2p. Poszukaj na Portalu mamy opis. Niestety nie pamietam gdzie on jest
Mogę dodać tylko że aby zacząć przygodę z Dungiem udaj się na pustynię [najlepiej luknij na mapkę] i tam będzie statek którym dostaniesz się na wyspę Więcej w artykule
Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Members: tak Pomogła: 3 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Mar 2006 Posty: 1173 Skąd: PIEK?O
Wysłany: 2011-01-20, 21:46
Dungeoneering jest dostępny dla darmowych graczy i w takim razie tym bardziej powinieneś rozpocząć go trenować. Podczas trenowania tego skilla zdobywasz doświadczenie do pozostałych umiejętności.
Hmm. Skoro chcesz jeszcze zarobic to możesz na Oak. Sa to dzewa. Rosna prawie wszedzie. Możesz je scinać a potem sprzedawac w Grand Exchange. Cały plecak to ok. 2k. Nie jest to szybki zarobek ale zawsze coś na sam poczatek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum