RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Barti108
2012-08-23, 10:07
Moja postać - poradzcie.

Student1990 

Combat: 61
Profesja: Wojownik
Nick: Chupacabrraa
Members: nie
Wysłany: 2011-02-03, 01:09   Moja postać - poradzcie.

Witam was serdecznie.
Otóż od niedawna zająłem się grą runscape. Jestem niezwykle poczatkującym graczem. Co nie co już pojąłem lecz wciąż mam straszne problemy z nią. Nie wiem jak sprawdzić własny poziom nawet. Chodze na potwory - corpse mage i tam ciągle siedze. W wolnych chwilach lubie pograć w runscape lecz problem jest taki ze nawet nie wiem co mam robic oprócz bicia potworów, zbierania pieniedzy, run oraz zakopywania kości. Wspaniale by było gdybyście mi napisali, jak rozwijać swoją postać. Wasze doświadczenie w tej sprawie jest o wiele wieksze niz moje. Np. mogę nosić runiczny ekwipunek lecz nawet nie mam pojęcia jak go zdobyć. Gdybyście mogli jakoś w skrócie telegraficznym napisać co i jak, z czym to się je. Każda pomoc mile widziana. Poza tym samemu dość nudnie się gra, dlatego też fajnie by było kogoś poznać.
Z wyrazami głębokiego szacunu,
Student1990

Poland999999 

Nick: Poland999999
Members: tak
Wysłany: 2011-02-03, 01:14   

Hhohoh, to chyba z kilka miesięcy opisywania. Powiem tak ja nauczyłem się grać w RuneScape klikając na byle co praktycznie. Coś kliknąłem, coś zapamiętałem Popróbuj wielu rzeczy. :)

Student1990 

Combat: 61
Nick: Chupacabrraa
Members: nie
Wysłany: 2011-02-03, 01:18   

Coz, tylko ze wlasnie ja w sumie tylko i wylacznie klikam. Specyficzna gra ale bardzo mi sie podoba. Nawet nie wiem w jakim kierunku rozwijać swoją postać, jak zdobywać inne przedmioty ( te lepsze niz moje) oraz nawet nie mam pojęcia gdzie szukać innych potworów poza miastem lumbridge (o ile dobrze napisalem).

Poland999999 

Nick: Poland999999
Wysłany: 2011-02-03, 01:27   

Kurczę, trudno będzie Ci to wytłumaczyć. Z czasem na prawdę samo wejdzie Ci to w głowę. Porozglądaj się po mapie atakuj co raz to inne potwory rozwijaj swoje umiejętności, np polecam Ci "wc" ścinasz drzewa zależne od lvls zarabiasz na tym pieniądze. Powodzenia, gra RuneScaoe to jedna z najlepszych gier MMO via. :)

Michalinho 

Combat: 138
Profesja: Quest Master
Nick: Michalinho
Wysłany: 2011-02-03, 09:34   

Na naszej stronie masz opisane misje, spróbuj wykonać te najprostsze. A jeżeli chcesz udać się w inne miejsce to po prostu spójrz sobie na mapę.
I zapraszamy na nasz Clan Chat: p ciemnosci - znajdziesz tam innych graczy, od których zawsze uzyskasz pomoc :-)

red angel 

Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2011-02-03, 10:01   

Jako jeden z redaktorów polecam ci w wolnym czasie przeczytanie Podstaw Gry, które przetłumaczyliśmy z Game Guide dostępnego na stronie gry. Znajdziesz tam wiele niezbędnych informacji zwłaszcza dla początkujących graczy.

Podstawy Gry:
http://www.runescape.pc.p...jacych/podstawy

Odnośnie rozwoju postaci:
ćwicz umiejętności, po jakimś czasie zobaczysz, że jedne z nich mogą być dla ciebie ciekawsze od innych. Solucje opisujące także znajdują się na naszym portalu.

Ponadto rób questy (jak ktoś wcześniej już wspomniał). Na każdym etapie gry są dobrym źródłem doświadczenia, a dzięki niektórym możesz nawet zakładać lepsze przedmioty.

Jeśli nudzi ci się samotna gra, wejdź na nasz Clan Chat (P Ciemnosci). Na kanale możesz pytać o różne rzeczy ważne podczas gry, a także po prostu porozmawiać ;-) .

Podręczny niezbędnik dobrego redaktora:
http://sjp.pwn.pl/ =>> słownik języka polskiego
http://so.pwn.pl/ =>> słownik ortograficzny
http://www.edupedia.pl/ma...olszczyzny.html =>> słownik poprawnej polszczyzny

iOskar 

Combat: 138
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2011-02-03, 10:31   

Student1990, Prawie wszystko jest na naszym portalu :] Możesz tam znaleźć artykuły o zarobku bez potrzeby wysokich skilli itp. Wiem że dla niektórych osób lepiej jest jak się tak w skrócie opisze co można porobić w rs niż czytać takie artykuły więc może coś tam ci pomogę :] No więc tak...prócz bicia potworków w rs możesz robić wiele przyjemniejszych rzeczy :) Ja bym ci polecał, abyś najpierw tak jak wyżej pani red angel napisała zajął się Questami bo dzięki nim trochę sobie pobiegasz po rs i zdobędziesz trochę doświadczenia. RuneScape to naprawdę świetna gra i najlepiej jakbyś zadawał konkretne pytania albo po prostu przeczytał kilka artykułów znajdujących się na naszym portalu :] Co do sprawdzeniu swojego poziomu combat to klikasz na te skrzyżowane miecze pierwsza zakładka od lewej i tam jest twój combat :] Od tego po prawej jest zakładka z taskami[takie zadania podobne do questów] a od tej twoimi levelami :P Następnie masz Questy które ci pomogą a jeszcze dalej swój ekwipunek :] Później masz ten hełm i gdy w niego klikniesz zobaczysz co masz na sobie i ile to ci daje do obrony attacku itd. jest też ile ważysz z danym uzbrojeniem [o ile tego nie zmienili]. Myślę że dalej już tam obcykałeś 8-) I jak potrzebujesz więcej informacji to śmiało wal :P

Skicek 
PC for ever

Combat: 187
Profesja: Quest Master
Nick: Skicek
Wysłany: 2011-02-03, 11:43   

Jak już Red Angel napisała zapoznaj się z podstawami gry http://www.runescape.pc.p...jacych/podstawy <- link dla przypomnienia ;)

A to co robić w grze masz to ci nie powiem, ponieważ każdą osobę interesuje co innego. Mnie np zawsze kręcą questy, zadania, misje, mini gry i na tym się głównie skupiam. Nie lubię ciągłego expienia.
Dlatego też jak już zapoznasz się ze światem RS zadaj sobie pytanie: Co lubisz robić w tej grze (w grach ogólnie) i do tego dąż.
RS, jest jedną z najbardziej rozbudowanych MMO na świecie. Fakt może świat F2P (darmowy gracz), nie powala, lecz już świat P2P (ci co płacą 5,95$ miesięcznie) to powala na głowę.
Miliony nowych rzeczy szczególnie questów :) stworzeń (bodajże ponad 1100 stworzeń jest w grze), nowe umiejętności itd.

Więc od ciebie zależy na czym się skupisz :)
ach taka rada, jeśli chcesz zostać wojownikiem, łucznikiem bądź magiem by zabijać innych graczy. To najlepiej ustal to na początku swojej przygody by odpowiednio wyćwiczyć swoją postać :)

Zanim wypowiesz się w dyskusji, pierw zapoznaj się z dwiema stronami tematu, by móc poważnie dyskutować.

Na pytania dotyczace RuneScape odpowiadam tylko w tematach

Dar3k
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-03, 13:35   

2 dni temu odzyskaliśmy Wild(miejsce w którym kiedyś gracze mogli się bić).
Jeśli lubisz/spodoba Ci się walczenie z innymi graczami proponuje Ci wbić skille typowe dla Pkera:40att,80+str,1def,80+range,44pray max lub 60att,99str,40-70def,99range,44pray.Mniej więcej takie skille się wbija.

Jeśli wolisz dołączyć do jakiegoś klanu i nie lubisz PK'ować to wbij jak najszybciej 100cmb i już możesz składać podanie do jakiegoś lepszego klanu.

Co do zarobku kiedyś na skillu Runecraft można było sporo zarobić mając minimum 50lvl w mini grze GoP(Great Orb Project).Woodcutting to też skill na którym można sporo zarobić mając 60lvl.Polecam też mining,bo teraz runite ore szybciej się odnawia,ale potrzebny na nie 85lvl.
Gl ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Skocz do: