Kolec nie zgadzam się z tobą. Są uczciwi gracze mający 3 combat i jest takich od groma! Ile razy sobie gadałem z trzecim combatem mającym kilka skilli na 99 Najczęściej niestety są to boty ale nie zawsze!
99 Cooking: 13 VI 2010 99 Firemaking: 17 X 2010 99 Defence: 2 II 2011 99 Hunter: 11 III 2011:
99 Magic: 13 IV 2011 99 Hitpoints- 15 VII 2011 99 Attack- 27 XI 2011 99 Strength- 18 I 2012
osoby ktore najczesciej miaja 3 cmb i 99skille nie liczac botow sa to osoby ktore mialy inna postac albo maja gdzie maja wiekszy cmb ale dla beki postanowili stworzyc taka postac z 3cmb... i nie ma problemu by wbic wszystkie skille na 99 zachowujac 3cmb, na p2p masz mase minigier ktore daja ci mozliwosc kupienia expa, effy DnD itd.
Skicek załóżmy, ktoś na 80cmb chce wbić np. fishing na 99lv.Jest to member, ma łatwiej i idzie expić.Zajmuje mu to dużo czasu i jest zadowolony.I teraz wbija ktoś na 3cmb lvl i sobie wbija kilka skilli na 99lv.Znałem kiedyś jeszcze przed moją przerwą taka (chyba dziewczyne - ale to nie ważne)Expiłem (f2p) na barbarian village łowiąc ryby, i ona też łowiła.Miała 3cmb i 97lv fishing.Powiedziała że wbija 99lv fishing, i zawsze gdy ktoś do niej coś napisał- ona odpisała.Oczywiście wiele osób łowiąc, klika żeby łowił i daje inny ekran - np. przeglądarka czy coś - ona pewnie też tak robiła.Ale odpisała w między czasie.Ale jak ja patrze jak ktoś - nigdy nie odpisuje i (synchronicznie - nie wiem czy tak to nazwać)klika na te drzewka to wiesz.Choć już na willowach w Dranyor to tego nie widać.Kiedyś bota łatwiej było rozpoznać.Jak kopałem coal w Barbarian Village to one odbiegały od coali i podbiegały jak się pojawiły.Bot zawsze odbiegł w to samo miejsce.
PS. przepraszam jak pisałem nie zrozumiale, ale dopiero co wstałem
Combat: 4
Nick: Nikobelic
Members: nie
Wysłany: 2011-04-10, 08:47
Magiczny F2p napisał/a:
Bot zawsze odbiegł w to samo miejsce.
to akurat jest słaby argument, znam wielu ludzi, którzy robią tak samo i na pewno są "ludźmi"
co do wbijania skilli na 99-teraz jest tak, że kupujesz sobie za 15zeta 20 mlnów gp na allegro i w miesiąc wbijasz 99cooking i fm od zera, z innymi skillami już są większe problemy, ale 2x99 już masz
to akurat jest słaby argument, znam wielu ludzi, którzy robią tak samo i na pewno są "ludźmi"
co do wbijania skilli na 99-teraz jest tak, że kupujesz sobie za 15zeta 20 mlnów gp na allegro i w miesiąc wbijasz 99cooking i fm od zera, z innymi skillami już są większe problemy, ale 2x99 już masz
No nie wiem czy taki słaby...może są ludzie którzy już z przyzwyczajenia wbijają w to samo miejsce i robią wszystko idealnie ale np. przez godzinę wciąż w to samo miejsce to się chyba nie da Podsumowując w RS jest pełno głupich botów, większość z 3 combatem, ALE to nie oznacza że WSZYSTKIE postacie z 3 combatem to boty bo tak nie jest! To Jest fakt i tyle
Combat: 100
Profesja: Mag
Nick: Lord Hagen X
Members: tak
Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 458 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2011-04-10, 11:41
Tu nie chodzi o to, czy komuś się chce skillować czy nie - tu chodzi tylko i wyłącznie o kasę. Perspektywa zarobku za nic, od zawsze każdego przyciagała, a jeśli nie ponosi się za to żadnych konsekwencji, to napędza maszynę. Wejdźcie sobie na Ebaya, lub nawet Allegro i spróbujcie kupić kasę do RuneScape - 99 na 100 ofert, to kasa zrobiona przez boty, 1 osoba sprzedaje bank bo chce skończyć z grą.
Praktycznie nie ma możliwości eliminacji botów i JageX według mnie ośmieszył się, wprowadzając free trade i wild w oświadczeniu o bezwzględnej walce z botami, gdyż takowa to walka z wiatrakami. Jedyne na czym bazują to raporty graczy, nie wyłapują botów, nie ma żadnych akcji, a efekty dostrzegnie nawet ślepa małpa - masa nowych graczy grających w grę? przypływ zainteresowania? NIE, to boty. Idąc szeroką interpretacją, nie zdziwiłbym się, gdyby firma sama napędzała boty lub w ogóle się nimi nie zajmowała - na co im nagrody za najuczciwszą grę MMO w sieci, skoro przypływ botów dla nich to zastrzyk gotówki.
Co do łapania botów, wasze argumenty są dobre lecz nie do końca. Jeśli ja ćwiczę jakiegoś skilla w miejscu, gdzie jest pełno ludzi, gram na Public OFF - to znaczy że jestem botem, bo nie odpowiadam? Po prostu mam co robić poza RS skillując, rozmawiać na private. Jeśli ktoś myśli, że jestem botem niech raportuje - i tak nie zostanę zbanowany, bo nie ma ku temu podstaw i 'wielki system obronny przeciw botom' mnie nie skasuje. Więc jeśli raportujecie bota, i on po dwóch dniach dalej jest, to znaczy, że to nie jest bot.
Co nie znaczy, że nie ma botów - największe skupisko botów jest tam, gdzie zarabia się najwięcej kasy. Zobaczcie cenę Nature Rune, potem weźcie Graahka i pobiegajcie po Karamja'i - takich tłumów nawet najstarsi górale nie pamiętają albo pójdźcie sobie na Sorceress Garden, Yewy f2p, czy Flaxy... Szkoda gadać.
Jedyny pozytywny aspekt to taki, że w tej grze znajdują się jeszzce osoby, którym nie zależy na tym, aby się dorobić lecz pograć w miłej atmosferze, pogadać i według pierwotnych założeń i definicji "GRY" - dobrze się bawić.
Właśnie, ta kasa z allegro jest wielkim minusem.Ktoś dorabia się żeby założyć np. trimmowanego seta, a ktoś kto ma 'duży' portfel robi to w kilka minut bądź godzin.Ostatnio spoglądając na allegro widziałem jedną aukcję.Patrzę i tylko 2 oferty.Wchodzę jedna osoba kupiła 1 sztukę (1mil GP) za 2,50zl a druga (rozwaliło mnie to) kupiła 150 sztuk (150 milionów GP) 375zł na to żeby być lepszym od innych.
Panowie...luzik. Nie mam najmniejszego zamiaru sie o to kłócić. Niech wam bedzie ze te hordy 3-cio levelowców na spotach to gracze prezentujący odmienny sposób/cel gry. masz Barti racje...ja sie nie znam. W rs-a gram zaledwie 4-5 lat. Moi znajomi ktorych mam kupe tez takich ludzi nie znają, mało tego...podobnie myslą jak ja.... No tak, ale to zasciankowe myslenie. Złamałem zasade bo sie nie znałem a zabrałem głos. Przepraszam za to. Człowiek sie uczy całe życie.... dlatego prosze o oswiecenie i jakas mała listę nicków takich graczy (nie powinno byc z tym problemow, poogladam sobie w hiscores)
Z gory thx
Kolec, bez obrazy ale wlasnie tak mysli 90% polakow... nie tylko odnosnie rs ale w realnych kwestiach dlatego tak do dupy zyje sie w tym kraju. To ze ktos jest inny bo nie cwiczy cmb to juz musi oszukiwac tak? ja sam kiedys myslalem o tym by zrobic taka postac ale jak nie mam czasu grac na mojej to skad mialbym wziac czas na granie na nowej postraci. I co wtedy tez bys mi mowil ze botuje?
Combat: 100
Profesja: Mag
Nick: Lord Hagen X
Members: tak
Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 458 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2011-04-10, 22:16
Wydaje mi się, że Kolec został źle przez Was odebrany. Naprawdę łatwo wyrobić sobie opinię o skillerach dzisiaj, gdy łatwo na każdym kroku spotkac bota niskolevelowego przewidzianego w formie 'kopalni złota' i nie jeden z nich faktycznie nosi Skillcape. To nie jest wyrabianie sobie opinii o skillerach tylko ocena po spotkaniu poszczególnych jednostek... ocena ogółu. Każdy człowiek to robi, czy mu się to podoba czy nie, i nie tylko Polacy, drogi Skicku i nie ma to jak najmniejszego wpływu na to, że zyje się, jak to określiłeś, w Polsce 'do dupy'.
nie mialem na mysli o ceniania ludzi tylko o zasade ze polacy narzekaja a nic nie robia i oczekuja ze wszystko za nich sie zrobi... wiem troche dziwne odniesienie ale poprostu juz nie moglem nie wytrzymac nie komentujac tego co sie dzieje w polsce przyklad dzisiejsze media i reakcje ludzi... a to ze ludzie tak oceniaja to glownie dotyczy i tak europy... wyjedz gdzies dalej np australia a zobaczysz totalnie inny swiat duzo lepszy swiat...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum