Pewnie żywa babka nie dałaby rady w tym wytrzymać,ale taka lala da radę.Spoko !:)).
[ Dodano: 2011-07-13, 12:20 ]
Gdzieś czytałem,że jeżeli brakuje nam w organizmie potasu,wówczas bardzo się pocimy.Czasami dezodorant w kulce nie wystarczy.
Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Members: tak
Wysłany: 2011-07-31, 18:19
wojownik, nie spotkałam się z taką informacją...
Nadmierna potliwość jest jednak dość łatwa do "leczenia". Należy używać odpowiednich kosmetyków. Czasami dermatolog lub rodzinny przepisuje mieszanki ziołowo o działaniu ograniczającym tą dolegliwość.
Niestety wiem ,że dezodorant nie wystarcza.Nie chodzi w tym wypadku o mnie,ale znam parę osób,że choćby nie wiem jakich użyli,nic nie pomaga.A z tym potasem,to jednak prawda.
Combat: 118
Profesja: Skiller
Nick: red angel111
Members: tak
Wysłany: 2011-08-05, 10:09
wojownik napisał/a:
A z tym potasem,to jednak prawda.
Możesz podać jakieś wiarygodne źródło?
Podczas głębokiej hipokaliemii występuje owszem nadmierna potliwość, ale wynika ona z zaburzeń pracy serca.
Ponadto uzupełnianie potasu na własną rękę może być niebezpieczne, bowiem hiperkaliemia także powoduje zaburzenia pracy serca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum