Np. Dragon scimitar ma +66 do str a dragon defender +6
Co do Saradomina sworda, którego polecam jeśli nie ma ktoś defendera to ma +82 do str Porównaj prędkość z jaką uderzają bronie i oceń. Według mnie jeśli masz dragon defendera to lepiej go używać z d scimem. Nie wiem jednak czy można z whipkiem używać ale jeśli tak to by było chyba najlepsze bo whip ma +82 do str
D sci+ defender ma o 9 lepsza celność ale o 10 mniejszy bonus do siły niż ss, a że d sci jest ogólnie ssącą bronią to ja polecam sara sworda. Chyba że zrobisz questa The Void Stares Back i będziesz miał Korasi's sworda który w połączeniu z defenderem jest najlepszym wyborem do expienia str.
Combat: 81
Nick: II WojtuS II
Members: tak Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2011 Posty: 25
Wysłany: 2011-07-21, 10:20
Tak jak napisal tbot94. Ale saradomin sword kosztuje 5.5m, za ta sama kase moglbys sobie kupic BGS'a i mialbys 2 razy lepszy efekt. A do trenowania polecam D longsworda + d defa, exp idzie dosyć szybko, hity czesto wchodza po ~180 i da sie jakos wytrzymac
Btw. dragon scimitar to kawal g**na za przeproszeniem. Lepszy jest od niego d long (lepsze staty, wyzszy str bonus, latwiejszy quest) Ludzie mi mowili ze lepszy d scim, zrobilem questa na 60 combacie tracac krocie kasy, a okazalo sie ze bije mniej niz z d longa.
@Oskarboss96
Można dragon defa z whipem. Defa mozesz z kazda bronia jednoreczna.
@tbot94
Ale na Korasi sworda popatrz jakie sa wymagania.(46 hunter,47 construction, 48 summoning, 49 herblore, do tego 80 magic, 70 smithing, 70 crafting itd.) A na BGS'a "tylko" 75 attack.
eee no to whip kosztuje coś około miliona to przecież nie jest dużo
Zarób troszkę kasy, kup whipka i załóż defendera ^^ W ostateczności tego d longa, ale chyba whip lepszy, a wcale taki drogi nie jest
Combat: 81
Nick: II WojtuS II
Members: tak Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2011 Posty: 25
Wysłany: 2011-07-21, 10:56
Oskarboss96 napisał/a:
eee no to whip kosztuje coś około miliona to przecież nie jest dużo
Zarób troszkę kasy, kup whipka i załóż defendera ^^ W ostateczności tego d longa, ale chyba whip lepszy, a wcale taki drogi nie jest
Whip nie ma opcji do trenowania strength. Ma jedynie attack, shared i defence stad jest dylemat czy d long+defender czy sara sword. Ja polecam d long + defender bo tansze,(55 razy) w dodatku jest jeszcze ten maly bonusik do obrony.
@Morgoth2
Ziomuś, a który ty masz w ogóle attack? 104 cmb, czyli po prostu kup BGS'a i ciśniesz. Nie opyli ci się dls+def bo bgs bije 2 razy tyle.
Bierz bgsa, guthan's seta, combat bracelet, ring of life, amulet of glory, zamorak arrows (zaloz koniecznie), 5 sharkow, waterskin (4) camelot tele i idz na bandity w bedabin camp.
d longa miałem 70cmb temu i mnie nie zachwycił, mam bgs'a i teoretycznie ma on lepsze staty, ale jest dużo wolniejszy od ss. Co z tego że gs'em walniesz za 300 jak w tym samym czasie ss uderzy 3 razy po 200. (nie dosłownie ale gs musi trafić). Do treningu nie bierze pod uwage tylko statystyk broni ale też jej szybkość dlatego ss jest najlepsza bronią (poza korasi's) do szkolenia str i dlatego nie spada z ceny jak bgs.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum