Rafal222
Combat: 98
Profesja: Wojownik
Nick: Rafal222
Members: nie
Wysłany: 2012-01-09, 15:24 Boty
Pewnie większość z was zauważyła , że od pewnego czasu w "Runescape" nadal pojawiły się boty. Ostatnio rozmawiałem z kolegą na ten temat i powiedział mi , że kiedy ostatnio był na wildzie na green dragach zauważył z 20 botów tak samo ubranych i w te same miejsca zmierzających po drop. To dla Mnie trochę dziwne , że Jagex nic z tym nie robi. Wczoraj właśnie zakupiłem membersa i poszedłem na blue dragony i pewnie się domyślacie zauważyłem to samo tylko było ich znacznie mniej. Co o tym myślicie ? Jeszcze niedawno było głośno o aktualizacji , która miała na celu likwidacje większości botów.
Chętnie bym się też dowiedział o co biega. W końcu po co to wszystko było? Żeby boty znowu wróciły? Musieliby robić podobne aktualizacje co miesiąc co pewnie by znowu popiepszyło stabilność i płynność gry jak to było ostatnim razem.
Combat: 200
Nick: Vark Aven
Members: tak
Wysłany: 2012-01-09, 19:31
Bo tak się stało. Większość botów zniknęło. Sytuacja jednak jest taka jak w przypadku działań twórców gier przeciwko piractwu. Jakich by zabezpieczeń nie użyto, hakerom i ludziom od tworzenia cracków wystarczy w skrajnych przypadkach raptem parę tygodni aby złamać zabezpieczenia, zazwyczaj mniej. Tutaj jest podobnie. Sądzę jednak że Jagex nie śpi, obiecywali wielokrotnie że nie pozostaną głusi na tę sprawę i że będą się jej bacznie przyglądać. Zresztą jest to dla nich koniecznością, wątpię że ktokolwiek z graczy byłby zadowolony widząc taką masakrę jaka kiedyś była ponownie. Jestem przekonany że są świadomi tego co się dzieje, chociażby po tym że dostają więcej raportów o botowaniu (sam kilka niedawno wysłałem). Więc na pewno podejmą się działań. Nie stać ich na powtórkę błędów jakie kiedyś popełnili.
dokladnie jak Vark napisal, pozatym nie kazdy zauwazyl ze Jagex napisal ze usuneli 98% botow wiec 2% i tak pozostalo, a byly to boty ktore inna technika botowaly niz cala reszta i Jagex pewnie pracuje nad tym jak wykryc i skutecznie usunac te pozostale boty ktore jak widac rozmnazaja sie
Nie pamiętam dokladnie, ale ma być chyba jeszcze 8 bot nukes To było pionierskie, zadziałało rewelacyjnie, ale nie zapominajcie, że w planach jest jeszcze dużo, dużo więcej takich akcji.
Botom nie dadzą spokoju, skoro poznaliśmy już prawdziwą liczbę graczy online (25-90k). Wyobrażacie sobie, że znowu dziennie będzie siedziało 180-240k players? Już widzę te tematy na RSF. Krok na przód bez odwrotu i to mnie cieszy jak cholera
I tak pewnie większość z was korzystała z botów i z chęcią by pewnie do tego wróciła,niby już nie ma botów ale to nie możliwe ponieważ doszukałem się na necie klijenta który gładko chodzi
Ostatnio zmieniony przez Skicek 2012-02-14, 21:48, w całości zmieniany 1 raz
zabronione jest wstawianie linkow do programow lamiacych regulamin gry.
osobiscie, nigdy nie korzystalem z bota i nie zamierzam korzystac, chyba ze tworcy gry dadza taka mozliwosc. Nikt nie powiedzial ze nie ma botow, jest ich tylko mniej, ale sa.
A klienty znajdziesz i one dzialaja tylko pytanie jak szybko cie zbanuja za uzywanie go.
Ja gardzę takim ścierwem jak boty i nigdy w życiu nie użyję bota. Przez takie coś można sobie tylko popsuć dobrą grę jaką jest runescape Szkoda że idioci tworzący boty ją psują...
Skicek napisał/a:
chyba ze tworcy gry dadza taka mozliwosc
lol jakby dali taką możliwość (w co wątpię...)to ja bym już w rs'a na 100% nie grał bo nie widziałbym w tym sensu...
Nikobelic, no a jeszcez wiecej stracic w przypadku Jagex, ktory jako jedna z nielicznych firm sadzi sie z nimi. Jak by wszystkie firmy tak postapily to boty znikly by z wszystkich gier online.
Combat: 4
Nick: Nikobelic
Members: nie
Wysłany: 2012-02-16, 22:22
Septhai napisał/a:
No tak, geniusze, bo ,,pomagają" kilkuset osobom, ale niszczą przy tym zabawę dla tysięcy, którzy jednak grają uczciwie.
servery są raczje puste ostatnimi czasy, więc boty chyba nie przeszkadzają strasznie w expieniu (ale nie wiem, długo już nie gram. jeśli przeszkadzają, to nie musisz czytać dalej i faktycznie kij im w oko), a to, że ktoś wbije lvl szybciej czitując, nie powinno być moim/twoim/czyimkolwiek problemem (oprócz jagexu i jego jak go złapią obv), grasz (przynajmniej w moim przypadku tak było), żeby sprawić sobie satysfakcję i mnie osobiście boty nie obchodzą, o ile nie wpierdzielają mi się pod nogi
Skicek napisał/a:
Nikobelic, no a jeszcez wiecej stracic w przypadku Jagex, ktory jako jedna z nielicznych firm sadzi sie z nimi. Jak by wszystkie firmy tak postapily to boty znikly by z wszystkich gier online.
tu masz rację, ale nie wiadomo jaką część z twórców botów stanowią ci złapani i raczej nigdy się tego nie dowiemy, może komuś gdzieśtam się udaje z tego wyżyć, cokolwiek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum