zaki951
Combat: 147
Nick: Drenus Mage
Members: tak
Wysłany: 2013-03-30, 16:26 Artisans_Workshop
Witam
Przeszukałem dośc dokładnie to forum i za bardzo nic nie znalazłem o Artisans_Workshop.
Czy zna ktoś jakiś dobry poradnik (najlepiej w języku polskim)?
Opłaca się w ogóle trenować tam smithing? Bo słyszałem, że jest to jedna z lepszych metod treningu.
Najlepsza jak do tej pory- przepis jest dosyć prosty.
Bierzesz sobie MATERIAŁY na steel bary w notkach i niesiesz do podajnika na środku pokoju. Podbierasz ingoty I (najtaniej wychodzi, a i tak szybko) i podchodzisz do kowadeł we wschodniej części workshopu. tam zaczynasz wykuwać tą część pancerza, którą masz napisaną w małym okienku u góry ekranu (dostajesz mały bonus do doświadczenia)- obserwuj krasnoluda na mównicy, gdyż on podaje instrukcje jak tworzyć te zbroje, i mówi ciągle te same formułki- po pewnym czasie nauczysz się klikać na kowadło by zmienić tworzony pancerz zanim skończy mówić. Kilka tipów:
-Jeżeli zacząłeś tworzyć część pancerza zanim skończył o niej mówić, i już mówi o następnej, dostaniesz pełne doświadczenie.
-Czasem zobaczysz w workshopie pęknięte rury lub chodzące nieopodal nawiedzone zbroje- zajmowanie się nimi daje ci punkty prestiżu, za które można kupić dodatkowe nagrody.
-Można robić tylko jeden kawałek zbroi cały czas, ale dostaje się wtedy mniej doświadczenia.
-Warto mieć na sobie strój zwiększający doświadczenie- Blacksmith's set, Amulet of Goffanon albo Pendant of Smithing- znacznie przyspiesza pracę. Jednakże, poza amuletem te przedmioty są members only.
To najszybszy i najtańszy exp do smithing w grze, ale nie zyskujesz na nim ani trochę pieniędzy. Swego czasu wydałem 3m, ale, nie powiem, było warto.
Jest to faktycznie dobra metoda, ponieważ nie wymaga wydawania kasy. Od strony expa na godzinę jest słabiutko, ale dla wielu lepsze to niż wydać ze 100m na jeden skill Jeżeli chodzi o polskie poradniki... muszę cię zawieść, ale niestety nie ma ;/ Są tylko po angielsku:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum